Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Har lågan slocknat?

 

Ring Norrköpings kommun!

 Jaa, man har inte roligare än man försöker göra sig...och igår när jag kom hem från promenaden behövde jag roa mig lite. Min lilla utflykt slutade nämligen oväntat snabbt med en vurpa på en isfläck och jag fick linka hem med trasiga byxor och grus både i knän och händer. Aj!!! Och bilder på minneskortet blev det skralt med - men jag hann att få en när jag passerade värmekyrkan. (Varje advent förvandlas värmekyrkan i industrilandskapet till en mega-ljusstake.)

Idag känner jag mig lite mörbultad, kanske får dagen ägnas hemma vid datorn, åt bildbackup. 

 

 

Inlagt 2021-01-05 10:02 | Läst 2071 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Aj, det lät inte bra !
Hoppas det inte blev allt för allvarligt.
Kul med ljusen. Värmeverken kanske är lite pyssliga av sig, här hos oss så är det lampor och julgran på toppen av "tornet"
ing-marie
Svar från Lena Eriksson 2021-01-05 10:52
Hej!
Det är nog ingen fara med mej...ont i knän och öm i kroppen. Men man känner sig som en gammal gammal tant när man ramlar...- hur många såg mej? =)
Kanske det ska stå "pysslig" på CVn om man söker jobb inom värmeverken?
TACK, och god fortsättning!
Men är inte de två i kranen på väg upp för att tända ljuset? Isfläckar är förrädiska. Jag hittade en när första lilla snön föll i Knivsta, dold av snö. Det kändes ett par dagar. Hoppas du klarade dej trots allt och kameran.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2021-01-05 18:01
Jodå männen är på väg upp och ska tända den slocknade ”lågan” igen (byta lampa? vad vet jag?). En av de fyra lågorna slocknade bara för ett par dagar sedan. Ljusen har ju tänds en efter en som en adventsljusstake i december. Snabbt jobbat tycker jag!
Och fy för isfläckar...jag är rejält skrapad på knän (fick plocka ut grus med pincett) och lite ont i en handled. Men kameran klarade sig - och inte många såg min vurpa tror jag! ☺️ Konstigt men det var de första jag tänkte på; hur klumpig jag måste sett ut....
TACK för påhälsningen!
Det var en spännande bild! Visste inte att det fanns sån kreativitet i ett 'värmebolag'.. det inger visst hopp! Attans, låter som en grov vurpa.. tur att det inte blev värre! Känner igen mig i att man gärna hoppas att ingen såg när man vurpar, det är nästan viktigast.. 🙃
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2021-01-05 18:05
Jag märker att jag bli mer uppmärksam på omgivningen när jag har kameran över axeln...och jag hade förstås tur som passerade värmekyrkan när gubbarna var på väg upp.
Och visst är man fånig som tänker på hur många som såg ens vurpa...har inte alla ramlat nån gång? Jag borde väl åtminstone brytt mig om kameran först... 😊
TACK Jan!

Ps jag har läst någon gång att adventsljusstaken i Värmekyrkan räknas som Europas största adventsljusstake. En turistattraktion!
Inget ont som inte har nåt gott med sig..
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Eriksson 2021-01-06 00:24
Jag antar att du syftar på innesittande och ägna mig åt backup? Och så blev fallet också. Som sagt var, inget ont som inte har nåt gott med sig. (Men....ont har jag som faan. )
TACK för raden!
Din låga har verkligen inte slocknat när du orkade blogga. Detta känner jag igen då jag ramlat så många gånger men faktiskt klarat mig länge nu. Dumt kanske skriva så.
Visst har lågan slocknat här så påpasslig du var att ta denna ögonblicksbild. Hi hi.
Sov gott så ses vi här i morgon igen med hopp du inte skadat dig så du inte kan gå då.
///Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2021-01-06 00:31
Min låga känns faktiskt ganska brinnande för närvarande. Och jag är väldigt glad särskilt för att jag känner mig inspirerad att fotografera. Blogga tycker jag alltid bara är roligt, jag gillar att knacka fram ord😊
Jag är inte alls farligt skadad; skrubbsåren läker. Det som bekymrar mig lite är värk i en handled, det var ju handflatorna som tog mot fallet.
TACKAR!
Bra plåtat - jag har försökt så jag vet.

Och den där isfläcken måste varit oväntad - jag har inte sett nån alls i stan denna "vinter". Men har vurpat tidigare fast hade tur att både kläderna och jag höll. Nu kör jag med broddar under skorna om det ser halt ut ute.

Hoppas att allt läker ut snabbt och bra!
Svar från Lena Eriksson 2021-01-06 00:47
Hej! Jag råkade väl hitta den enda isfläcken i stan... Det var nere vid ”Katscha” precis vid gymnasiet. Jag brukar gena där när jag ska till eller från Kungsgatan. Så det var ju nära hem, tur det.
Apropå fotot, så kunde det varit lite skarpare om jag tagit mig tid till att ratta på inställningarna, men jag bara fångade i farten. (Jag hoppas kunna få upp teknik-tänket bättre det här året såpass att det sätter sig som reflex - teknik är min svaga punkt.)
TACK Måns, och god fortsättning!