Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Jag hoppas det gått bra!

Norrköping 16/6-2011

Jag sitter hemma och försöker bli klar med en uppgift som ska lämnas in till högskolan innan midsommar. Men jag har lite svårt att koncentrera mig. Utanför mitt öppna fönster jublas det och visslas och lastbilsflaken sveper förbi med glada och förväntansfulla ungdomar. Tänk att den här dagen känns så speciell, antingen man firar någon som tar studenten eller inte. Men det är lätt att smittas av feststämningen och jag skulle faktiskt helst vilja avsluta mitt skrivande och dra ut med kameran. Men nix, det är disciplin som gäller nu. Jag rotar istället snabbt fram en bild från en annan examensdag då jag var lös och ledig och drog omkring med kameran. (En liten skriva-blogg-paus kan jag nog unna mig i alla fall... =)

Under tiden jag redigerar bilden far tankarna omkring. Jag kommer ihåg fotopromenaden, trots att det var sju år sedan. Samma feststämning då som jag tycker mig se genom fönstret idag. Samma glädje och samma förväntan. - Undrar hur det gått för tjejerna på flaket, som jag fångade med min kamera? Jag hoppas det gått bra!

Inlagt 2018-06-15 15:39 | Läst 2569 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är lätt att känna glädjen när man hör och ser lastbilsflaken med de glada ungdomarna som just tagit studenten dra förbi. Jag förstår att det är svårt att vara fokuserad då!

Hälsar
Eva
Svar från Lena Eriksson 2018-06-15 23:04
Jag överraskades av mina känslor, blev både glad och vemodig...och ville ut och uppleva, dansa-fånga....fånga livet kanske??? =) Men fick nöja mig med G Kress och hans tankar om multimodalitet - och sätta in dem i ett utbildningssammanhang. faktiskt spännande det också!
TACKAR för raderna!
Ja, vad hände sen? Så är det lätt att tänka när man ser bra bilder på viktiga händelser, som den här. Och fram till studenten, eller skolslut mer generellt, har man ju haft schema, och program och kanske inte behövt fundera så mycket. Och då väntar friheten. Men med friheten följer ju ngt annat som man inte sjunger om i studentsången, ansvaret. Utan det där förhatliga schemat får man själv bestämma vad man vill göra och själv ta konsekvenserna av det man gör......
Usch, det där lät gammelmansaktigt och trist, nej, jag stannar vid ditt ögonblick, Sjungom studentens lyckliga dar....Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2018-06-15 23:24
Eftersom jag själv suttit hela dagen och brottats med en skoltext, så blev det så kännbart med kontrasten mellan år av ansvar och slit och så den där fantastiska examensdagen...tycker nog att det just ska få vara ett lyckligt ögonblick i livet... Hur det går sen, tja - det är en annan dag!
Hörde på nyheter för någon dag sedan att många studenter har goda chanser till jobb kommande höst; vården och skolorna behöver syrror respektive lärare. Restaurangerna behöver både serveringsfolk och kockar. IT-branschen och industrin behöver duktiga verkstadsarbetare, ingenjörer och spetskompetens...dagens utspringande ungdomar har alltså större chanser än de ungdomar som stod på flaket för 11 år sedan hade?....skulle vara kul att få veta hur det gått för dem.
TACK för dina tankar Björn!
Det hoppas jag med! Mycket härlig bild, snyggt behandlad, fint ljus med bra lyster och full av glädje och förväntan!
Hälsningar, Bjarne
Härlig bild med härlig stämning, och visst funderar man emellanåt på hur det gick sen ;-)