Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Idag tar jag lördagsledigt...

från fotografering och mina egna januariutmaningar. Istället stoppar jag in en bild här i bloggen fotad under senhösten förra året. (Ja...och rejält doppad i Silver Efex) Jag väljer en med fåglar - det har jag ju märkt är populärt här i bloggspalten =) Men jag stannar kvar i industrilandskapet, där jag ju hållit mig den gångna veckan. 

Beträffande mina fotoutmaningar så tycker jag att jag kommit igång bra, jag har använt kameran ganska flitigt. Det har inte blivit några bilder som jag jublar över, men jag håller i alla fall på att komma över den där fototrögheten som kan infinna sig när kameran legat på hyllan allt för länge. Och det är skönt att känna!

Till nästa vecka är utmaningen att hitta till nya fotoplatser. Helst skulle jag också vilja försöka vrida fotograferandet mer mot människor. Samtidigt känner jag mig inte riktigt bekväm med att vistas där det finns människor i dessa pandemitider. 

Vi får se hur det blir...

 

Inlagt 2021-01-09 11:19 | Läst 2488 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Igår lovade åtminstone norska Yr lite sol i Norrköping till dag. Nu har både solen och YR ångrat sig. SMHI lovar gråväder.

Utmaning: Jag kan inte, men du kanske kan gestalta i bild det väder som vi har och haft i många veckor. Grått, grått, grått och temperatur kring noll. Hur göra denna maxade tråkighet nåt att titta på i bild?
Svar från Lena Eriksson 2021-01-09 12:56
Ja jag är verkligen trött på gråvädret nu! Det är väl sjutton att ha semester med sådant här väder...
Är det någon ny utmaning i Cityscapegruppen kanske, att gestalta gråvädret? Det borde väl inte vara så svårt...bara att fota rakt ut.. =) Fast det kan väl förstås visualiseras på många sätt...
Men jag tar med utmaningen, jag har ju semester hela januari...så får vi se hur det blir.
(Hoppas inlägget med en så hårt redigerad bild, platsade i Cityscape-pools-spalten)
TACK för besöket
Det här är en väldigt bra bild, mycket tack vare fåglarna, och att en fågel är i det mörka men visas ljust där.. och att den andra är i det ljusa, men visas mörkt.. så i det mörka kan det också vara ljust.. att tänka på i 'gråtider'.. Riktigt bra! 👍
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2021-01-10 05:12
Fåglarna gör absolut bilden tycker jag också.
TACK Jan!
Det blev en bra bild och mycket tack vare fåglarna ...👍
Svar från Lena Eriksson 2021-01-10 05:14
Så är det, fåglarna ger liv och de har ju placerat sig snyggt..ibland har man tur 😊
TACKAR så mycket!
Nästa vecka får du säkert snön som du ville ha då blir inget sig likt som de sett ut tidigare.
Sov gott///Gun-Inger
o ha gosig söndag.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-10 05:15
Kanske redan idag...
TACKAR!
TACK Lena för idén att göra utmaning i Cityscapes om gråväder. Verkställd!

Den här bilden passar fint i Cityscapes. Jag har förtydligat inriktningstexten lite, att själva stämningen kan vara väl så viktig som husen.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-10 05:17
Passar bra som utmaning i Cityscapegruppen tycker jag!
Bra initiativ till utmaning i Cityscapes med nånting grått...jag har tagit upp handsken och lämnat mitt bidrag...

På tal om Silver Efex...har nån annan haft den befängda tanken att använda Silver Efex på en analog svartvit bild...? ”Ok., ”overkill” kanske, men det går faktiskt!
Men gör först om den svartvita ”grundbilden” till ” Läge: RGB färg”först, försoker man med ”Läge: gråskala” funkar det inte! (i Photoshop förstås)

Blir spännande att se andra utmanings-bidrag!
Ha D
/B