Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Ni som inte sett filmen om Vivian Maiers okända bildskatt...

...se den!!! Filmen ligger kvar på SVT till den 23 juli. Så om jag förstår rätt så är det sista dagen idag att se den.

Historien är ju fantastisk...och man får se en massa bra fotografi! Och det kan väl vara skönt i värmen att slå sig ned i ett soffhörn eller ta med laptopen ut i syrenbersån...och få förundras lite...

.

Och så får det bli några bilder på kolonilottsinnehavare jag mött, bilder som jag kommer åt i min laptop så här i hastigheten.... :)

plommonkvinnan, ett av mina tidiga möten (år 2011)

...

okänd man som nyss kommit till Sverige (2014)

..

okänd man som ville låta sig fotograferas (2014)

...

två okända herrar ivrigt jobbande (2014)

..

okänd man (2014)

...

slutar med plommonkvinnan igen...

.

.

Se filmen! :)

God natt!

Inlagt 2014-07-22 00:48 | Läst 3414 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilka sköna karaktärer du fotat! Lite imponerad av attcdu fotar helt okända människor, det har jag inte gjort. Fina bilder, rakt på sak, vilket gör att det är människorna själva som får bli tydliga. Hälsningar/ Björnn T
Svar från Lena Eriksson 2014-07-22 10:08
Att våga fotografera okända är en träningssak...och jag håller på att träna och lära mig. Men det ger mig väldigt mycket, oftast får man ett gott möte..och ibland en ny bekantskap. Fotograferar man husväggar får man i bästa fall en bra bild...kul det också, men att fota människor såhär känns lite extra....
Sedan dröjer det nog ett tag för mig att lära mig få till bra bilder såhär i hastigheten...tänka snabbt var rätta vinkeln är, skuggor och ljus, bakgrunder etc.....just nu är det att våga lyfta kameran. Men tror det är en träningssak.
TACK Björn för dina rader, - uppskattas mycket!
Jag såg filmen för dryga veckan sedan, deN var väldigt bra. Vivian hade ju också okända sidor som väcker frågor. 30 meter från min tomt ligger ett ganska stort koloniområde, och mi plan är att fotografera människorna där, om jag nu får för dem:) Bra bilder ovan.
Svar från Lena Eriksson 2014-07-22 10:16
Kolonilottsområden är härliga ställen...som en egen liten miniatyrvärld. Grattis till dig som har så nära, gör ett besök vetja...
Filmen i sig själv tyckte jag var sådär, tyckte de försökte dra historien ett varv för mycket, och framställa Vivian som väldigt udda - som om inte den fantastiska historien om de upphittade bilderna skulle räcka....... (Typiskt amerikanskt! :)
Men visst är det en fantastisk historia...och visst var hon en jäkel på att fotografera!!!!

TACK för raderna!
Härliga bilder, och tack för tv-tipset!
Ha en skön dag!
Svar från Lena Eriksson 2014-07-22 10:17
Ha en skön dag du också! och se filmen, man blir inspirerad... :)
TACK Helen för besöket.
Såg filmen också för några veckor sedan och gillar hennes bilder men ännu mer hur hon kunde leva ett sådant "dubbelliv" som hon ändå gjorde. Spännande!
Härliga svartvita nästan dokumentära bilder från "kolonilottsvärlden" =)
Ha det gott!
Svar från Lena Eriksson 2014-07-23 23:17
Visst är det en härlig historia om henne och de upphittade lådorna... Vilken tur att de hittades av en person som förstod sig på fotografi och hennes storhet!
Kul att du gillar mina svartvita kollo-bilder.
TACK för besöket här i min blogg.
/ Lena