Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Höst på Himmelstalund

Att ha små pågående fotoprojekt tycker jag är roligt och stimulerande.  Kanske ordet projekt i och för sig är lite missvisande för det jag håller på med, för jag låter det hela växa långsamt och har inget slutdatum. 

Men...jag kallar det i alla fall för projekt. Hittar inge bättre ord. Och...jag har två pågående sådana för närvarande. Det jag startade först var kolonilottsområdet. Tanken var att fånga miljön, människorna och det växande över en hel säsong. Idén fick jag första gången jag genade över Himmelstalunds kolonilottsområde. Det var flera år sedan...och det projektet har det gått lite sisådär med. Men ändå inte. Istället har det förändrats. Från att beskriva en säsong till att mer undersöka miljön. Och jag har fastnat för lite särskilda saker...som hur människorna ordnar det för sig och vilket sorts liv som det levs där på de små kolonilottsplättarna. Och så har jag upptäckt växthusen i plast...hur spännande de kan vara att fotografera.

Mitt andra och ganska nya projekt är Skogskyrkogården. Det är också ett projekt som får ta lite tid eftersom jag bara bor i Stockholm då och då. Men där ligger grundtanken kvar; att fånga Skogskyrkogården vid olika årstider.

...

Höst vid Himmelstalund.

..

...

...

...Inlagt 2013-10-13 21:20 | Läst 1969 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Skön serie, fint ljus genom dom dimmiga glasen som även har en vacker textur. 1. o 3. får extra pluspoäng! Hälsn, LO
Svar från Lena Eriksson   2013-10-14 06:56
TACKAR! :)
Spännande projekt!! Jag har faktiskt klurat på det där med kolonilotter. Hur, vad gör folk där?? Det ser så smått ut, men man ser att folk fixar mer tillvaro där än vad vi tror. Fint!! Och du visar det här... natur, planering och vård, liv.... Spännande! Ser gärna mer...
Ha en fin vecka!! //Peter
Svar från Lena Eriksson   2013-10-14 06:55
Kolonilottsområdet är en egen liten värld....
TACK för raderna!
/ Lena
Återigen har du varit på kolonien och fått så intressanta spännande bilder. Jag minns hur härliga bilder du hade tidigare från detta ställe. Visst är det så mycket romantik där hos dessa koloniägare. De älskar sina kolonilotter och hus så det riktigt känns.
Ha det gott
Gun-Inger
jag hade föräldrar som var koloniägare när jag växte upp.
Svar från Lena Eriksson   2013-10-14 06:50
Mycket romantik men också mycket hopplock... Och så är det så olika; somliga sköter om sina hus o plättar så omsorgsfullt medan somliga har det väldigt skräpigt. Men det är verkligen en egen liten värld där.
TACKAR för besök och rader.
/Lena
Att ha ett projekt är mycket bra. Det gör att man fokuserar på vad man vill berätta. Dina bilder är fina.

Jag har alltid några projekt i bakhuvudet.
Svar från Lena Eriksson   2013-10-14 06:53
Att intala sig att man har ett projekt höjer viktighets-känslan :) här fotas det minsann inte bara på måfå...
TACK för besök och rader!
/ Lena
Verkligen ett kul tema med dessa små trädgårdvärldar som pysslas om väldigt mycket! Riktigt fina bilder Lena!
Svar från Lena Eriksson   2013-10-14 12:30
Det är alltid roligt att knalla omkring bland kolonilotterna.
Många vill bli fotade eller att jag ska fota deras fina blommor...och jag lovar, varje gång jag är där är det någon som vill bjuda på kaffe...:)
TACKAR för kommentaren. Må så gott!
/ Lena
Jag känner igen precis det där du menar. Har också ett behov av att ha små fotoprojekt som utmanar mig litegrann. Annars vet jag att jag fotar som "på snitslad bana", i mitt fall: skakisar, spindelnät och träd. Man måste ha lite ny input för att utvecklas lite...! Som vanligt snygga foton!

/maria
Svar från Lena Eriksson   2013-10-14 12:32
Och min snitslade bana är Industrilandskapet och husväggar... :)
TACK för besöket!
/ Lena
Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar . Instagram

Innehållskategorier