Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Två ögonblick

Det första trixade jag till mig under tiden jag höll på att bli nedmejad på plattform 12 A i morse på Centralen. Så där hamnade fokus fel när jag i hastigheten knäppte av. Men jag vill ändå stoppa in bilden här, för kameran fångade lite av stressen vi kände alla tror jag efter att precis fått vårt tredje besked om ny avgång och ingen riktigt visste vilken plattform vi skulle ta oss till. (Jag avskyr verkligen den situationen!)

Den andra bilden tog jag under den nya stunden av väntan. Runt mig var det full trängsel men på plattformen bredvid var det öde. Och kontrasten mellan solljuset och de mörka skuggorna fångade min blick.

Stockholm Centralstation 4/6

.

Den här helgen har jag faktiskt också använt en kamera för första gången på flera månader. Det var jätteroligt! Men det kändes också ringrostigt. Och lite annorlunda av flera anledningar. Och en anledning är inte kul alls; jag håller på att utveckla grå starr. Samtidigt tänker jag att det kan kanske vara spännande ur bildsynpunkt - kanske kan jag få till annorlunda bilder mot jag brukar under tiden jag bestämmer mig för operation? Man måste ju se lite positivt på eländet!

Inlagt 2018-06-04 21:51 | Läst 4484 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Lena.
Det var længe siden. Du kom da hurtigt efter det igen - med fotograferingen.
Jeg er blevet opereret for grå stær på begge øjne - et øje af gangen med ca. 1 års mellemrum. Det jeg husker bedst lige efter første operation, var at farverne blev meget klarere set med det opererede øje, når man kun så med det i kameraet.
Her i Danmark regnes det for en forholdsvis simpel operation med meget lille risiko for komplikationer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Eriksson 2018-06-04 23:39
hej! ja det var ett tag sedan sist. Mina studier har tagit mycket tid den här terminen.
Jo starr-operation anses ganska enkel med mycket liten risk här också...men jag har i alla fall svårt att förlika mig med att någon ska skära i mina ögon..... Håller på att vänja mig vid tanken.

TACK för dina vänliga ord!
Hej! Kul att se bilder från dig! Två bilder som speglar hur olika det kan vara i kollektivtrafiken.. allt eller inget.. En ögonläkare sa till mig för två år sen att jag har grå starr, men inget som behöver åtgärdas än, däremot har jag problem med gula fläcken, det är värre och stör detaljseendet litegrann, blir kallad var tredje månad regelbundet, ska dit igen imorgon.. Att fota går ändå bra hittills i alla fall, men det är bra med autofokus i de flesta lägen..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2018-06-04 23:46
Som du ser på den översta bilden så hjälper visst inte autofokus alltid, när jag håller i kameran iaf.... =) Men det kanske får bli bilder med mer känsla och sudd den här sommaren...???? Ja den som lever får se.
Nu går iaf skolterminen mot sitt slut så då kommer det att få bli lite fotopromenader har jag tänkt. (Thomas och jag var i Rosersberg i helgen, i en liten men fin bok-skog - det var ljuvligt! och det var då kameran kom fram!)
TACK för titten! Jag såg dina fina bilder från Tärnskär härom veckan...också en helt fantastisk plats tycker jag.
Onekligen lite förvirrat i den första bilden, gillar verkligen bild två.
😁
Svar från Lena Eriksson 2018-06-04 23:48
Förvirrat och oklart... =)
TACK för titten!
Kvadraten vinner! F ö ser jag att SJ/Trafikverket håller stilen....

Gråstarrsoperation: skulle själv bli opererad idag (!) på vä öga, men blev uppskjutet några dar. Har läst på rätt ordentligt och är riktigt förväntansfull! Lär bli lättare igen att fokusera manuellt (har en Leica som jag nästan varit tvungen att ge upp, men snart....). Blir nog fint i ditt fall också; lycka till!
Svar från Lena Eriksson 2018-06-05 08:27
Tror nog också på kvadraten! Beträffande SJ/Trafikverket så kunde de den här gången inte klandras för det inträffade, det var en olycka på spåret. Men hur de sköter informationen till oss passagerare kan man ju bli galen på!!!!
Beträffande operation för min del så gäller det mest att förlika mig med tanken.
Trist för din del med uppskjuten operation. Skönt att det bara handlar om några dagar iaf. Återkom gärna och berätta dina intryck.
TACK för kommentar och LYCKA TILL med operationen!
Gillar första bilden mycket, kanske inte för det tekniska utan mer för virvarret som uppstod när meddelandet om ny avg och perrong kom, vad gäller starrop så gjorde jag det på bägge ögonen för ett antal år sedan m ett halvår emellan, det var skönt att kliva ur ”dimman” måste jag säga, det gäller bara att vara noga med ögondropparna några veckor efter op, ser du något bättre sa min granne efteråt, jodå jag ser myrorna på din husvägg svarade jag 😳☺️ Lycka till! / Leif M
Svar från Lena Eriksson 2018-06-05 08:38
Så himla skönt att höra lugnande berättelser om din (och andras) grå-starr-operation! TACK för det! Och visst skulle det vara trevligt att kliva ur den allt mer tilltagande dimman, och se detaljer ordentligt!!!! Så jag får väl samla mod, har redan blivit erbjuden tid för operation men det kom så hastigt på så jag tackade nej. Men jag inser mer och mer att det inte finns något annat alternativ, än just operation.
Kul att min suddiga kaosbild från plattformen 12 a även förmedlar virrvarr för någon som inte var där.
Och TACK för titten i min blogg!
Tycker det är väldig svårt att försöka fånga stress och förrvirring på bild...tycker att det kommer fram bra här när folk tittar höger vänster upp osv ihoptryckta
Svar från Lena Eriksson 2018-06-05 21:47
Jaa ibland kan en fångad känsla betyda mer än bildens tekniska kvalitet! Bäst är det förstås när både ock finns.... =)
TACKAR för raderna!
Bilder och lägesbeskrivning får mej att tänka på Jacques Tati´s Semestersabotören.
Stan är stressig och det är jobbigt när alla försöker komma först samtidigt och den känslan förmedlar översta bilden fint! Personen på andra bilden känns både övergiven och frånåkt av tåget.....
Svar från Lena Eriksson 2018-06-05 21:42
Hej Anne-Sophie!
Dammade av minnet med ett Youtube-klipp av Semestersabotören; på perrongen - och PRECIS SÅ kändes det i måndags morse på centralen !!!!! =)
TACK för dina rader!