Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

En överbliven bild

från minneskortet igår och min promenad ned till hamnområdet. En smått märklig bild kan tyckas med ljuskronan svävandes över hustaken, men jag gillar bilden så den får hänga med in här i bloggen.

 

Inlagt 2021-01-26 13:07 | Läst 1130 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Lena E.
Det är inte så illa om du har en sådan bild kvar.
Den hänger snyggt där och ger det extra till ditt foto - gillor.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 16:44
Jag är ganska restriktiv med bilder jag stoppar in i bloggen, de ska kännas rätt. Jag har en pågående kamp mellan att endast vilja stoppa in strama svartvita bilder och att variera mig både gällande innehåll och färg/svartvitt...men förstås det beror ju också på vad jag lyckas fotografera =)
Kronan gör sig bra i hamnen tycker jag!
TACK Erik!
Dom har väl haft taklagsfest alltså snart klara. Rolig bild å bra bättre än dockor etc
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 16:49
Taklagsfest skulle man kunna tro =) och det dröjer nog innan det blir taklagsfester i det här området...men som du kanske sett på mitt collage i bloggen igår, så hänger kronan i en lastkran i hamnen...och är del av Norrköpings installation "Stad i ljus".
TACKAR!
Det var ju ett fräckt inslag i gatubilden. När jag Norrköping senast så stod en torkställning ute i forsen
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 16:52
Norrköping har satsat stort i år med att lysa upp vintermörkret med olika ljusinstallationer. Dessa ljuskronor hänger på fler ställen...bland annat finns de i industrilandskapet.
Hmmm torkställning - det har jag nog missat =)
TACK för kommentaren!
Annorlunda gatubelysning, kul fångat..
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 16:59
Nu var den här bilden mest något jag slängde iväg, men platsen är inte helt lättillgänglig...för precis framför där jag står och fotograferar är ett stort gallerstaket som stänger in hamnen och byggområdet (därför kom så lite av husen med)...och strax bakom mig ligger en trafikerad väg. (Kanske ska gå och testa igen, tänkte gå till andra sidan hamnen senare i veckan).
Men kul att du tycker att bilden är kul fångad! =)
TACKAR så mycket!
Jättefin Bild
Jerry
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 17:00
Och TACK igen för kommentar!
Lite lyx bland kranarna skadar inte!
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 17:01
Det håller jag med om!!! =)
TACK Anne-Sophie!
Egentligen skulle nog ljuskronan hänga något mer till höger för att balansen ska kännas helt bra, något som jag ser nu när bilden hamnade här som mindre ruta. Kruxet är att bilden inte är beskuren nästan något, så det finns inget att ta av - så om jag gör en ny beskärning i samma format så ryker antingen en bit av vajern till ljuskronan eller en bit av hustaken. Och det känns inte bra. Och 5x7 känns inte heller bra...jag vill ha ett avlångt format på liggande bilder, särskilt om det är landskapsmiljöer (minst 2x3...men mitt öga börjar mer och mer gilla mobiltelefonformaten)
jerrysoderberg 2021-01-26 16:39
Jag tycker diagonalen från övre högra till nedre vänstra hörnet genom kronan och kranen ger en fin balans.
Jerry
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 16:45
TACK känns gott att höra!
Den var kul och sätter igång fantasin.
Varför hänger den där tro?
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 23:50
Du får kolla på min poster i gårdagens blogg. Lampan hänger i en lyftkran nere i hamnen. Är en del av ”Stad i ljus”...som ni har i Sthlm.
TACK för titten!
Den ser gigantisk ut och inte alls som något som man har inomhus men den kanske är avsedd för utomhusbruk. Annorlunda bild i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 23:53
Du såg svaret i gårdagens inlägg, såg jag. Jag tycker det är lite häftigt hänga upp ljuskronor i en sådan där stor hamnkran...tror jag ska gå dit och se om den lyser. Men får nog skynda mig på, snart tas väl allt ljuspunkt ner.
Hälsningar tillbaka och TACK!
Kul bild, har någon däruppe hängt den för att lysa över Norrköpingsborna...
😁
Svar från Lena Eriksson 2021-01-26 23:58
Det kan nog behövas lite ljus från vackra ljuskronor i dessa tider...
Och som du kanske sett i tidigare svar så finns dessa utplacerade på flera ställen i Norrköping som en del i projektet/satsningen på ”Stad i ljus”. Den här hänger i en lastkran i hamnen.
TACKAR för påhälsningen!
En till härlig bild du visar här. Du fick mycket bra bilder på den turen.
///Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2021-01-27 00:01
Kul du tycker så. Och det är roligt att komma till nya kvarter som man inte besökt tidigare. Blicken blir vässad 😊
TACKAR!
Det där är en kul och annorlunda bild! Bra att du fångat något som får betraktaren att haja till. Snyggt i svartvitt också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2021-01-27 00:10
Ja bilden blev annorlunda, men jag skulle önskat lite mer fri sikt där jag fotade. Jag hade ett stort metallstaket framför mig, så jag fick endast med hustaken. Och dumt nog kom jag inte på att jag kunnat fota med live view och hållit upp kameran över staketet....jag är så himla van att titta in i sökaren...
Ja ja...kul du gillar bilden iaf! TACKAR, TACKAR!
Roligt arrangemang och en bra bild! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Eriksson 2021-01-27 17:30
Kul du gillar -TACKAR!