Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

BÖCKER, BÖCKER, BÖCKER...

SOMMARBLOGG

Böcker ligger mig varmt om hjärtat! Tro´t om ni vill, ni som läste att jag nyss gjorde mig av med både dyrgripar och hyllor.

Att själv äga en massa böcker tycker jag däremot verkar onödigt. Ändock köper jag en hel del böcker, men man kan ju passa dem vidare när de är färdiglästa...till en granne eller en vän. Pocketböcker brukar jag helt enkelt lämna kvar lite här och var, för någon annan läshungrig att plocka upp! Bra med återvinning, och roligt för den som finner boken, tänker jag...

Och sedan finns ju bibliotek, en fantastisk inrättning... 

För någon dag sedan gick jag en promenad till Norrköpings stadsbibliotek.

Jag hade egentligen tänkt fotografera i svartvitt och titta lite på bibliotekets intressanta arkitektur, men det supersoliga ljuset skapade skarpa och ofördelaktiga skuggor så det kändes inte så roligt.

I stället tog jag en sväng in bland hyllor och böcker, och konstaterade ännu en gång att det är mycket vackert där inne. Öppen spännande arkitektur och ett fantastiskt ljus som flödar...och så förstås, känslan av oanade läsupplevelser...

Det var svårfotograferat även inne denna soliga förmiddag, men jag återkommer gärna.

Jag skulle kanske haft nytta av att läst Kreativ fotografering med rätt exponering av Bryan Peterson innan promenaden...men tyvärr inte...den ligger dock överst i min sommarbokhög!

 

Inne på Norrköpings stadsbibliotek

tyvärr, inte allt för bra bilder...

Letar kanske sommarlitteratur?

 

En upplysande tidning är aldrig fel, heller...

  

Läskoncentration på hög nivå! 

 

Fler böcker i min sommarhög;

Vandra i Östergötland av Fredrik Neregård Förslag på mer än 40 korta och långa vandringsleder här i Östergötland...en riktig pärla, med Fredriks egna finfina fotografier.

Paganinikontraktet av psedonymen Lars Kepler En rykande färsk deckare...

Illusionisten av John Fowles En nyligen inhandlad efterlängtad bok, som jag bara hört bra om!

Pansarhjärtat av Jo Nesbö En av mina nordiska favoritdeckarförfattare. En riktig nagelbitare hoppas jag!

Dessutom bläddrar jag förnärvarande i boken Utposter Svenska fyrplatser med logi av Pippi Engstedt. En bok som precis givit mig inspiration för några dagars fotoutflykt till skärgården...

 

 

Jag tar nu ett litet sommaruppehåll med min blogg.

Ha det så gott i sommarsolen! Om fotoinspirationen tryter, läs en bra bok! 

 

Hälsningar Lena.

 

 

Inlagt 2010-06-29 16:59 | Läst 2790 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Biblioteket är en fantastisk inrättning. Vi har ett fint i Knivsta. Tyvärr har de inte så mycket aktuell fotolitteratur men sådana böcker vill i alla fall jag köpa och ha för mig själv. Jag tycker ibland det är roligt att läsa en författare i "kronologisk" ordning för att se hur denne utvecklas. Försöker göra så med Eyvind Johnson som jag tycker var en fantastisk författare och mycket välförtjänt nobelpristagare. Dina bilder är helt OK!

Trevlig sommar
Svar från Lena Eriksson 2010-06-29 17:53
Eyvind Johson..."Strändernas svall"...eller är jag fel ute?
Lysande bok i alla fall...
Bibliotek är härligt, skall kolla in Norrköpings fotohylla imorgon...
Trevlig sommar till dig! / Lena
Du är helt rätt ute! Det är, som du säger, en fantastisk bok. Jag kom i kontakt med Eyvind Johnsons författarskap i samband med en längre sjukskrivning för ca 10 år sedan. Jag kände naturligtvis till honom innan och visste naturligtvis att han fick nobelpriset i litteratur 1974 tillsammans med Harry Martinson. Jag läste väldigt mycket då och jag tömde biblioteket på Johnsons böcker. När jag kommer åt köper jag hans böcker i boklådor, på Hötorget eller där man kommer åt.
Fler borde läsa honom för han var ju mycket starkt engagerad i demokratifrågor och stark motståndare till alla antidemokratiska styrelseskick. Skrev under brinnande krig trilogin om Johannes Krilon, som är mycket kritisk till både kommunism, fascism och nazism. Det rådde ju censur i Sverige under kriget. Man fick inte skriva nedlåtande om Tyskland men Johnson gjorde det så oerhört skickligt att censorerna inte fattade något. Som sagt "Strändernas svall" är ju en makalöst bra bok.
Svar från Lena Eriksson 2010-06-29 20:36
Tackar för all information! / Lena