Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Nya möjligheter, nya dopp

Och det är mina gamla bortglömda bilder från före 2016 som jag syftar på - de som jag håller på att säkerhetskopiera. Några av de bilder som dyker upp och som jag fortfarande gillar, ger jag nu nya dopp! Det vill säga, ny redigering. Det känns som kul pyssel att ta till i vinterkylan och dessutom varva januari-fotopromenaderna med. Och lite tillfredsställande känns det också, att ta hand om det som redan ligger i hårddiskarna. Dessutom, före 2016 hade jag varken Photoshop eller hjälp av diverse insticksprogram och inte heller den stora bildskärm jag har nu, så jag märker att nya tillbehör gör skillnad. (Bara det att se bilderna på en bra skärm gör mycket! 🙂)

Och förmodligen förändras ens bild-tänk också med tiden, eller vad tror ni?

 
 

Inlagt 2021-01-27 16:59 | Läst 1521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ett mycket fint porträtt och den höga kontrasten passar personen bra. Han ser både fundersam och iakttagande ut. Fint med hjärtat ovanför, fast jag har ingen aning om vad bokstäverna står för.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-27 20:13
Jaa jag tyckte bilden fick lite extra attityd i det här doppet =)
Och bokstäverna tror jag betyder Film och Musik Gymnasiet. Fotot är taget i närheten av den skolan. Gymnasiet finns kvar, men väggen med hjärtat är sanerat för länge sedan.
TACK för titten, och kommentaren!
Ps och det är nog någon som verkligen gillade Film och Musik Gymnasiet... glömde skriva det.
Gamla bilder blir som nya :-) Instämmer helt, jag har aldrig lärt mig LR annat än via trial and error och jag behöver bara gå ett par år tillbaka i tiden för att se stor skillnad i hur jag bildbehandlade då resp i dag. Och såklart ändras bildseendet också! Fint svartvitt porträtt! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Eriksson 2021-01-27 23:37
Jag gillar Lr, logiskt och rent...och har också lärt mig det genom att prova mig fram. Med Photoshop är det en annan sak, för att lära mig det har jag läst en hel del och sett på Youtube. Och att börja använda de olika möjligheter som lager ger är fantastiskt tycker jag - och otroligt inspirerande.
TACK för kommentaren!
Inträngande bild!

Och visst är det så att nya tillbehör kan lyfta gamla bilder. Konkret, mitt RAW-framkallningsprogram 2007 var sämre än de som finns numera.

Bildtänket förändras nog, men ibland då jag tittar på mina gamla bilder är jag inte säker på om det är i rätt riktning.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-28 00:00
Det tål nog att funderas på HUR bildtänket/bildseendet har förändrats, även för min del. Nu när jag går igenom gamla bildfiler slås jag av att jag nog var djärvare och mer lekfull i mitt fotograferande förr. Däremot tycker jag att jag med tiden blivit djärvare i mitt redigerande - mer okonventionell runt råmaterialet. Dessutom har min utveckling gått från att välja färg till att bli mycket svag för svartvitt.
Spännande ämne...🙂
TACK för kommentaren!
Det där brukar jag också roa mig med. Att gå igenom gamla bilder och ge dem en ny kostym. Det går ju "trender" i bildredigering, och man förändras över tid. Sedan är det ju skön avkoppling också. Att sitta och experimentera i olika bildstilar. :-)
Svar från Lena Eriksson 2021-01-28 10:13
Ja det är roligt och avkopplande, jag håller med!
TACKAR för kommentaren!
Spännande porträtt där mannens blick gör bilden. Vad ser han? En bild som ger frågor. Det är bra.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-28 14:29
TACK för kommentaren Torbjörn!
Mycket fint porträtt. Och faktum är att jag minns det där hjärtat, och tog ett porträtt av en god vän på hans svensexa just där.
Svar från Lena Eriksson 2021-01-29 22:56
Kul att du minns hjärtat 😊 Jag tycker det gjorde sig rätt bra (det var rött, förstås ) mot den gula väggen...
TACK för kommentaren!