Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Beröm...

Beröm,visst är det guld värt!

Beröm får iallafall mig att ta små glädjeskutt, främst inombords...men, vid enstaka tillfälle när t.ex "många" Fs-medlemmar har uttryckt gillande om någon av mina bilder...så har det även hänt att jag studsat omkring på köksgolvet med ett jättefånigt léende. (Mina tonårssöner brukar skaka på huvudet åt mig, och ta ned mig på jorden  :-)

Och det där berömmet, visst gör det så att jag känner liiite större självsäkerhet nästa gång jag styr stegen ut bland folk med kameran..."Titta ni bara på mig och min kamera...men jag är inte vem som helst...här ser ni nämligen en som fått beröm!"

Beröm har varit jätteviktigt för mig de här två åren som jag hållt i en kamera. Viktigt för självkänslan, viktigt för lusten! Viktigt för utvecklingen. Och är det inte det för alla, oavsett var man är i fotoutveckingen? Av beröm växer man!

Men, det är också väldigt roligt att få andra synpunkter på sina bilder. Roligt att höra hur de uppfattas. Roligt att höra hur andra tänker omkring bilderna...och hur man kanske hade kunnat göra på annat sätt för att få samma eller ett annat resultat. Både tekniskt med kameran och photoshop...(här har jag behövt mycket hjälp, och behöver fortfarande)...och med funderingar kring bildkompositionen. Sådana funderingar sätter fart på sitt fototänk. Och sin fantasi! Och av det växer man också, förstås!

Tänk sedan om det fanns möjlighet att få till en vidare diskussion vid bildkritiken...och tänk om man sedan kunde få igång fler Fs-medlemmar att delta aktivt i bilddiskussionerna.

Det är ju bilden...det handlar om...

 

Kungsgatan förra veckan, eller så...

 

(Och TACK till alla som kommenterade i mitt förra bogginlägg...jag tyckte att det var jättekul att så många vill diskutera...)

 

Hälsningar Lena

Inlagt 2011-02-16 14:09 | Läst 3593 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Håller med dig Lena.
Beröm är viktigt...och jag tror det gäller precis alla. Vad de än säger =) För många vågar nog inte erkänna det...
Och nu får du lite mer beröm av mig "Du är så duktig på gatufoto Lena"
Kram en annan Lena
Svar från Lena Eriksson 2011-02-16 17:24
Tack för synpunkter, och beröm...efter den här veckan kommer jag att kunna sticka ut min näsa med nytt foto-mod, det är jag säker på.
Och jag kommer att kunna gå omkring på lite stadigare ben, när jag kliver runt nu i helgen och försöker mig på att fota folk... :-)
Härligt!!!

Varma hälsningar från Lena E :-)
Lena.
Visst behöver man beröm och bekräftelse. Det stärker och skänker glädje. Men det är den fortsatta diskussionen som utvecklar. Den har jag saknat här på Fotosidan.
Jag ska göra mitt bästa för att själv bidra!
Allt Gott! Anders Plåtare
Svar från Lena Eriksson 2011-02-16 17:30
Håller med...både ock behövs!
Och det verkar ju som om många tycker lite samma här av oss medlemmar...men hur komma åt problemet med kommentarerna. Hur få till den vidare bilddiskussionen?
Men man kan ju börja med att bidra med bra kommentarer kanske...jag har tänkt lite så iaf.
Sedan kan man ju lyfta det i bloggen, eller hur... :-) (igen och igen och igen och igen...så kanske det händer något...näääejag bara skojar... :-)

Må gott Anders! / L
Jag kommenterade inte ditt förra inlägg men läste det och alla kommentarer, det var väldigt givande, speciellt den längsta av dem som tog upp det här med bildseende var bra. Ibland hinner man helt enkelt inte med allt, som att kommentera. Beröm är verkligen så viktigt och tänkte man bara lite mer ibland så skulle man junna berömma mer även så där till vardags för bara en sån liten kommntar som . Bra gjort! blir man glad av.
Ha det gott!
Svar från Lena Eriksson 2011-02-16 23:08
Ja, eller hur! Fram för mer av vardagsberöm!
och i bildkritiken kan man också berömma tycker jag...ett beröm och lite andra synpunkter kan vara guld värda för någon. Skall faktiskt bättra mig, och dra mitt strå till stacken...några kommentarer i veckan tar ju inte så stor möda.

Visst är det kul att det blivit sådan diskussion omkring ämnet...det visar ju att många funderar på det här med bildkritik.

Ha det gott tillbaka,och tack för att du tittade in och kommenterade! / Lena
Tack för ett mycket bra och tänkvärt inlägg=) Jag har läst Moderskeppets kurs Fotografi - Visuell kommunikation och där lärde jag mig massor vad gäller bildseende, komposition, bildtänk etc etc. Jag försöker få fram det i mina kommentarer men ibland är det bara så svårt att komma på nåt bra att skriva för det är inte alldeles enkelt och självklart. Men genom att hela tiden studera olika bilder och komma in i rätt tänk ger mer kunskap och erfarenhet och är SÅ mycket roligare. Jag rekommenderar alla att gå den kursen. Mvh Susanne
Svar från Lena Eriksson 2011-02-16 23:11
Vad sugen jag blir på att lära mig mera när du pratar om den kursen!!!!
Jag har varit inne och nosat lite där...men tyvärr har jag sjutusen olika andra saker i mitt liv som måste gå först fn...
Men en dag... :-)

Tack för din kommentar!
MVH lena
Hej Lena. Håller med alla här att det är viktig att få synpunkter på bilder man har laggt in på FS.
MVH Anita
Svar från Lena Eriksson 2011-02-17 12:52
Ja, eller hur!
Jag tror utan synpunkter och beröm stannar man lite...
TAck för kommentaren!
MVH Lena