Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Mer blå toner...

 

 

När jag var i Köpenhamn såg jag massor av badande och simmande människor. Både i augusti och nu i början av september. Det badades överallt, både på officiella badplatser och lite var som helst. Här har jag fångat badande utanför Allerhuset, en enorm glasbyggnad, som inhyser kontor och restaurang m.m. Den här badplatsen verkade mycket populär, såg många gånger fullt av badande och simmande människor här. Dock var det inte så många kvar denna september-eftermiddag. Men det såg ljuvligt ut - stillsamt och meditativt.

Till nästa sommar får baddräkten ligga överst i packningen!

 

 

 

Allerhuset 

arkitekt: PLH Arkitekter

 

Inlagt 2022-09-18 00:11 | Läst 3551 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jo de verkar populära dessa badställen, på sommaren verkar det vara mycket ungdomar nu när det är kallare många pensionärer. Det är ju fint att de har fått det så rent att man kan bada mitt inne i centrum. Har inte badat där inne utan vi har bott ute på Amager och har gått till Amager Strandpark. Kallbad verkar väldigt populärt här nere, såg att man varje onsdag morgon har lite uppvärmning på stranden här i Rydebäck och sedan dopp i havet, gjort en kom-ihåg påden, ifall jag skulle trilla dit någon gång. Fina rapporter från Köpenhamn, du har nog sett mer av centrum än vad jag har gjort
Svar från Lena Eriksson 2022-09-18 08:50
Har nog inte sett så mycket av Köpenhamn, men jag har vetat vad jag velat se och på vägen hittat mycket intressant också. Vilket ger mersmak…
TACK för kommentaren!
Ännu ett läckert hus. Jag tror att du hittat en favoritstad.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Lena Eriksson 2022-09-18 08:54
Vem vet…det finns ju så mycket städer. Men jag har iaf bestämt mej för att fortsätta undersöka Köpenhamn. Synd bara att det inte kan få fortsätta vara sommar…
Sista bilden fick du till, som ett stort skepp seglar huset genom betongen.
Danmark är ju ett stort vattenrike, så blått passar ju.
När jag var piggare brukade jag i mitten på September cykla till Skånelands östkust och bada, långsimma, vattnet behöll värmen så länge.
Svar från Lena Eriksson 2022-09-18 23:27
Fin tolkning av Allerhuset-bilden!
Jag hade inte baddräkt med mig nu på mitt senaste besök, - men blaskade lite med fötterna och det kändes rätt skönt.
TACKAR!
Bad i storstadsmiljö känns som lite inne, har sett många bilder från Stockholm också. Det glädjer mig, dom nordiska huvudstäderna har ju alla helt underbara miljöer för bad mitt i stan. Fina, glada bilder i blått, hälsningar/ Björn
Svar från Lena Eriksson 2022-09-18 23:32
Det låter trevligt det du säger - men de badade nästan överallt där jag gick i Köpenhamn! Och jag förvånades över att det inte någonstans fanns räcken ned till vattnet. Förmodar att barnen får lära sig redan som små vad som gäller.
Kul du gillar mina bilder!
TACK för kommentaren!
Snyggt fotograferat den sista bilden med sin spetsiga form, och badbilderna är läckra
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Eriksson 2022-09-20 19:21
TACKAR för gillandet!
Hej Lena.
Det är bra att du visar Köpenhamnsarkitekturen för svenskarna.
Här i Allerbygningen hölls en stor gala- och samlingsshow på lördagen. Över 30 miljoner danska kronor samlades in till "Hjerteforeningen".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Eriksson 2022-09-20 19:24
Har varit några ggr nu i Köpenhamn och har blivit mycket förtjust i staden och alla trevliga människor. Och fina byggnader är lätt att hitta!
Wow 30 miljoner danska kronor - det var inte dåligt! Så bra!
TACK Erik!
Riktigt snyggt med sammanhållen färgskala. Fint fotat och läcker byggnad! Känns kallt att bada i september, men vad vet jag?
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2022-09-24 14:22
De verkar vara ett badande folk danskarna =) och jag kände lite på vattnet - ganska ok, vid ytan iaf!
Och visst är byggnaden läcker! Allt glas gjorde att huset förändrades hela tiden med himlen, ljuset, genomlysningen, reflektionerna etc…
TACK för kommentaren!
Läckert hus och mycket fina bilder! Det blir bäst så att ha baddräkten överst i pakningen, men vem kommer att fota?
Hälsningar Halina