Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Tjugofem nyanser grått!

Jag bara undrar...men har det inte varit ovanligt trist grått och ljusfattigt de sista två-tre månaderna i sydöstra delen av Sverige? I min del av det vackra Sverige...Jag bara undrar? Eller är det bara jag som registrerar väder och ljusförhållanden på ett annat sätt sedan jag börjat fotografera? Det kanske brukar vara så här???

I vilket fall som helst så tycker jag inte att det är för mycket begärt av den som rår över vädret att fixa till en endaste hel helg av solstrålar och sirligt vinterljus. En hel helg, när jag är ledig...basta!

Jag kan tycka att det var väldigt fint med vit tät dimma också, som jag fick uppleva den första advent under några timmar...så det är också välkommet, eller för all del så skulle jag kunna tänka mej en riktigt djupblå dramatisk bullig regnhimmel (jaa, faktiskt!)...eller naturligtvis mer vit sagolik rimfrost...eller snö...Tänk, stora sakta dalande snöflingor! 

Bara inte det här jämngrå dystra mörka som ligger utanför mitt fönster nu! Det är ju inte ens hundra nyanser grått, möjligen tjugofem!

 

Regnvåta damer framför värmekyrkan.

 

 

 

 

...så då sitter jag nu igen vid mitt köksbord med en kopp kaffe och blickar ut över söndagsvädret, och jag kan inte låta bli att registrera....trist, konturlöst, tungt....enahanda grått, sissådär tjugofem nyanser....

Men...nästa helg kanske!!!!!! 

 

Hälsningar Lena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-12-06 11:21 | Läst 1280 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, nu vet vi hur det färgblinda har det.... ;-))
Skämt och sido. Allt gott! /Peter
Svar från Lena Eriksson 2009-12-06 17:45
Hugaligen!!!! Färgblind....
Men vet du, bara två timmar efter jag lagt in detta inlägg sken en härlig vintersol här....så jag rusade ut och fick några fina speglingar..
Allt gott själv! / L
Nja, september och oktober tycker jag var rätt sköna här på västkusten, men november, blääähhh! Bara grått och trist. Trots att december bara är en vecka gammal, så har det nog varit mer sol i december, än november ;-)
Och snart vänder det :-) Men skulle gärna också se lite stora snöflingor, som sakta dalar :-)
Svar från Lena Eriksson 2009-12-07 21:00
Jag bor förmodligen på fel ställe...i dag har himlen varit igengrå igen och det har regnat.../ L