Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

I natt har jag fångat och funderat...

SOMMARBLOGG

I natt kunde jag inte sova...för mycket sommar och längtan i mina tankar förmodar jag. Istället satt jag ute på min lilla trapp och funderade. På stort och smått.

Tidigare under kvällen hade jag surfat lite och bland annat tittat in i Thomas Engströms blogg "Blå penna i dansande sand." I hans senaste inlägg blir man inbjuden via en bild in i hans kök. (Häftigt!) Och på hans kylskåp sitter kylskåpsmagneter, förstås. För vem har inte kylskåpsmagneter?

Undrar om kylskåpsmagneter finns världen runt, överallt där det finns kylskåp?

Kylskåpsmagneter har jag ett kluvet förhållande till. Finns det något som är så plåttrigt och fult, men så praktiskt? För utan kylskåpsmagneter var skulle man då göra av kallelsen från tandläkaren, tidningsurklippen eller föräldramöteslapparna?

Och så satt jag där på trappen mitt i sommarnatten och funderade på livet, sommaren, kärleken, och kylskåpsmagneter...

 

På mitt kylskåp;

 

Lite senare idag, var jag inbjuden hos en granne på kaffe. Sådär spontant. På min grannes kylskåp satt det endast en tom magnet, med uppmaningen; Carpe diem! Fånga dagen...Hopplöst ful magnet med hopplöst slitet uttryck...

Men, trots allt, det är ju det man vill göra eller hur? Särskilt nu mitt i den ljuva sommren. Fånga dag som natt, fånga stunden!

Man kan ju undra hur man gör bara...när man fångar dagen. (Det stod det inte på kylskåpet...) Man skulle ju vilja ha en beskrivning...

I natt kände jag i alla fall att jag fångat lite, när jag satt där på trappen under det stora kastanjeträdet i den svala nattvinden. Varning bara; man blir ganska trött dagen efter!

Vill man hellre fånga sommardagen, så skall man i alla fall börja morgonen med gott och starkt kaffe, det tror jag på. Sedan skall man hoppa över mailbox och frukostdisk och avboka tvättstugan och allt annat urtrist som man bara tror att man måste göra.

Sedan gäller det att styra ut stegen, ut i sommaren...och försöka hålla sinnena vidöppna för allt det där lilla men fantastiska som finns...

Inte lätt...men man är ju dum om man inte försöker....eller hur?

Dag som natt!

 

 Catch it if You can...

(ur dagens bildskörd,  50 mm)

 

 

 

Hälsningar Lena.

Inlagt 2010-06-22 18:41 | Läst 3314 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vad roligt att du skriver om min köksblogg. Det var roligt att skriva den och nu blev det extra kul!
Du bjuder också på ett kylskåp, tack för det. En gång i tiden tänkte jag att jag skulle samla på kylskåpsmagneter men det var nog tur att jag inte gjorde det, skulle behövas många kylskåp då...

Väl fångade tankar! /Thomas
Svar från Lena Eriksson 2010-06-22 19:07
Skönt att du tycker att det är ok att jag omnämner din blogg, vågade inte länka...
Sitt inte vid datorn nu, ut och fånga! / L
På jobbet är det en kvinna som samlar på kylskåpsmagneter. Hon reser mycket och köper alltid med sig hem kylskåpsmagneter. Jag kan ibland känna stråk av stress när tankar om att fånga dagen dyker upp. Juni har snart passerat och tiden går så fruktansvärt fort.
I den fina visan "Små nära ting" skriver Ture Nerman "Din längtan flyr vilse så vida omkring, det är som du glömt alla nära ting.... " Vi tror alltid att vi ska fånga dagen någon annanstans. Visst är det skönt och nödvändigt med miljöombyte ibland men man kan fånga dagen hemmavid också. Jag brukar gå till ett fint litet naturskyddsområde här i Knivsta som heter Gredelby hagar där jag sätter mig ned och lyssnar på fåglarna och ser på alla blommor som växer där. Ibland svävar en brun kärrhök över våtmarken.
Men du Lena - spring inte i sommar. "Ta det lite take it easy" som min äldsta grabb sa när han var liten.
Svar från Lena Eriksson 2010-06-22 20:18
Ledsen om jag orsakat stress för dig nu...men jag håller med dig om att det just är i det nära och det lilla som så mycket stort ligger! Det tråkiga är när man inte ser det...
Och jag springer inte, jag lovar, det är alla andra som springer förbi mig...
Neej, förresten inte alla andra, det finns en och annan som går vid min sida!
Tack så väldans mycket för din långa och härliga kommentar. Fortsätt och njut av sommaren i naturskyddsområdet.
Förresten är hösten fin den också...och vintern är vacker!
Må gott! / Lena