Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Och fotolusten föll

...från hundra till noll. 

Så är det! Och mycket beroende av att jag ramlade omkull häromdagen igen. Jag halkade på en isfläck för andra gången på en vecka! (Kan man reklamera  de nyinköpta dyra vinter-kängorna som tycks vara odugliga i vinterväder?!!!) Den här gången slog jag i ryggen ordentligt och dessutom dunkade mitt 24-70 objektiv rejält i backen.

Så nu nu tar jag i alla fall några dagars ledigt från promenader. Istället samlar jag ny inspiration och jobbar med backup.

Och - så inväntar jag också ett par beställda icebug-kängor! 

 

Inlagt 2021-01-14 10:28 | Läst 1502 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Återigen tack till Jan för tipset om dubbade kängor! De hoppas jag mycket på.
ehrsa 2021-01-14 11:07
Hej! Aj då.. ja jag använder mina varje dag nu, det finns massor av isfläckar i de områden jag promenerar i, kängorna tål väta bra också, det är bara nedre gränsen för blixtlåset som sätter vattendjupet.. Mina är 5 år nu och fungerar fortfarande fint, och ingen dubb har lossnat.. Det krävdes några pinsamma fall för mig också innan jag köpte dom, och 'broddar' är för knepigt att hantera, dom lossnar ibland dessutom är min erfarenhet.. Icebug har många modeller och någon borde passa, en bra investering! En 'vanlig' skada vid fall är ju en vrickad eller bruten handled när man faller okontrollerat, speciellt hos kvinnor tror jag mig ha läst, så dubbade skor är en investering för framtiden, själv fick jag väldigt ont i axeln senast jag ramlade för några år sen där kameran då hamnade ovanpå mig och klarade sig.. och jag hade inte mina Icebug på mig, dom stod hemma.. 🙃
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2021-01-14 11:32
Hej!
Så dumt av mig att inte ha köpt dubbade kängor tidigare, jag vet att jag varit livrädd för att ramla många gånger när jag t.ex gått i rask takt till jobbet i mörkret tidiga morgnar. Men man ska väl ramla och slå sig lite först...får väl vara glad det inte gick värre varken med mig eller kameran.
Nu hoppas jag att jag beställt rätt storlek på icebugsen, lite knepigt med att köpa sådana varor online.
TACKAR för påhälsningen!
Dubbat e bra, va ute i går och gick på dolda isfläckar, funkar utmärkt! /B
Svar från Lena Eriksson 2021-01-14 11:38
Jaa varför har jag inte skaffat dubbkängor tidigare...men man vill väl tro att man är forever young...
TACK för besöket i min blogg!
Icebug bästa. Haft mina många år nu så hållbara.
Var rädd om dig å krya på
Svar från Lena Eriksson 2021-01-14 11:43
Ja som jag skrivit här i svaren ovan...varför har jag inte skaffat ett par dubbkängor tidigare? Men, nu är de beställda i alla fall och jag är verkligen hoppfull att de ska göra skillnad. Bara de passar - lite knepigt med sko-handling över internet.
TACK för påhälsningen!
Intressant, så det är icebug som gäller, inget jag har hört talats om. Ska ta en titt. Jag har haft några överdrag med några dubb, eller om det nu heter underdrag eftersom de sitter under sulorna, de fungerar ju fint om man nu har satt på dem, i bilen gör de inte så mycket nytta.

Det kan ju skilja en hel del i hur kängor är på is, beroende på typ av gummi, plast eller liknade man har i sulan, det är väl som friktionsdäck, fast man kan ju tycka att de borde ha tänkt på att en sula man har i en vinterkänga ska vara så bra på is

