Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Ledig, regnig söndag.

Nog borde man väl varit ute och fångat fina regnbilder en dag som denna? En ledig, regnig söndag. Svaret är förstås, att det kanske man borde ha gjort. 

Men just lediga, regniga söndagar är också perfekta till att tillbringa i ett skönt soffhörn, med laptopen i sitt knä och en stor kopp kaffe bredvid. Bara ägna sig åt att surfa runt lite, se på missade program på Svt, och förstås till att pilla med bilder....

Jag valde att sitta hemma med kaffe och laptop. Och att pilla med bilder.

Jag har nämligen tänkt att ta med mig en bunt utskrivna fotografier när jag besöker kolonilottsområdet nästa gång. Bilder som jag tänkt ge bort till de som jag fotograferat. Jag tror att det kan uppskattas, att få se något resultat av min närvaro. Dessutom tänker jag att det är bra att avdramatisera mina irrfärder där mellan husen och mitt fotograferande. Och att ge bort bilder kan kanske öppna dörrar för nya möten? Kanske någon till och med vill låta sig porträtteras...lite mer sådär med en tanke bakom? Det skulle vara roligt som omväxling till mina bilder fångade i farten. Som liksom bara blir vad de blir...

.

I det starka solljuset... 24/3-15

..

.

.

.

Mannen på stegen får vara med igen, dessutom.

En bild som kanske kan förklara vad han gör däruppe i det blå...

Nu ska jag fylla på mer kaffe!

.

.

.

.

.

Inlagt 2015-03-29 18:08 | Läst 3372 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
För 5-6 års sedan fotograferade jag en liten tjej på 'mitt' koloniområdet till både hennes och föräldrarnas stora glädje. Efter några veckor gick jag dit med en inramad förstoring. Det var ingen där så jag lämnade den inplastad utanför deras lilla stuga. Ett litet tag senare ringde hon på hemma, neg och lämnade över en kasse med odlade grönsaker:) Trevliga bilder Lena!
Svar från Lena Eriksson 2015-03-29 19:05
Härlig historia!
just gästfriheten hos kolonilottsinnehavarna har jag fått känna av många gånger när jag gått runt mellan husen...otaliga gånger har jag blivit bjuden på kaffe, turkiskt te...blivit erbjuden blomster och en massa grönsaker. jag har till och med blivit erbjuden brännvin...av två glada herrar...-jag tackade nej... :)
Tyvärr känner man sig väldans handikappad när man inte har gemensamt språk....
Så att ta med bilder, tänker jag, kan bli bra!

TACK Ingemar!
Regnledig med glada gubbar kan väl inte vara fel.
Svar från Lena Eriksson 2015-03-29 19:08
Det har varit sååå skönt att bara latat sig i soffhörnet denna dag... :)
Imorgon är en annan dag!

TACKAR J-O!
Då har du gjort ungefär samma sak som mig i dag :)
Din tanke är fin, uppskattas säkert !
ing-marie
Svar från Lena Eriksson 2015-03-30 20:55
Jag håller på att leta bilder...har fotograferat på kollo-området flera säsonger...men är sååå dålig på att tagga mina bilder. Så leta, leta, leta.... :)
Men det känns bra att kunna ge något tillbaka...och dessutom kanske kunna bekanta sig mer.

Lika eländigt väder idag!!!!

TACK Ing-Marie!
Inomhus var det här också, förutom morgon promenaden förstås!
Sommartid?

Kenneth
Svar från Lena Eriksson 2015-03-30 20:56
ja man kan ju undra...sommartid... :) Hoppas verkligen inte att det är såhär sommaren kommer att bli....

TACK för besöket!
Låter skönt som du haft det... lite så hos mig också.
Så stolt mannen som står framför gula stugan är så stolt ägare.
Härlig bild. De andra också helt klart.
Du har en underbar tid framför dig där.
Mysigt.
Ha fin måndag
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-03-30 20:58
jag hoppas att också sommaren blir varm och odlar-vänlig!

TACK Gun-Inger!
Bra göromål en sådan regnig dag Lena! Koloniområden har jag också börjat älska med kameran!
Svar från Lena Eriksson 2015-03-30 20:59
Tanto, eller hur? Såg nog ett inlägg av dig...eller var det på Fb?
Då kanske vi blir tre här som fotar på kolonilottsområden...- kul!

TACKAR!
Du har hittat ett bra projekt att fokusera på Lena.

PS: hade det inte varit för hunden så hade jag aldrig satt min fot ute idag...

mvh Tommy
Svar från Lena Eriksson 2015-03-30 21:02
Projektet känns begränsat...till yta och säsong...men i övrigt kan det säkert göras både litet eller hur stort och brett som helst...så, ja det känns kul!
Hoppas bara vädret blir varmt och snällt mot alla odlare...och oss andra. Men en regnig sommar är inte kul om man ska gå omkring och fota där....

TACK Tommy!
Kul bilder, jo att ta med bilder o ge bort är säkert en bra inträdesbiljett till fler fotograferingar, Hils, LO
Svar från Lena Eriksson 2015-03-30 21:03
Vi får se...vi får se...men jag har letat rätt på en bunt att skicka över till Crimson...

TACKAR!
Gillar dina kolonilottsbilder, personliga och med fokus på människorna där! Ideén att ta fram lite bilder och ge är jättebra!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2015-03-30 21:05
jag hoppas att det kommer att uppskattas!
Och vad glad jag blir att du gillar mina snapshots. Hoppas få till bättre bilder...men det kan vara kul att ha de här också. Lite blandad kompott kan väl aldrig bli fel...

TACKAR!