Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Med SL hit och dit....

Ängbyplan (tror jag) 2/7-17

.

I går var jag runt på egen hand i Stockholm. Det blev inte så mycket bilder, men jag njöt av det perfekta "strosa runt vädret" och att rekognosera lite. Dessutom blev det en hel del sightseeing med SL. (Stockholms Lokaltrafik)

Jag startade dagen i Fruängen, där Thomas bor. Först blev det T-bana ut till Bromma och Kyrksjölötens naturreservat. (Återkommer till det i senare blogg). Efter det var målet Sickla Udde. Normalt brukar det vara lätt att ta sej från Brommahållet till Sickla, bara att hoppa på tvärbanan vid Alvik. Men nu var Tvärbanan avstängd och det var extrabussar som gällde. Bussar som tog lite annorlunda vägar och extra kringelikrokar kändes det som. Men det var bra tyckte jag, för jag fick se andra kvarter och gator, och jag blev sugen att stadsfotografera igen. Och att åka tillbaka till flera ställen.

Ja, och sedan fick jag förstås ta mej tillbaka till Fruängen igen. Med buss och T-bana.

Inlagt 2017-07-03 00:03 | Läst 2486 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snyggt ljusinfall i bilden!!
I mina ögon är det en trevlig sysselsättning att ta sej runt stan och kolla in den!
Man kan alltid återvända till platser man fastnar för, kul att fotosuget slog på också!
Svar från Lena Eriksson 2017-07-05 14:52
Det är verkligen en trevlig sysselsättning att ta sej runt i stan, på olika sätt..kolla in lite här och var, och bli fotosugen =)
Jag gillar också det här vädret som varit nu ett tag...inte för varmt, men uppehåll och då och då lite sol. Bra promenadväder!
TACK och må så gott!
Hej! Ja, det finns mycket att upptäcka i Stockholm via SL, men just denna sommar är det stökigt! Snart kör ju 'citybanan' igång med en del inkopplingsproblem med pendeltågen.. även T-banans 'röda linje' (från Fruängen t.ex.) går väl bara till Slussen under nån vecka framöver, där får man byta till 'gröna linjen' för att kunna ta sig vidare in mot stan.. Tror det finns ännu mer underhållsarbeten.. jo förresten, Saltsjöbanan och även Roslagsbanan är väl drabbade av alla dessa underhållsarbeten.. Den här sommaren är inte bra med kollektivtrafiken.. Fin bild, jordgubbar finns det tydligen.. det är viktigast!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2017-07-05 15:00
Det var allt lite stökigt mellan Thorildsplan och Sickla också...det tog tid att åka dit. Men har man tiden så...och det är nog mest det som det handlar om. kringelikrokar och byten gör ju inget om man bara är ute för att kolla runt, men ack när man ska från punkt A till punkt B och dessutom har tider att passa. Då är det nog som du säger; inte roligt att åka kollektivt den här sommaren i Sthlm!
(Det har inte varit roligt att åka med SJ heller den här våren....)
Men, det sista som överger människan är ju hoppet...och det ska väl bli bättre...med både SL och SJ =)

TACK för kommentaren och ha det gott!