Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Jo då, jag traskar på...

Men det har varit tungt nu några dagar. Covid-19-tungt. Ensamlivet och oron tär. Och det är som att det är svårare att få till de där bilderna man vill ha, när man inte är på humör. Så då har bloggen också fått vara.

Idag när jag kom ut var temperaturen på nollan. På en del trottoarer låg is och snö kvar men på gatorna var allt vitt borta - där blänkte asfalten svart och våt.

 

 

Inlagt 2021-01-19 16:09 | Läst 2696 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Är iaf bra att kunna ha båda fötterna på jorden. Har inte fått mina kängor än, men de skickades i förra veckan, de kommer nog precis när snön är borta :)
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 20:21
Jag stortrivs i mina icebugs! Och det blir väl fler vintrar och snöoväder tänker jag, så även dina kommer nog till användning.
TACK för kommentaren!
Hej Lena.
Det är då klart att du måste gå ut och testa dina nya Icebugs.
Trevligt svartvitt foto med en fin komp - gillad.
Här har vi 2-3 plus grader och mycket regn. De närmaste dagarna får vi upp till 9-10 plus grader och mycket blåsigt väder :-( ØV.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag väntar på att bli vaccinerad.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 20:16
Jodå jag har gått och gått...men utan att få bra bilder. Men det är väl bara att kämpa på!
Och kängorna funkar jättefint- bra köp jag gjorde!
Det blir mildväder här också nu några dagar....så nu är det slut på det vita på ett tag.Men om man ska tro SMHI så ska det bli kallt igen mot slutet av januari. Den som lever får se...

Hoppas du inte behöver vänta så länge på vaccin, det skulle väl vara jätteskönt att få? Själv räknas jag inte till riskgrupp, jag ligger bara på gränsen. Men jag är orolig pga andra anledningar. (Min dotter hamnade ju i respirator när hon var 12 och väntade på ett nytt hjärta, så då satt jag på IVA bredvid henne i flera veckor. Det var en mycket jobbig upplevelse!)

TACK för kommentaren!
Hej Lena, ibland är det trögt med bilderna, då brukar jag tvinga ut mig för att komma igång. Särskilt om jag kan komma ut i dagsljus även om det är grått ljuset ger lite energi.
Bilden gillas.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 20:03
Hej!
Jag har varit ute varje dag med kameran och fotat, men det har bara blivit dåliga bilder. Jag har försökt styra bort motiven från stadsmiljöer till människor. Men sjutton det har varit folktomt ute och inga roliga situationer har jag sett. (Mest frusna människor som glor ned i sina mobiler) Men det går ju upp och ned, så det är ju bara att göra som du säger och inte ge sig.
TACK Bengt!
Du har ju tagit en bra bild. En bild som har många budskap, inte enbart det grafiska.
Analysera vad du ser i din egen bild. Ta dig den tiden, jag lovar, du kommer att se
saker som du vid första anblicken inte är medveten om.

/peter
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 21:26
Jodå jag gillar min bild! (Annars skulle den inte hamnat här i bloggen) Jag gillar både motivet med spåren hit och dit, (och de ensamma vid kanten) det var ju därför jag höjde kameran. Sedan gillar jag den grafiska framtoningen som blev resultatet när jag redigerade den. Men jag hade förutsatt mig att försöka fånga en annan sorts bilder den här veckan...med mer focus på människor på olika sätt. Men det har jag inte lyckats med. Därav mitt missnöje.

Kul att du också tycker om bloggbilden!
TACK för kommentaren! 😊
Går man inte ut med kameran så blir det ju absolut inget :-) Visst kan man experimentera inne men det tröttnar jag på rätt snart. Efter hägermötet i helgen känns det inte så troligt att jag ska råka på något spektakulärt på cykelbanorna i Knivsta men jag brukar ändå gå en runda varje dag, annars blir det bara stillasittande och jobb. Jag fascineras av motivet du bjuder på idag. Jag skulle inte se det.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 21:45
Att komma över tröskeln till ytterdörren är nummer ett, absolut. Bilderna finns ute!
Men trots flera promenader har det bara blivit dåliga bilder.
Den här veckan hade jag en föresats att rikta kameran mot människor på olika sätt...men det har verkligen inte varit lätt...och när jag trott att jag fångat något bra så har det alltid varit papperskorgar, lyktstolpar eller fåniga speglingar som förstört bilden...eller också har jag stått i fel vinkel - typ. Dessutom märker jag att jag är foto-ringrostig när det gäller den här typen av motiv.
Sedan är nog inte vinter (och pandemi) den bästa tiden till att fånga den här sortens bilder. Tröstar jag mig med 😊
TACK Lena för hälsningen!
Det är tungt nu. Såklart finns en oro där och utan någon att prata med blir det jobbigare. Tycker också den här vintern varit mörkare och gråare än någon jag tidigare varit med, rent ljudmässigt. Det påverkar mig mycket, många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 22:09
Hej Björn!
Det är nog tungt för många den här vintern. Själv tycker jag det nästan är outhärdligt emellanåt med det annorlunda sociala livet...samtidigt som man har oron. Jag är ju inte riktigt i någon riskgrupp men pga andra omständigheter (se mitt svar till Erik) har jag ändå varit superförsiktig sedan pandemins början och det har fått bli mycket sparsamt med fysiska möten för min del den här tiden.
Men bara att kämpa på nu....och Björn, snart kommer vår-ljuset!
TACK för kommentar och hälsning!
Det är en påfrestande tid för många. Det blir bättre, men det kan kännas långt dit. Du har fått till en otroligt snygg bild. Jag gillar hög kontrast, särskilt i svartvitt, så den här är helt i min smak. De ensamma stegen ute på kanten kan man tolka "i dessa tider". Mycket bra gjort!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2021-01-19 22:15
Det är säkert en påfrestande tid för många och den här hösten-vinterns gråväder har ju inte gjort det lättare. Men nu finns i alla fall vår-ljuset inom räckhåll, lite lite iaf....
Fin tolkning av min bild!
TACK för kommentar och hälsning!
Påminner om utmaningen "Gråväder" i Cityscapes! Den är ju din idé! Göran Segeholms programförklaring som domare visar att det är just ditt humör just nu som ska gestaltas! Ju gråare och tristare desto bättre i "Gråväder".

(Bra att du är på benen igen. Jag traskar pingvinstil i stan med broddar under klackarna.)
Svar från Lena Eriksson 2021-01-20 10:26
Och idag regnar det också... 😀
Så du menar att jag ska ta tillfället i akt...tänka gråvädersbilder...? Ja vädret de närmaste dagarna verkar iaf lovande för den uppgiften.
Och bråddkängorna - bästa köp på länge!
TACKAR för kommentaren!
Där fick du till det med en fint komponerad bild
som jag tycker mycket om som du redan vet.
Detta med att bygga upp på detta sätt blir tryggt.
Jag förstår inte exakt hur du har det för jag har min
Jonen i vår isolering.
Hoppas du ändå har det mysigt vissa timmar.
///Gun-Inger.