Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

SJU FANTASTISKA ISLANDSDAGAR

Vi bodde på ett bra hotell i Reykjavik . Där startade vi varje morgon med rejäl hotellfrukost och tog oss sedan runt med hyrd bil, lite kors och tvärs. Ett tillvägagångssätt som passade oss väldigt bra - man vill ju kunna styra dagarna själv och kunna stanna när man ser något man vill njuta av lite extra...och dessutom kunna försöka fånga det med kameran.

Vi höll oss till den södra och syd-östra delen av ön, mest på grund av tidsbrist. För att kunna upptäcka hela Island skulle det behövts minst en vecka ytterligare och att man kanske planerat några rutter och olika hotell i förväg.

Men det räckte gott med den sydöstra delen. Det var så himla vackert var vi än drog fram, så för att komma någon vart var vi ibland tvungna att blunda med ena ögat, och inte stanna överallt...

.

Någonstans på Island första veckan i juli -16

.

.

.

Och jag vill jättegärna åka tillbaka. Jag vill se mer av ön och faktiskt skulle jag vilja uppleva den i ett vinterklimat.

.

Inlagt 2016-08-06 16:08 | Läst 4410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Åh, jag blir jättesugen att åka till Island när jag ser dina bilder. Den sista är så fin med "modellen" på stranden. Det finns också helt unik dykning på Island men man måste vara beredd att gå med utrustningen en lång bit. Vi börjar bli lite för gamla för det .....Om jag bara behövde bära min kamera i undervattenshuset skulle jag göra det men inte med 38 kg dykpaket på ryggen.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2016-08-06 22:02
Du får åka och uppleva Island ovan vattenytan!!! Finns kanske spännande fågelliv? (Fast det låter förstås spännande med särskild Islandsdykning.)

TACK Lena!
Bra att ni inte hann med allt.. då är det en bra anledning till att återkomma! Hur vackert som helst! Lätt att förstå att du vill tillbaks..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2016-08-06 22:03
Absolut att jag ska åka tillbaka! =)
TACK för titten!
Vi var där samma vecka, men åkte runt hela ön med egen bil (färja från Hirtshals på Jylland). Finns mycket att se på norra ön, och inte alls lika mycket turister - se hustruns blogg http://ritvaelg.weebly.com/index.html . Hade bokat färdigt paket med sju övernattningar via färjerederiet.
Svar från Lena Eriksson 2016-08-06 22:11
Hej!
Så kul att du tipsade om din frus blogg..ser spännande ut. Skall lusläsa om er Islandsresa imorgon. Nu är jag lite för trött.
Vi kunde undvika rätt så mycket turister...och de flesta pärlorna hittade vi när vi bara åkte runt dit näsan pekade.
TACK för info och kommentar!
OK Island måste besökas känner jag.
Ni verkar ha haft en verkligt fin resa
Jag gillar den första
Svar från Lena Eriksson 2016-08-07 00:08
Resan kunde nog inte varit bättre...
TACK Bengt!