Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Gör inte som jag...

Nä, gör inte som jag; slarva med hanteringen av bildfiler - sådant som att spara ordentligt och tagga. För då får man ägna timmar och åter timmar att leta efter speciella bilder, om de nu över huvud taget finns att hitta. Suck...

Ja, dagen har jag alltså tillbringat till att leta. Jag skulle vilja få tag i bilder från ett speciellt tillfälle från 2009 på min pappa. Det var en ljuvlig sommardag och jag var med min släkt på  utflykt och plockade jordgubbar. På vägen lyste blåklinten blått ute i fälten och min mormor ville ha en bukett. Så då stannade pappa bilen och tågade ut i åkern och plockade. Och jag tog en serie bilder på honom där bland allt det vackra.

Men de bilderna har jag tydligen inte sparat. Däremot har jag bloggat om dagen här... (bara att klicka)

Trist, för jag hade velat haft tag i de bilderna. Min bror och jag håller på och iordningställer ett bildspel till begravningen av min pappa på fredag. 

Inlagt 2018-01-24 17:38 | Läst 2639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tror det är lätt hänt att bilder försvinner.. speciellt när man som jag fotar rätt så mycket.. Egentligen så är det nog för lätt att fotografera numera, det var annat på den analoga tiden.. mängden blev inte lika stor, och bilderna fanns rent fysiskt kvar, om man nu inte fysiskt hade slängt dom! Jag har en kraschad backup hårddisk som jag inte riktigt vet vad den innehåller.. det kan vara så att jag har de viktigaste bilderna på den sparat också på andra enheter, men jag vet inte detta.. Och får väl aldrig veta heller! Fina bilder på din far, han ser 'humoristisk' ut!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 11:03
Kan du inte lämna in din kraschade hårddisk till några experter?
och jag håller med; mängden bilder gör att man nästan drunknar i dem, och de kanske inte heller känns lika viktiga att ta hand om. och så länge de ligger där på datorn man använder så är ju allt frid och fröjd. Men det gör nästan ont i själen nu över att ha slarvat bort bilder på min pappa....

Funderar på att ta semester några dagar framåt våren och reda upp bland mitt bildhav.

Kul att du gillar bilderna! Min pappa var en glad prick, innan han blev sjuk!
TACKAR!
Det är ju jättefina bilder på din pappa.
Puss!!!
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 11:03
Vad roligt att du tycker så!
Puss tillbaka!
Härliga sommarbilder på både din mormor och pappa. Jag tycker de du visar i detta inlägg är proffsiga och mycket fina.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 11:07
Ja, det märks att jag både har bättre kamera och bättre redigeringsmöjligheter nu för tiden...och säkert lärt mig en del också, när man tittar tillbaka i gamla blogginlägg. Men jag tror att jag skulle kunna få till de där bilderna från blåklintsfältet mycket bättre ...bara jag kunde hitta dem....
Nåja, det är nytt år...jag får börja ett bättre bildhanteringsliv!!! =)

Glad blir jag att du gillar mina triptyk-bilder!
TACK Lena!
Ser ut att ha varit en skön lirare och som du skriver en älskad pappa. Fina bilder, jag önskar er en fin minnesstund på fredag
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 11:11
Min pappa hade alla sidor - som oss flesta, men var också en "skön lirare" som gillade att då och då få stå i centrum.
TACK för kommentaren och de vänliga orden!
Vilken vacker triptyk med en glad och avspänd pappa på alla bilderna!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 11:15
Så glad jag blir över att du gillar triptyken...satt och pillade ganska länge igår för att få till den. faktiskt den första triptyk jag gör, och först av allt fick jag fundera hur man gör...jobbade i Lr.

Bilderna på min pappa är tagna i mitt kök, runt ett fikabesök av mina föräldrar. Pappa fick tag i en av mina söners nyinköpta hatt... =)

TACK Björn!
Hoppas du hittar de bilder du söker, annars kanske du kan ta dem från din blogg.
Bilder på nära och kära är så viktiga, jag borde skaffa mig en extra hårddisk och samla dem i.
Har annars varit duktig och samlat en hel del av mina bilder kronologiskt och även skrivit upp vad som finns i den externa hårddisken. Måste bara komma mig för att göra så med alla bilder.
Får bli ett projekt då min dator blir frisk igen.
Fin serie på din far i hatt. Sänder en tröstekram också.
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 16:03
De bilder jag sökt på min far är nog helt enkelt bortkastade...och bilderna från bloggen har så dålig upplösning, skulle behöva originalfiler för att få till dem hyfsat. Men ingen id'e att gråta över spilld mjölk, bara förhoppningsvis lära sig av läxan!!!! Och du som har sååå mycket fina reseminnen, du bör väl ha safe-at upp på dubbla externa diskar???!!!!

TACK Margareta för både kommentar och kram...idag är en rastlös dag i väntan på begravningen.