Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Godmorgon!

...men var är grannarna?

Om bilderna: Byggnaden är ett av två precis nyproducerade "torn" - ”Kaktus Towers” i centrala Köpenhamn. (När jag var här för en månad sedan var det flera byggkranar runt omkring, nu verkar i alla fall en person ha flyttat in...) Arkitekter är Bjarke Ingels Group (BIG).

Läs mer om Kaktus Towers här: https://cactus-beta.squarespace.com/

 

 

 

Inlagt 2022-09-12 08:54 | Läst 2983 ggr. | Permalink

"GOd morgon! Spännande arkitektur av Arkitekt - Bjarke Ingels Group (BIG) det kallas visst Kaktus Tower Har du tid för mer så titta på https://www.arkitekturguide.se/tips-kopenhamn Mvh Bengt"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
GOd morgon! Spännande arkitektur av Arkitekt - Bjarke Ingels Group (BIG) det kallas visst Kaktus Tower
Har du tid för mer så titta på https://www.arkitekturguide.se/tips-kopenhamn
Mvh Bengt
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 14:01
Stort tack för upplysningar om arkitekterna vilket fick mig att läsa mer om byggnaderna och även lägga in en länk. Ser fint ut, rejäl betong och trä- känsla inomhus = fin kombo och dessutom satsning på små lägenheter och gemensamhetsytor….här skulle jag absolut trivas!!! 🙂
Jag har haft flera dagar av intressanta promenader i Köpenhamn och just kollat in arkitektur, jättekul!
TACK Bengt!
Det är spännande arkitektur, men jag gissar att många lägenheter får lida av den fräcka designen. Några får mindre balkonger, andra får stora balkonger men väldigt mörka lägenheter, eller iaf rum. Det ser ut som balkongräcket lutar också både utåt och inåt
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 14:07
Det verkar ligga någon tanke bakom hur balkongerna är designade och placerade. Jag har lagt in en länk där det går att läsa mer om Kaktus Towers, om tanken bakom och om lägenheterna.
Jag skulle absolut vilja flytta dit - till en etta med stor betongkänsla. 🙂
TACK för kommentaren!
pdahlen 2022-09-13 08:33
Jag blev nog ännu mer konfunderad efter att sett länken. Känns som man försöker sälja in något superlitet som något positivt. Nu har jag inte sett varken pris eller kvm, men jag antar att det är dyra kvm. Såg ut som att tvårummarna var i princip två ettor med öppning i väggen och man kunde inte ens få in en dubbelsäng i en två. Gillar man betong, stål och trä så är fortfarande torpedhallarna i Köpenhamn en favorit
Det blir så där när ritningen är knölig :).
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 14:12
Ha ha…ja min första tanke när jag såg husen var att linjalen måste sluntit några gånger på ritbordet…men efter att fått veta namn på byggnaderna och arkitekterna hittade jag mer fakta och blev intresserad och läsa mer. Verkar finnas bra tankar bakom designen. (Länk inlagd om Kaktus Towers)
TACK för kommentaren!
Det var ett udda spännande hus. Roligt med människan på sin balkong
/N
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 14:15
Huset i sig kunde jag ju förstås inte låta bli att fota…det blev bonus med mannen i morgonrocken…men skulle verkligen velat haft ett 70-200…
TACK för kommentaren!
Läckert hus! Men, knepigt om man vill ha en markis tror jag.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 14:24
Ha ha typiskt dej att tänka praktiskt….🙂 jag tänker att balkongerna kan vara designade lite så att man får både sol och skugga? Jag vill flytta dit!!!! Verkligen! (Får råna en bank) Titta på länken jag lagt in. En etta i betong och trä - som gjort för mig!
Ett praktiskt landmärke för den resande, och spännande lösning för balkonger, undrar hur planlösningarna ser ut. Det gäller att sticka ut, kul med lite nytt.
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 18:46
Det är kul och spännande med ny arkitektur tycker jag! Om planlösningen kan du se om du klickar på min länk.
TACK för kommentaren!
Spännande arkitektur tvivelsutan. Finns det konkreta fördelar också? Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 19:22
Byggnaderna beskrivs som ett kulturellt nav...boende och mötesplats för de som vill leva kompakt eller micro-living. (Ungdomar) I tornen verkar det finnas små lägenheter och gemensamhetsytor och dessutom kommer det finnas ett helt centrum av affärer, caféer och en IKEA-butik vid foten av byggnaderna....Tryck länken får du iaf lite mer info.
Läget är iaf perfekt, nära till; den absoluta centrum, flashiga bostadsområden, vattennära, tio minuter till centralstationen etc etc...
TACK och hälsningar!
Vilket otroligt coolt hus! Mycket effektfullt att det var en mulen dag så du fick en helt vit bakgrund.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 23:12
Kul att du tycker den gråvita himlen blev ok - jag hade velat haft en annan himmel. (Provade att byta ut den till en annan, men...det tar emot att göra sådana redigeringar även till en bloggbild fast ingen skulle kunnat veta.)
Huset är coolt tycker jag också, och lägenheterna verkar vara i min smak; med rå betongkänsla..... =)
TACKAR!
Jösses vilket hus! Bra att du bara tagit med "toppen" i första bilden då man inte ser hur högt det är egentligen. Andra bilden ger ju information om hela huset och det är bra det med.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2022-09-12 23:14
Hade verkligen velat haft ett 70-200 mm just då, så jag hade kunnat zooma in mannen i badrock lite bättre på första bilden. Kul att en människa kom ut på balkongen iaf när jag spanade upp...men han såg väldigt ensam ut...
TACK för kommentaren!
Passande namn på det huset, och kul, talande bild du fått på mannen utan grannar.