Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

DEN SOM SÖKER DEN FINNER...

Ibland i alla fall.

Som nu idag efter jobbet när jag letade efter gamla bilder från Gustavsbergs odlingsområde och hittade enstaka bilder från maj 2011. Det är bilder tagna i jpeg och med den betydligt sämre kamera jag hade då, vilket märks lite grann...men det roliga är att jag hittade bilder på personer som jag fotat nu i år, och som jag inte hade en aning om att jag fotograferat för flera år sedan.

T.ex  den här trevliga mannen i randig tröja, som så ofta vill bjuda mig på kaffe... :)

.

Gustavsbergs odlingslotter 2011

.

.

Minns ni bilden från ett tidigare blogginlägg där kvinnan vill hjälpa sin man att resa sig upp från marken? Här har jag fångat dem redan 2011 tillsammans med något barn-barn förmodligen.

Och så kommer jag ihåg att jag fotade den söta flickan vid grinden när hon nyfiket kollade in mig.

.

.

.

.

.

Det skall bli roligt att skriva ut bilderna och ta med, och ge bort....undrar bara om svartvitt uppskattas, eller om jag ska behålla färgen? Vad tror ni???

.

,

Trevlig helg!!!!

.

Inlagt 2015-05-29 21:10 | Läst 4608 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kör på svart/vit Lena, de vinner i längden. Det är kul att gå tillbaka och titta på bilder man tog för några år sedan, man ser på dem med andra ögon.
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 09:07
Jag funderar på om vi som är intresserade av fotografi har en annan inställning till svartvita bilder än folk i allmänhet?

Det här var extra kul att hitta tyckte jag, hade ingen aning om att jag sparat några bilder övht från 2011 mer än de jag lagt på speciellt ställe...dvs bara ett fåtal bilder som jag bedömde då kunde vara värda att spara.

TACK!
Det här blir bra tror jag, svartvitt hade jag valt för att det förenklar o förtydligar, sista bilden är ju kanonbra! Må gott, LO
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 09:09
"Det här blir bra"....hmmm....undrar om du menar själva fotoprojektet uppe på odlingsområdet?

TACK för titten!
Bra jobbat Lena! Önskar mig också ett litet projekt att jobba med. Blir sugen på det när jag ser sånt här...
Jag röstar också på sv/v
//Tommy
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 09:14
Det är bara att hugga tag i något!!!!
När jag började att fotografera för fem år sedan uppe på odlingsområdet så hade jag ingen aning om att jag skulle fortsätta med det och att det skulle utvecklas till ett litet projekt... (Så tyvärr har jag slängt de flesta bilder från 2011-2013...synd...suck.)

Funderar på om vi som tittar mycket på bilder och fotograferar ofta har en annan inställning till svartvitt än folk i allmänhet???

TACKAR för titten!
Kul ! Dom blir nog lika glada vilket du än väljer !
Ing-Marie
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 09:16
De blir glada, jag vet! Delade ut lite bilder för någon månad sedan när jag var uppe.

TACK för besöket!
Hej igen.
Vad härliga bilder du hittade.
Där ser du hur underbart det är att vara dokumentärfotograf som jag
varit i så många år tidigare.

Söta finna flickan som är lite skum på dig eller förundrad ...

Vi fotografer gillar svartvitt
men jag tror dessa dina vänner tycker om att få bilderna i färg.

Har du sett hur billigt du kan framkalla på Fuji och de kommer med
vändande post ibland.

Sov gott och ha mysigt i morgon.
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 09:21
Just nu har jag mys kvar i sängen...regnet står som spö i backen i Norrköping!

Jag anar också att vi som håller på mycket med bilder och fotar har en annan syn på svartvitt. Frågan är om jag ska printa ut det JAG tycker är snyggast (dvs svartvitt) eller färg för att jag anar att det uppskattas mer? Å andra sidan om de bara ser de svartvita bilderna så har de inget annat att jämföra med..... :)

Crimson är de jag skickat till de senaste åren...har inte vågat annat. men inte särskilt dyrt med 20x30 där heller. Skall kolla in Fuji...tack för tipset!

...och TACK för besöket!
Hej! Jag tror på svartvitt, det finns ofta något mer konstfullt med det hela, när det är svartvitt! En fråga, varför heter det "Gustavsberg"?

Undrar en som själv började yrkesarbeta på Gustavsbergs porslinsfabrik 1974.. på 'bruket'..! Gustavsberg är för mig ett samhälle 2 mil öster om Slussen där jag gick gundskolan från 7 - 9 klass, och några år senare jobbade i 5 år.
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 09:30
Det finns ett område en bit ifrån som heter Gustavsberg. (En bra bit därifrån visserligen) Runt omkring finns också Ekenberg och Leonardsberg...förmodligen gamla namn på gårdar.
Jag visste inte själv att odlingsområdet hette så men när jag gick in på Norrköp. kommuns hemsida och sökte på kolonilotter så fick jag se att odlingsområdet heter så.

Jag tycker också att det svartvita känns mer konstfullt...hmmm...får se hur jag gör:

TACKAR!
Kul med sådana fynd.
Jag tror nog att de skulle uppskatta bilderna i färg.
Både jag och andra såg på utställningen i Säter att då det kom besökare som inte var fotografer utan bara ville se lite bilder, raskt gick förbi de i svartvitt och stannade till längre vid de i färg.
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 11:45
Jag anar nog nästan att färg kommer att uppskattas mer...
Intressanta iakttagelser från Säter....-lite synd eller hur? Men världen är i färg...

TACK för besöket!
Margareta Cortés 2015-05-30 11:53
Jag är uppväxt på den tiden då det var sällsynt eller om det ens fanns för gemene man med färgfoto och där konstnärer satt och målade bilder för att de skulle se ut som verkligheten. Jag har själv en sådan påmålad bild på mig själv. Färg ansågs finare och svartvitt lite enkelt och vanligt. Finns ju inte så många konstnärer som målar i svartvitt heller. ;) Så trots att jag själv fotar en hel del så är det nog färg som jag fastnar mest för.
Svartvitt är fint ibland. Plockar själv ibland fram min gamla lådkamera och fotar med film och då vill jag ha svartvitt.