Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Mellandag

Här i Norrköping är det inget roligt väder i dag...och absolut inte något fotoväder! Himlen är mörkt grå och full av snöblandat regn som far hårt ner med vindens hjälp. De stackars människor som går utanför mitt köksfönster kämpar sej framåt ihopkrupna under paraplyer eller med stora uppfällda kapuschonger...

Jag däremot sitter inne i värmen uppkrupen i bästa soffhörnet och dricker glögg och läser en vansinnigt spännande deckare och har det hur bra som helst. Här hemma är det mellandag...dvs. en dag för mej själv utan glam och ståhej....utan julmiddag, kaffekalas, släkt, vänner eller ens mina barn...(De firar jul med sin pappa) Här råder lugnet och tystnaden, och jag njuter till fullo och hämtar kraft inför morgondagens drabbning med ny omgång julmat och julklappsutdelning tillsammans med släkten från Stockholm.

Jag gillar sådana här mellandagar...man kan bara vara, livet är kravlöst...saker och ting är färdigfixade...man vet att vänner och släkt har det bra, barnen är glada och är fortfarande förväntansfulla...dessutom är kylskåpet fullt av lättvärmda rester, fruktskålen dignar av frukt och ännu är chokladkartongens bästa godbitar inte tagna...ja och så varm glögg och en deckare som fortfarande har 100 sidor kvar och... en olöst gåta! 

Tiden får gärna gå lite långsamt resten av kvällen...

 

Bifogar en bild från den 21/12...då det fortfarande var snöigt, kallt och väldigt vackert vinterväder här i Norrköping. Tur att det finns snälla människor som tänker på andra...

 

Många hungriga änder nere vid Motala Ström. 

 

 

Tillbaks till deckaren....måste ju få gåtans lösning och namnet på mördaren innan sovdax!

Hälsningar Lena.

Inlagt 2009-12-25 17:55 | Läst 2703 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevlig bild från en vacker del av Norrköping. Tycker som du att det är skönt att få koppla av efter gårdagens uppskruvna förväntningar och stim och stoj bland barn och barnbarn. Fast kul hade vi!
Roar mig också med en deckare men också med att bläddra i gamla negativalbum.
Svar från Lena Eriksson 2009-12-28 16:20
Tack för kommentaren och att du tittar in i min blogg...Gott Nytt (foto-)År! / Lena