Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Mångfald berikar!

Decemberblad på våt asfalt....

Jag gillar mångfald! Och så även här i bloggspalten. Genom åren har det varit så berikande att ta del av Fotosidans alla olika bloggar och blogginlägg, som behandlat allt från värsta tekniknörderi till fantastiska berättelser; texter långa och vindlande eller korta och rappa. Jag har verkligen lärt mig massor genom alla blogginlägg just här på Fotosidan! Men jag har också alltid varit väldigt förtjust i blogginlägg som burits upp i huvudsak av fantastiska, vackra eller berörande bilder - en enda, eller tjugo på rad. 

Jag anser att bloggaren alltid måste få förfoga över bloggutrymmet fritt...och jag tror att mångfalden är viktig för att locka läsare. (Det här är tankar apropå ett tidigare blogginlägg av Jan Ehrsson.)

Gällande mina egna bidrag här i bloggspalten har det verkligen varit skralt, nästan under hela 2018. Men det kommer nog att bli lite mer så småningom, när studierna är över.

(Och nu ska det bli spännande att se hur det här inlägget kommer att se ut efter att använt det nya bloggverktyget för första gången... =).

På återseende!

Inlagt 2018-12-07 00:11 | Läst 3703 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Helt överens! Och underbar bild! Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 12:47
TACK Björn!
Vacker bild. I övrigt kan jag bara instämma.
😁
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 12:48
TACK Hans-Åke!
Hej,
Jag håller med dig, det är givande med varierat blogginnehåll.
Din bild är ett fint exempel på att ett foto kan innehålla tre dimensionen i bara två dimensioner. Väl valt här.
Ha det gott och kom tillbaka så ofta du hinner
Bob
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 12:56
TACK Bob och fint att du tycker att bilden är väl vald , det blir jag glad över....ehhhmmmm....själv kände jag nog att bild och text inte gick så väldans bra ihop i det här inlägget, men hade inte så många bilder att välja på om jag ville ha någon nytagen.
Jag hoppas satsa på regelbundet vår-bloggande!
Ha det gott du också!
Ett knippe små hjärtan ..inte alls dumt..fint..
Mv/Gunte..
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 12:57
TACKAR Gunte! Det var bladens form som fångade min blick, där mot den mörka asfalten.
Väldigt bra skrivit och en bra Decemberbild.
/Thomas
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 12:58
TACKAR, kul du gillar!
Fint fångade (asp?)blad. Det går kanske inte att skriva intressanta blogginlägg varje dag, men för en del är bloggen en viktig kanal att kommunicera med andra. För mig går det upp och ned. Ser fram emot fler inlägg från dig.

Hälsningar
Torbjörn
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 13:30
Hej Torbjörn!
Jag tror också att bloggen tjänar många olika syften för oss, och för somliga är just möjligheten till kommunikation kanske viktigare än för andra. Och det är väl grundtanken med bloggar iofs....men jag till exempel ser bloggen även som en möjlighet för skapande. Ett utrymme, en möjlighet där bild och text kan bli något ihop. Och som JAG absolut vill kunna styra själv över hur det ska se ut. Ja sen är det ju himla kul att kunna nå ut med det jag skapat också till andra- förstås! Motiven att publicera ett inlägg kan ju förstås också skifta, från inlägg till inlägg - det här blogginlägget till exempel har ju ett tydligt budskap från mej.
Kul att du gillar bilden, huruvida det är asplöv...hmmmm.....det vet jag inte...men de är vackra!!! =) och det var just det hjärtformade som tilltalade mig och att de formerat sig så fint i en liten grupp på den våta asfalten. (Sedan är ju bilderna trixade lite med i Ps.)
TACK för kommentaren, må så gott!
Tomasz 2018-12-08 15:46
Jag tror att det är spader ess som ligger där, flera stycken.
Vackert!
Helt underbar bild!
/Stephen
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 13:31
Roligt att du gillar bilden som egentligen är två, en dubbelexponering...TACKAR!
Bilden är alltid viktigast, det tycker jag också! Vilka vackra hjärtformade blad du har upptäckt här, i olika nyanser dessutom! Jättefint!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 13:43
Två bilder ihoplagda, sedan lite trixande i Ps. Och jag håller med, i en bloggspalt på en Fotosajt tycker jag förstås att det är trevligt med fotografier. men att fotografera handlar om att fånga livet, det som finns runt oss tycker jag...och det kan kan ju också uttryckas med ord....med text.
Ett bloggutrymme tycker jag är så himla bra eftersom det är så tomt innan man sätter igång och fyller det, därmed finns så många möjligheter....häftigt eller hur! =)
TACK Jan för kommentaren...hoppas du har det fint!
ehrsa 2018-12-08 14:25
Tycker inte olika alls, men det känns ibland som bilderna inte är viktigast heller längre.. Flest bloggar per dygn, ofta utan text dessutom 'vinner', typ.. tycker dessutom att det har eskalerat.. det gör bloggen tråkigare! Jag kanske minskar mitt bloggande och besök här rejält framöver, det beror på hur bloggen utvecklar sig, och hur bloggare här beter sig, jag är inte nöjd så som det oftast är nu! Ibland tar den mer 'energi' än vad den ger nu för tiden.. Ha det bra!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 15:48
Personligen har jag upplevt innehållet i bloggspalten här på Fs mer "färglös" och ointressantare som helhet, under det senaste året eller så, och jag tror att det har att göra med att det är färre som bloggar. Kan ju ha fel, men utbudet och därmed variationen känns mindre helt enkelt nu för tiden
Kanske är det inte lika inne att blogga, som för ett par år sedan? Det finns ju dessutom många andra kanaler för att exponera sina bilder.
Jag har bloggat av och till sedan 2009 och sammantaget kan jag nog uppleva att det gått som vågor i bloggspalten med innehåll och kvalité. Flera roliga bloggare och duktiga bildskapare har dock lämnat Fotosidans bloggspalt, några för gott men några återkommer då och då. och det har för mej bildat hål...man saknar dessa bloggar helt enkelt. Men ibland uppstår ju nya som man gillar också!
Jag tycker dock att mycket är unikt här i Fotosidans bloggspalt; Inläggen blir lästa i mycket hög grad och det är inte ovanligt med kommentarer som bidrar till diskussioner, På så sätt känns bloggarna levande!
Andra har redan skrivit allt, så jag nöjer mig med att glädja nig åt att du är tillbaka
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 13:47
Hej Jan-Olof!
Jag gjorde bara ett tillfälligt inhopp, är precis i slutfasen av min lärarutbildning så för foto och bloggande finns noll utrymme för närvarande. Men våren 2019 ser jag fram emot! =)
TACK Jan-Olof, kul att du lämnar avtryck i min blogg! Hoppas du mår hyfsat bra!
Kul att se dej här igen och jag kan bara hålla med. Jag tycker inte att det vara en massa regler kring hur vi bloggar utan det ska man få göra fritt. Det är ju upp till var och en vad man väljer att titta på och ta till sej. Uppskattar dina inlägg och hoppas att det kan bli fler under nästa år.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 13:51
Nästa år ser jag fram emot! =) Nya ögon - utan starr, heltidslön och lärarlön yehhhhh =) , tid för skönlitteratur och rejäla fotopromenader.... =)
TACK för kommentaren Lena! Må så gott!
Hej Lena! Kul att se dig igen här igen!. Jag håller fullständigt med att mångfald berikar och att var och en som bloggar ska själva få välja hur.
Bilden din är jättefin! Ha det gott!