Då hoppas vi att det går bättre med de nya kängorna, gäller att ta vara på sina ben mm
Svar från Lena Eriksson 2021-01-14 11:48
Ja man är ju inte 25 och odödlig... 😊 Längre...
Jag har faktiskt hört av andra att icebug är jättebra, men det har liksom inte slagit mig att jag skulle behöva. Men nu är jag förväntansfull, hoppas bara de passar mina fötter.
Det märktes dessutom att det är populära tider för vandring i naturen, jag fick besöka många hemsidor innan jag fick tag på ett par som jag tror är min storlek.
TACK för påhälsningen!
niniz 2021-01-14 13:18
Det där är grepp och "must have"
Började när man var ute varje dag med hundarna
pdahlen 2021-01-14 13:25
Jag la en beställning på ett par icebug från XXL. Skadar ju aldrig att ha, även om det nu kanske bara är snö/is här nere någon vecka, men just nu idag var det halt. Tänker att de fungerar utmärkt på is/snö mer orolig hur de låter och halkar runt när man går på tex klinkers. Bröt benet för en 4 år sedan och det blev operationer och blodproppar mm efter det, så lika bra att spara benet för mer missöden
Krya på dig. Gå med böjda knän som eskimåerna Ett ganska bra sätt.
/ Bengt H.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-14 15:44
Jag är mest mörbultad.
Hmmm...gå som en pingvin säger min äldsta son - dvs utåt med fötterna...och du ger rådet om böjda knän...- blir en snygg syn! 😊
TACK för hälsningen!
Aj då, hoppas det onda snart går över! Ansluter till kören, varken jag eller I går ut utan dubbar på fötterna. Två saker bör man komma ihåg med dubbar, det kan bli halare när man går in i en affär med stengolv, och med för mycket snö på isfläckarna kan man halka för att snön kanar på isen. Absolut inte så att jag är tveksam till dubbar på ngt sätt, dom är suveräna, men en aning försiktighet är bra ändå! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Eriksson 2021-01-15 20:39
Å bra med goda dubb-råd, ska bli en ny erfarenhet! En son hämtade de nya kängorna åt mej på utlämningsstället nu i kväll så imorgon blir det premiärpromenad 😊
TACK för omtanke och kommentar!
Dessa tider behövs dubbade skor. Jag har två par kängor som är värdelösa vid snö och is. Ska gå och kika på ett par Icebug också.
Fin bild. 😀
Svar från Lena Eriksson 2021-01-15 20:43
Blir premiärpromenad imorgon med de nya kängorna, tror märket icebug är bra...väldigt sköna är de iallafall och gott om stickiga spikar. Får ta på mig dem på dörrmattan precis innanför ytterdörren.
TACK för kommentaren!
Krya på dig och ta ett tag med backuppandet, det är också en bra syssla..
Fint vinterträd dessutom..
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Eriksson 2021-01-15 20:49
Fast det är en jävla tråkig syssla - backuppandet! 😊
Ingen fara med mig tack, den här gången heller...
Trädet brukar hamna på bild några gånge varje år, det är maffigt tycker jag, även på sommaren.
TACK för påhälsningen!
Oj oj oj! God bättring!

Nu ska du väl inte ut just nu, men du kanske har fler bilder till utmaningen "Gråväder" på Cityscapes som du föreslog. Göran Segeholm har ju ställt upp som domare och har skrivit väldigt intressant om hur han tänker tackla uppdraget. "Gråväder" blev en utmaning!

Själv shoppade jag dubbtillsats "Devisys" till promenadskorna efter två vurpor för några vintrar sen. Dom sitter under hälen vilket är rätt ställe, dubbar framtill funkar sämre. De här fungerar bra om de sitter på skorna och inte ligger på nån hylla hemma vilket hände häromvintern, en tredje vurpa. Jag har haft tur och inte skadat varken mig eller kameran.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-15 21:16
Ingen fara med mig den här gången heller, (eller kameran verkar det som) så jag hade väl tur jag också. Men ikväll fick jag hem mina nya dubbade kängor, så imorgon blir det testpromenad med dem!

Jo jag såg att Segeholm skulle vara domare - kul! 😊 Så vi får hoppas att många stoppar in gråvädersbilder. Själv har jag nog ont om den sortens bilder där man riktigt känner hur eländigt vädret är, jag är ju lite för mycket för det där med det visuellt vackra. Dessutom upptäckte jag att de gråvädersbilder jag hade i samlingen inte riktigt funkar i cityscapes, människor är för tydligt i centrum.
Men jag bär fortfarande utmaningen med mig, kanske blir det plusgrader och nytt gråväder så man kan ta någon ny bild.
TACK för påhälsningen!
OJ OJ,
jag dubbade kängor är toppen. Jag har fått överta ett par som jag använder varje dag när jag går på promenad. Mina andra kängor är hopplösa på isiga och snöiga underlag. Man går bara och spänner sej. Hoppas det gick bra med kameran/objektiv och att du inte slog dej alltför illa. Man är inte 25 längre, det märkte jag även då jag var ute och red i somras :-)
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2021-01-15 21:22
Skönt att man tar lärdom ibland iallafall av sina misstag!
Och jo det gick bra den här gången också men jag kommer nog vara lite rädd nu när jag går ut igen. Fast nu blir det med de nya brodd-kängorna, fick dem ikväll.
TACK för påhälsningen!
Härlig bild ser så lugnt o skönt ut bo där så vackert träd.
Nej men ramlade du igen. Tråkigt. Vet hur det känns slå sig så.
Ofta blir man öm överallt så kan revbenen få ett slag med.

Jag gick till sjukhuset i dag längesedan jag var så rädd.
Där fick jag munskydd så kunde jag ta bussen hem.
Jonen sa när jag kom hem "glad se du inte ramlade".

Jag skall kika på sådana kängor.
Villa nu upp dig du har säkert massor mys göra inne.
Kramis. ///Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 22:22
Myset hemma heter; back up! Har massor av bilder som behöver säkerhetskopieras.
Gå försiktigt!
TACKAR!
Gun-Inger Arvidsson 2021-01-20 14:44
Vi måste båda gå försiktigt fram då vi brukar ha lätt att ramla.
Hoppas du har det mysigt.
///Gun-Inger