Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

NOVEMBERLJUS...

.

.

.

Någon känd fotograf lär ha sagt att han fotograferar inte vad han ser, utan det han känner. Något att tänka på, eller hur?

Hoppas ni haft en fin första advent!

.

.

(två iPhonebilder)


Inlagt 2015-11-29 20:36 | Läst 2573 ggr. | Permalink

"Man kan också känna något av en bild. Men den fotografen har nog rätt. För en hel del år sedan fick jag cancer, tyckte inte att jag reagerade så som folk brukar beskriva att det är att få ett sådant besked. Tog det med ro och litade på att jag skulle bli frisk. Det blev jag också, elva år har gått så det känns lugnt. Men när jag sedan tittade på de bilder jag tagit under behandlingstiden så insåg jag att där hade jag lagt mina känslor. Det var taggar, visset och dämpade färger, sedan när behandlings perioden var över och jag var på rehabilitering så förändrades bilderna till ljusare och ofta ofta något som flöt på ytan. Inget unde ytan. Det konstiga var att det hände utan att jag var medveten då."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men ibland kan det vara svårt att skilja på vad man ser och känslorna.
Har haft det skönt i läsfåtöljen/J-O
Svar från Lena Eriksson 2015-11-29 22:22
Kanske stämmer som du säger. Men jag tror i alla fall att man många gånger kan fundera lite mer på hur man fångar det som förmedlar den rätta känslan i bilden... I alla fall jag.

En skön läsfåtölj och en bra bok är helt rätt i novembermörkret!
TACK för besöket.
Känslan inför en bild är för mig viktigare än både teknik och motiv.
Svar från Lena Eriksson 2015-11-29 22:25
Hmmm jag är nog lite dålig på det därmed känslan i bilden... men det är ju bra att det finns att jobba på! :)

TACK för titten, Ingemar!
Vad jag känner eller syftet med bilden
är alltid viktigast ...
Jag har haft det som bilden fin av träd
visar ljust och mörkt ej inom mig
utan vädret har växlat så..
Varit inne mest hela dagen
Grejat lite av varje.
Sov gott
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-11-29 22:29
Tyvärr tycker jag för mycket om form tror jag, det kan förblinda mig. Jag får nog inte med det där med känslan... Men som jag skrev till Ingemar; bra att det finns att jobba på, eller hur!

Jag har varit inne ganska mycket också, känns rätt skönt med det här vädret.
Imorgon en ny arbetsvecka igen.
TACK för besöket, sov gott!
Gun-Inger Arvidsson 2015-11-29 22:34
Tror du har känslor utan veta om det eller...
Gia
Man kan också känna något av en bild.
Men den fotografen har nog rätt. För en hel del år sedan fick jag cancer, tyckte inte att jag reagerade så som folk brukar beskriva att det är att få ett sådant besked. Tog det med ro och litade på att jag skulle bli frisk. Det blev jag också, elva år har gått så det känns lugnt. Men när jag sedan tittade på de bilder jag tagit under behandlingstiden så insåg jag att där hade jag lagt mina känslor. Det var taggar, visset och dämpade färger, sedan när behandlings perioden var över och jag var på rehabilitering så förändrades bilderna till ljusare och ofta ofta något som flöt på ytan. Inget unde ytan. Det konstiga var att det hände utan att jag var medveten då.
Svar från Lena Eriksson 2015-11-30 22:29
Kropp och själ har nog ett mer komplext samspel än vi många gånger är medvetna om... Men så skönt att du klarade av det hela så bra, och att du är utom fara nu med cancern.

TACK för titten!
Bra illustration för hur november ofta ser ut.. Det blev en kort promenad efter lunch idag när det slutat regna, men sen gick ju solen ner.. så det blev mest till att vara inne även idag! Satte upp julljusstake och stjärna i fönstret.. det var väl det enda 'adventiga' idag, jo förresten hörde lite fin adventsmusik på radion också..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2015-11-30 22:33
Min adventsstjärna har inte kommit upp ännu...insåg att fönstren måste tvättas först, men imorgon slutar jag tidigt så då får jag fixa det.
jag är inte mycket för vinter, men nu får det gärna komma lite snö så att det blir lite ljusare. (Och så att barnen på min förskola kan få något roligt att syssla med på gården, nu blir de bara våta och smutsiga!)

TACK för titten!