Hälsar
Eva
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 13:55
Vi spikar det tycker jag; fram för mångfald i bloggarna! =)
Kul att du gillar mina enda tagna bilder (två ihopslagna) på länge... =) Bladen lyste så fint mot den våta asfalten.
Ha det gott du också! TACKAR!
Hej Lena jag skulle stänga datorn men fick för mig kika in på Fotosidan som jag inte varit inne på evigheter känns det som...beror helt på de tre böcker jag nu är färdig med. Jag blev så glad när såg du varit inne här och gjort ett inlägg. Jag har tänkt på dig och undrat om du snart är klar med dina studier.
Din bild är precis i min smak men det vet du sedan tidigare. Den har allt det där som en bild bör ha. Den skulle passa utmärkt som prydnad med eller utan ram på en vägg. Vi har många svartvita bilder i lägenheten som är just som denna fotokonst.
Jag önskar dig en mysig adventshelg med tända ljus och lugnande musik.
Kramis Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 14:01
Hej Gun-Inger!
Jag är ofta inne och kollar bloggar men har inte varit aktiv på nästan hela 2018 här på Fs. Tiden räcker helt enkelt inte till.
Min utbildning är slut i början eller mitten på februari, då ska väl de sista inlämningarna bli rättade och klara. Så från och med februari kommer jag att ha en hel ocean av tid, på helgerna i alla fall.... =)
Roligt att du gillar bilden! TACK!
Må så gott!
Välkommen tillbaka Lena! När jag ser din bild här, inser jag hur mycket jag saknat dina inlägg. Den är fantastiskt fin i former och toner och som andra skrivit, hjärtformerna är härliga.

Angående mångfalden, så håller jag med dig. En sak som slog mig är att det är få personer med utländska namn här i bloggen, och kanske på FS i stort. Undrar varför det är så?

Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 14:33
Hej Bjarne!
Intressant iakttagelse av dej att vi som bloggar här mestadels har svenska namn. Och visst är det nog så när man tänker efter.....(men kanske har det med språk att göra? Här skrivs ju så gott som alla blogginlägg på svenska) Men helt klart tycker jag att det skulle vara spännande med mer mångfald även här, Sverige är ju mångkulturellt och det borde ju speglas även här i bloggspalten....

Kul att du gillar min bild! Det kommer mera så småningom hoppas jag - framme i vår! Nu har studier att avsluta och nästan ingen tid över till annat.
Ha det gott och TACK för kommentaren!
Ser fram emot kommande inlägg Lena.
Svar från Lena Eriksson 2018-12-08 17:37
TACK Bengt - jag ser fram mot mer tid för foto och bloggande!