Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

MOBILEN, DIN BÄSTA VÄN?

Industrilandskapet 2/5-17


Njaee, men bra är den att ha, eller hur? Och rolig! 

Vyn är från Norrköping och Motala ström. Där vattenkanten slutar rinner ett vattenfall, men det syns inte från den punkt där jag står. Däremot är det förmodligen vattenfallet som gubben med vit skjorta fotograferar. Och de andra två också, kanske - selfies med fallet som bakgrund? 

Industrilandskapet har utgjort promenadstråk för mig nu i många år. Industrilandskapet är vackert och originellt med sina stora gula industribyggnader som numera är uppblandade med nybyggd spännande arkitektur. Dessutom tillför vattnet så mycket; liv, rörelser, speglingar. Och vill man möta på människor så behöver man inte bli besviken  - om inte annat brukar det alltid dyka upp någon turist. (Eller flera - som man kan passa på att fotografera!)

Fast jag fotograferade med en RIKTIG kamera.... =)

.

Inlagt 2017-05-03 06:30 | Läst 4756 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Där kan man få roliga bilder och jag ska försöka ta mig dit uner dagen och ska då ta en promenad där både med mobil o riktig kamera!
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 07:42
Ha det så skönt i vårvädret!
Och TACK för raden... =)
Vilken skön bild som väcker nyfikenhet. Jag hade aldrig kunnat gissa att det var ett vattenfall som döljer sig där bakom.
ing-marie
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 14:56
Ett ganska rejält vattenfall dessutom! Men det var ingen fart på vattnet igår...
TACK för besöket!
Jeg tror, at der i dag tages flere fotos med mobilen end med traditionelle kameraer ! Jeg selv har aldrig rigtigt vænnet mig til, at der er et kamera i min iPhone. Jeg har altid mindst mit Sony RX100 med mig når jeg bevæger mig udendørs. Det blev en fin dokumentation af emnet Lena.
Vand er er altid godt og fotogent.
Med mange venlige hilsener fra Erik i Roskilde/DK
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 14:58
Den bästa kameran är ju faktiskt den som finns med...men jag är inte heller van att använda mobilkameran annat än i nödfall, eller som minnes-stöd tycker jag den är suverän. Bra att ha sådant man behöver minnas i fotorullen!
TACK för besöket - hoppas du också har vårväder!
Fint fångat och läcker bakgrund, en riktig lite pärla.
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 21:18
Kul du gillar! (Fast jag har svårt för färgerna, ...men de är ju inte så mycket att göra åt. Kanske har jag snöat in för mycket på svartvitt...)
TACK för raden.
Härligt landskap där.
Måste verkligen ta mig i kragen och åka dit en dag.
Ha det gott
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 21:20
Det är ingen sak att åka mellan Sthlm-Norrköping... =)
Ha det gott själv!
TACKAR!
Spännande bild som ger en del frågetecken, om man inte fått det hela förklarat av dig!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 21:25
Bilden kan ju se lite märklig ut, med den skarpa vattenfalls-kanten som liksom delar bilden...så jag skickade med en liten förklarande rad.
Må gott i vårvädret och TACK!
Önskar vi hade något med vatten genom vår tråkiga stad.
Vattnet här ger liv i bilden.
Ert vackra välbevarade industrilandskap tänk om..
Överallt finns motiv härliga se med människan med mobilen..
Fint det här
Gun-inger. Som är glad du är här igen..
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 21:29
Ja visst behövs det lite fler tanter som bloggar här på Fs... =)
Även jag är glad åt Industrilandskapet, och att ha det in på knuten..- tänk vad många bilder det gett mig!
TACK Gun-Inger...ha det gott i vårvädret, passa på och njut!
Det där är ett kul ställe att fota på och du har gjort det med en twist av humor också. Toppen! Grattis till att ha fotograferat med en riktig kamera.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2017-05-03 21:34
Jag föredrar faktisk att fota med en "riktig" kamera, men såklart mobilen också funkar...och riktigt bra t.o.m.
Industrilandskapet bjuder på så mycket, även dråpliga turister =)
TACKAR för kommentaren!