Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Norrköping...

Jag får väl stå ut med dej ett tag till!!! Och traska runt här på gatorna.

Och med dagens bild ställer jag också frågan om varför det (fortfarande) inte finns någon lämplig kategori att märka inlägg med för oss bloggare som mest visar stadsmiljö-bilder här i bloggen? Att kryssa i "intresse landskap” eller "intresse arkitektur" känns inte alltid helt rätt. Varför kan det inte finnas motivkategori; urbana miljöer, stadslandskap eller cityscape?

 

Inlagt 2020-11-22 13:31 | Läst 976 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Denna tid får vi stå ut :-) det kommer säkert bättre tider.
Jag håller med dig om motivområdet, men vi får väl föreslå dessa till redaktionen
Svar från Lena Eriksson 2020-11-22 20:26
Man får blogga desto mer... =)
Japp det kunde väl enkelt läggas till en "cityscape-kategori" antar jag...som man dessutom kan använda sig av när man lägger in bilder på sin sida.
TACKAR!
Jag håller med om att det inte finns något vettigt att märka den här typen av bilder med, trots att det förekommer en del. Dina sticker alltid ut och du har en fin stad att fota i.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2020-11-22 20:28
Japp nu får det bli Norrköpingsbilder så länge som läget är som det är...
TACKAR!
Måste erkänna att jag inte riktigt förstår vad dessa etiketter/kategorier egentligen är till för.. kanske har jag missat nått.. Tycker bilderna i varje enskild blogg får 'tala för sig själv' på något sätt.. Det kan ju skilja sig en hel del mellan olika bloggar som man gör, det kan nog bli rätt många olika 'kategorier'..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2020-11-22 20:36
Men när man skriver ett nytt blogginlägg då kan man kryssa i vilken kategori inlägget kan vara sökbart, för andra. Inte en och samma kategori för hela blogg.
Det finns t.ex. kategorier som resefoto, konsertfoto, landskap etc och många fler...men ingen kategori för blogginlägg som visar urbana miljöer om någon skulle vilja hitta sådana blogginlägg.
jag tycker att det ju är lite märkligt det finns ju en cityscape-grupp...

PS Sen kan man ju iofs tagga sina inlägg hur man vill, med egenpåhittade bra taggar.
TACKAR!!!
ehrsa 2020-11-22 21:22
Kanske jag förstår.. :-) Men det blir nog inga taggar för mig..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2020-11-22 22:14
Kategorier och taggar är två olika möjligheter, för alla att hitta det man är intresserad av.De olika kategorierna som man kan välja att koppla sina inlägg till står Fotosidan för. Tycker du att dina foton t.ex är arkitekturfoton kan du kryssa i den kategorin. Då kan ditt inlägg hittas av andra under bloggkategori arkitektur. Huruvida det funkar som det ska vet jag inte.

Men taggar tycker jag är jättebra, eftersom man hittar på användbara taggar själv och kopplar sina olika inlägg. Så om någon hittar t.ex det här inlägget o h ser min tagg ”industrilandskapet” och vill se mer av industrilandskapsbilder så är det bara och trycka på den taggen och om jag taggat andra inlägg med ”industrilandskapet” så kommer de upp.
Många taggar t.ex med vilken kamera man använt...så alla som är intresserade av den kameran kan hitta fler inlägg med sådana bilder.
Börja tagga! 😊
Väldigt läckert med vattnet och speglingarna..
Men kryssandet blir samma svar som Jan..
inget jag har nån hum om..
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Eriksson 2020-11-22 22:15
TACK för gillande! I övrigt får du kolla in mina svar till Jan.
Börja tagga!😉
Väl fångat med blankt vatten som strilar ner över kanten!

Huset till vänster byggdes för textilindustrin. Då allt lades ner blev det stående tomt. Strax innan ombyggnaden till dagens ändamål ordnade Byggnadsvårdsföreningen med mig som ombud en visning. Huset fylldes av folk som jobbat där och delade minnen! Jag fick intrycket av att kamratskapet varit rätt bra och att man klankade på mellancheferna med gott humör.

Fönstren skulle ohjälpligen bytas. Att ha välvd överkant som det varit innan skulle bli för dyrt. Jag hade hand om bygglovet och kom på idén att ha en grå putsliknande skiva upptill för att få till det ändå. Byggherren nappade. Frid o fröjd men säg det som varar beständigt. I stället för att täta med fogmassa så att det grå skulle se ut att höra till husstommen satte man dit en kant av grön plåt. Då jag fick syn på det hade man kommit halvvägs. Jag gav upp men retar mig ännu på det.

(Även jag saknar etiketten "Stadsmiljö".)
Svar från Lena Eriksson 2020-11-23 16:59
Tack för trevlig info från dej (som alltid). Det är verkligen kul att lära sej mer om platserna man ofta kollar in och fotar. Och industrilandskapet ligger mig varmt om hjärtat. (trots min negativa inledning av det här blogginlägget). Men nästa gång jag styr kosan till andra sidan strömmen måste jag kolla in fönstren noggrant...och den gröna plåtkanten 🙂

TACKAR!