Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

FINNS HON KVAR?

I livet? Uppe på odlingsområdet? Vem är hon?

Jag sitter kvar i sängen med kaffe bredvid och laptopen i mitt knä, trots att klockan snart är tolv. Ett läge som känns helt ok, för ute ösregnar det. Jag har dessutom letat mig tillbaka till min foto-mapp från 2010. Den är mager. Inte för att jag fotograferade sparsamt, utan för att jag inte brydde mig om att spara under mina första foto-år. Nu tycker jag förstås att det är väldigt synd, särskilt med tanke på att jag fortsatt fotografera på odlingsområdet.

Men med hjälp av de bilder jag hittat, så inser jag att det var redan sommaren 2010 som jag började fotografera på odlingsområdet. Och ett av mina första möten var mötet med "plommonkvinnan"...som jag döpte henne till. Och hon fick vara med i ett blogginlägg även då... (Lägger in en länk i kommentarsfältet, vet inte hur man länkar här så att det blir klickbart)

Det var ett fantastiskt möte i alla fall. "Plommonkvinnan" kunde nästan inte ett ord svenska men såg hur varm jag var i augustihettan och bjöd mig på plommon och vatten. Att jag fotograferade henne log hon bara åt...

Men den ståtliga och färgstarka kvinnan har jag inte sett till efter den enda gången. Undrar om hon fortfarande finns kvar på odlingsområdet? Jag kommer inte ens ihåg var hennes lott finns, området är ganska stort och gyttrigt.

Men vissa möten glömmer man inte, och det här var absolut ett sådant, så det skulle vara jätteroligt att få veta mer om henne och helst träffa henne igen. Och det skulle förstås vara roligt att kunna ge henne en bild! Jag kan kanske söka efter grinden och ett plommonträd... :) Och om jag tar med en bild på henne och visar för andra odlare så borde jag kunna få fram lite information...

Jag hoppas det i alla fall!

Bilderna är inte av jättebra kvalité, men för mig är de fina i alla fall. De är ett minne, och kanske upprinnelsen till hela mitt lilla fotoprojekt... (och håller nog för små utskrifter???)

.

.

"Plommonkvinnan"   aug 2010

 visade och inte visade bilder...

,

.

.

.

.

.

.

Nu är det dags för slutet på min deckare

och för mer kaffe!

Inlagt 2015-05-30 11:18 | Läst 3997 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Länk till mitt första möte med "plommonkvinnan"...

http://www.fotosidan.se/blogs/femminuter/moten-3.htm
Inget fel på kvalitén i de bilderna Lena, och när det gäller bilder av mer dokumentär art så är kvalitén underordnad allt annat, i alla fall i mina ögon. När man träffar människor så här så har språket inte någon betydelse, det är mötet som är avgörande. Fina bilder på en stilig kvinna.
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 15:54
jag förstår vad du menar med att språket inte har betydelse...men samtidigt är det inte helt lätt att dricka kaffe med någon som inte kan ett endaste ord varken svenska eller engelska....

Kul du gillar bilderna. Hoppas att jag kan spåra upp henne nu i sommar...

TACK Ingemar!
Hoppas verkligen du hittar henne igen.
Vad glad hon kommer bli när du kommer med din kamera igen.
Dessa människor som är så märkta av livet men ändå har så mycket
av sitt vackra jag kvar är beundransvärda.

Jag tycker så mycket om detta viktiga projekt du håller på med.
Alla bilder är bra och värdefulla.

Bilder som ger så många glädje först de du tar bilder av men
alla oss på fotosidan som är intresserade av dokumentär fotografi.
Vi är många hoppas jag för det är den viktigaste fotograferingen som finns.
Oftast står naturen kvar men människorna försvinner med åren.

Jag önskar det en vilsam skön helg i din kreativa värld.
Må gott
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-05-30 15:58
Å du är snäll du... :) jag ser detta fotoprojekt som förströelse och en chans till att lära mig mer, om människor, möten och fotografering...

Idag är jag verkligen lat Gun-Inger...ligger mest och läser. men det är skönt medans regnet skvalar utanför....det har hållit på sedan jag vaknade.

ha det bra du också! Hoppas solen skiner på dig!!!
TACK!
Hej! Håller med de övriga, väldigt fina bilder på en äldre och vacker kvinna! Jag skulle kunna tro att hon kanske är äldre än vad som framgår av bilderna.. med allt vad det skulle kunna innebära nu, men hoppas att hon finns kvar!

Angående länkar i bloggen så brukar jag bara klistra in dom där jag vill ha dom, då får jag en dialogruta som frågar om jag vill "tillåta" detta, och det vill jag. Sedan ser jag till att det finns ett 'mellanslag' både före och efter länken, då blir länken 'understruken" direkt. Och sedan är det bara att 'Spara' och testa att den fungerar!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2015-05-31 10:32
Hej!
Jag ska försöka forska lite efter kvinnan...så får vi se.
Kul att du gillar bilderna.

Jag får ingen dialogruta om att tillåta i Chrome...men tror att man kan använda någon av symbolerna i verktygsfältet...får höra med min kära som är it-proffs.

TACKAR ha det gott!
ehrsa 2015-05-31 11:07
Ok, jag har Internet Explorer 11, det kanske är där förklaringen finns?
Hälsn!
Förstår att hon gjorde intryck på dig, det gör dina bilder fortfarande! Hon ser glad ut trivas med det hon gör där hon är!
Jättefina bilder!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2015-05-31 10:39
Det är först det här året som jag börjar få lite koll på människorna där på odlingsområdet...vilka som känner varann och vilken lott som tillhör vem etc. Och människor som jag tidigare bara fotat för att de sett spännande ut t.ex börjar växa fram som individer, med en historia...början till i alla fall...väldans roligt och spännande!

Kul att du gillar...det stärker självförtroendet!

TACK, ha det gott!