Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Med en föraning om höst

Skogskyrkogården 30/7-18

Så blev det då ett återbesök till vackra Skogskyrkogården, vilket inte alls var dumt i värmen. Alla höga träd gav ljuvlig skugga. Likaså kändes det väldigt behagligt i skuggan under taket på förhallen till Heliga Korsets kapell. Men gräsmattorna var bitvis ganska brända av solen och mer orangefärgade än gröna. Det tillsammans med det brunfärgade vattnet i dammen gav ett mycket annorlunda intryck i den sena eftermiddagssolen; det kändes dovt, dunkelt, stillsamt och med en föraning om höst...

.

Men vid fiket smakade det fortfarande härligt sommar!

Skogsbärspajen kan rekommenderas!

.

.

.

Inlagt 2018-08-01 21:51 | Läst 5354 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En av dom där bilderna jag måste se förstorad för att inse hur vacker den är - fint beskuren och härligt dämpade färger, gillas mycket!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2018-08-02 23:10
Platsen är mycket vacker...att inte höja kameran är omöjligt =)
TACK så mycket Björn för din fina kommentar!
Stillsam och vacker bild.
😁
Svar från Lena Eriksson 2018-08-02 23:11
Stillsam och vacker plats!
Har nog aldrig varit där utan att förundras över hur vackert där är - alla årstider!
TACKAR!
Vacker bild, där jag faktiskt känner den där speciella tysta och rofyllda stämningen som finns just på kyrkogårdar. Har aldrig varit på Skogskyrkogården, men sett bilder och film därifrån. Mycket vackert precis som din bild! Ha en fin dag! Yvonne
Svar från Lena Eriksson 2018-08-02 23:15
Skogskyrkogården fångade mitt hjärta totalt vid första besöket och sedan har jag återkommit och återkommit. Tänk att det finns en sådan oas, mitt i en storstad!
Du får besöka den någon gång.
TACK för kommentaren! Och trevlig fredag till dej!
Mycket bra! Och Björn har rätt, ska absolut förstoras för rätt intryck.
Svar från Lena Eriksson 2018-08-02 23:21
Ni har nog rätt; bilden gör sig bättre förstorad. Själv har jag ju besöket och fototillfället i minnet vilket gör att även den lilla bilden kastar mig tillbaka till det fina jag såg. Ibland är det svårt att bedöma en bild just därför...om den säger något till andra. Men det är lite fördelen med att råda över en egen blogg; man stoppar in minnen och det man själv vill ha där. Sedan är det ett plus om andra också gillar...
TACKAR så mycket för beröm!
Fotot förmedlar arkitekturen som ju är tidlöst stor. (Bilden blir i alla avseenden än större av att förstoras. Mycket fin.)

Arkitekt Gunnar Asplund. Jag har hört sägas att Asplund, som ju avled samtidigt som kapellet stod klart, var den förste som jordfästes med en ceremoni där. Vet inte om detta stämmer eller är en myt.

Brända gräsmattor - visar att förvaltarna hanterar väder/klimatsituationen ansvarsfullt och inte vattnar med vatten som behövs för annat.
Svar från Lena Eriksson 2018-08-12 20:41
Arkitekturen på Skogskyrkogården kan man aldrig titta nog på tycker jag, och jag är särskilt förtjust i denna byggnad. Det blir så vackert med förhallens pelarspeglingar i dammen, och jag får olika bilder varje gång beroende på årstid och ljus.
Jag har varit ett par ggr på rundvandring med guide och kommer ihåg att vi samlades runt Asplunds grav, men om han var den första som jordfästes där minns jag inte om det sas något om.

TACK för påhälsning och kommentar...och ursäkta dröjsmålet med mitt svar.