Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

EN PLATS I VINTERSOLEN

.

Drevviken Trettondagen 2016

.

...och något att tänka tillbaka på nu när oxveckorna sätter igång!

.

.'

På återseende!

Inlagt 2016-01-10 22:35 | Läst 2595 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Måste vara Albysjön gissar jag..? Där var längesedan jag åkte skridskor.. ser fint ut! Vinter när den är bra!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2016-01-10 22:53
Oj vad snabb du var att skriva här... :) Vet inte vad det är för vatten faktiskt. (Jag bara njöt av sol och snö....) Får kolla med Thomas....

Gonatt!
Tomasz 2016-01-11 19:41
Sjön heter Drevviken, läs om den här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Drevviken

Ha det gott! /Thomas
ehrsa 2016-01-11 22:30
Hej! Ok, 'Drevan' i folkmun kallad.. Men då var det inte Tyresö som Lena skrev här ovan, däremot kan man med fördel ta sig med skridskor till Tyresö via ett antal sjöar (Albysjön bl.a.) och lite promenader däremellan, en jättefin tur att göra! Har gjort den ett par gånger, där man gärna börjar redan uppe vid Hellasgården i Nacka!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2016-01-11 23:41
Hmmm trodde sjön tillhörde Tyresö?...men ändrar info till sjöns namn ovanför bilden, då blir det iaf inte fel...
Fint var det iaf! :)
Tomasz 2016-01-12 00:02
Stockholms län är stort upptäckte jag nu. För mig ligger Albysjön i Fittja/Botkyrka. Men jag ser nu att det finns en Albysjö även i Tyresö, en sjö i en ö liksom :) Och Drevviken ligger någon annan stans, i fyra olika kommuner, men det känns som Tyresö just vid den där bryggan. Antagligen för att man sett vägskyltar om Tyresö på vägen dit. Det är roligt att lära sig nytt om sin omgivning. Ha det gott!

/Thomas
Svar från Lena Eriksson 2016-01-12 07:51
Hmmm nu blir jag förvirrad. Tittar man på Googles karta står det Tyresö som adress där vi var och kollar man in där E bor står det Tyresö...? Men vilken sjö är det jag fotat?
ehrsa 2016-01-12 12:18
He he, inte vet jag var ni var, söder om Söder i alla fall.. :-) Jag brukar använda eniro.se när jag söker ortsnamn eller gator och sjöar också, där står det mesta när man zoomar in!
Hälsn!
Det där såg väldans fint ut! Hade tänkt mig lite långfärdsskridsko i år, har varit tvungen att göra ett ofrivilligt uppehåll ett par år, diskbråck har gjort en vrist instabil men nu verkar det ok. Få se hur det blir med snön på isarna. Men plogade banor kommer väl här också snart. Önskar dig en bra arbetsvecka!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2016-01-11 22:09
Att åka långfärdsskridskor ser väldans härligt ut! Hoppas du kan hitta några fina tillfällen.
Själv har jag aldrig lärt mig åka skridskor, jag ramlade och slog mig rejält vid mitt första försök som liten och vägrade sedan stå på skridskor under hela min uppväxt. Tyvärr fanns det inga tillräckligt envisa vuxna runt mig som hjälpte mig över rädslan. Kanske är det inte försent att lära sig...samtidigt som jag har fullt upp med annat trevligt...

Dagen har varit bra, lite lång kanske :) Men TACK Björn!
Där kan man sitta och frysa på vintern. Eller dricka kaffe på sommaren. En bild som väcker flera känslor. Mina oxar har fortsatt ledighet och det känns bara bra.
Svar från Lena Eriksson 2016-01-11 22:19
Det var alldeles ljuvligt där vid bryggan vid fototillfället, ruskigt kallt på samma gång som solen sken så tappert och fick mig att längta efter våren...
Mina oxar fick jobba rejält idag, men imorgon har de kort dag!

Lyckos dina oxar!!!! :) TACK Torbjörn!
Den där bilden skulle jag vilja ha idag, som det slaskar ute.

mvh Tommy
Svar från Lena Eriksson 2016-01-11 22:24
Det var INTE rolig känsla att kliva ut i det vädret som var i morse...och gissa om barnen blev blöta idag ute i den lilla måddiga snön som var på förskolegården. Men det ska bli kallare igen ser jag.

Som jag skrev ovan till Torbjörn så var det ljuvligt där vid bryggan vid fototillfället....bitande kallt men härligt härligt i alla fall med ljuset, solen och människorna som åkte skridskor. Vinter när den är som bäst, verkligen!

TACK Tommy!
Skön bild från en skön plats. Oxvecka har jag aldrig hört talas om.
Svar från Lena Eriksson 2016-01-11 22:30
Vad oxveckorna står för kan nog vara lite olika i landet och olika genom tiderna...men tror att många liksom jag har hört och använt uttrycket om den här tiden mellan trettondagsledigheten och fram mot fettisdagen eller februarilovet...en period då oxarna får slita utan extra ledighet...(och dessutom under långa mörka dagar....)

Men dina oxar har väl fortfarande ledigt?

TACK för besöket, Ingemar!
På sommaren måste det vara suveränt att sitta där.
Svar från Lena Eriksson 2016-01-11 22:46
Ha ha...jag kommenterar i din blogg medans du kommenterar i min.... :)
Sommar är ju sommar...men det var fint där Trettondagen också. Fint en mycket kort stund! :)

TACK Bengt!