Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

IBLAND

...blir det helt enkelt inte som man tänkt sig, eller hur?

Världens största adventsljusstake (?) i morse 8/12. Hårt sargad av helgens blåst.

.

Jag hade tänkt att kalenderblogga här nu i december, men så blev det inte. Det har helt enkelt varit fullt upp med annat. Dessutom, om jag skall vara ärlig, så har jag haft lite svårt att känna någon riktig advents-stämning. Det har mer känts som att tiden faktiskt är ur led...

.

.

Kanske ett litet snöfall skulle kunna ändra på den saken?

Det skulle åtminstone ingjuta en viss adventsstämning.

På återseende!

Inlagt 2015-12-08 14:47 | Läst 3252 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett lätt snöfall skulle helt klart lätta upp stämningen en hel del. Till och med adventsljusstaken verkar ha slängt in handduken.
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:04
Jag bor granne med adventskyrkan och när jag stegade iväg till jobbet i morse fick jag se de stukade ljusen, och vände om och hämtade kameran vilket jag är glad för, ty när jag gick hem på eftermiddagen hade lågor och ställningar plockats bort. (Men jag tyckte det var kul att ha fångat helgens framfart av Helga) Det ska bli spännande och se om Norrköpings kommun tycker att det är lönt att fixa till det ljusen igen. De hann att brinna första advent i alla fall!

TACK för titten!
Ibland får man prioritera, hinner man inte så är det bara så.
Jul och adventsstämning är lite svårt att få till i den här värmen och blåsten. I går var det mer vårkänsla när jag tog promenaden.
Kul adventsljusstake synd att Helga gått hårt åt den, här fick jag hjälp av Helga, skulle ut och hämta lite tallris till krukorna ute, behövde inte gå många steg för på tomten låg det en enorm tallgen. Bara att hämta sekatören.
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:09
Adventsljusstaken är en sevärdhet och något kommunen stoltserar med i reklamen, där på taket av Värmekyrkan i industrilandskapet...så vi får väl se om ljusen kommer på plats igen!
Men visst är värmen lite märklig....?

TACK för titten!
Den där bilden beskriver på ett bra sätt hur December har varit så här långt. Vi får äta lite mindre kött och gå istället för att ta bilden så fixar det till sig.
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:14
Jag åker ju en massa tåg!!!! :) Det är klimatsmart upplyser SJ mig om stup i kvarten...

TACK Tommy!
Ser ut som något ljus har brunnit i varje fall, adventsstämningen är väl inte så bra men för min del får det gärna fortsätta så här gillar inte vintern något vidare! Visst är jag tråkig!
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:17
Sanningen och säga är jag lite kluven själv...- det är himla skönt att slippa frysa och att slippa snöslask. Samtidigt är det ju så himla fotofint med vit vacker snö! och ungarna på min förskola skulle behöva lite annat än vattenpölar och hård sand.....

TACKAR för titten!
Är det något jag ogillar så är det hård blåst och lite synd om ljusen där! Blev ju ändå en rolig bild!
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:24
Ja fy för hård blåst! Och jag är faktiskt glad för min bild som jag lyckades fånga i morse på väg till jobbet, för när jag gick hem på em hade de varit uppe på taket och snyggat upp. (Attsingen att man inte var på plats då med kameran!!!! man jobbar alldeles för mycket, det är det jag alltid säger....:)

TACK för titten!
Hej Lene. Du är inte ensam om att sakna advent och julstämning. Jag hörde just de danska meteologer säga att vi får + grader och nästan ingen frost i december. Snö blir också en bristvara.
Stormskador är inte något som bara hänt i Sverige. Vi har haft vår andel här också.
Men nu ser vi handbolls-VM, som äger rum här i Danmark.
Hälsningar och god kväll från Erik
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:27
Man får läsa bra böcker, se på bra film...eller undantagsvis (nåja...) se på sport istället! Tids nog kanske de vackra vita flingorna kommer. Men då gnäller vi väl för det! :)

TACK Erik! Ha det så gott hemma hos dig!
Stämningen är verkligen bortblåst med den där Helga! Nån borde tagit ett snack med henne, Jag kämpar på ändå… men motiven är inte så roliga just nu. Största adventsljusstaken någonsin, hoppas ni får njuta av den ändå! :-)
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:31
Adventsljusstaken på Värmekyrkan är nästan en helig ko här i industrilandskapet såhär i december. Vi får se vad som händer!!!! :) Den hann att lysa den första veckan.

Och du är ju jätteduktig med ditt kalenderbloggande. Heja dig!!! :)
TACK för titten Ewa!
Ewa Kirjavainen 2015-12-09 17:23
Tackar, det är inga mästerverk jag levererar och jag tillåter mig att ev. lägga upp någon äldre bild när det tryter. :-))
O Helga Natt.... Hon var ju mycket värre än Gorm, som hade ett häftigare namn tycker jag.

Har du tatuerat dig? :)

Puss! /Thomas
Svar från Lena Eriksson 2015-12-08 21:20
Vilken överraskning du kommer att få...det här är inget mot hur jag ser ut på magen! :)

Kul att se dig här, puss!