Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Och tiden den går - eller hur?

Nostalgisk - det blir man på hösten, fick jag höra idag. Och kanske är det så, kanske hösten är rätt tid för nostalgi? Då har man ro igen. Ro att sitta inne och fundera och leta sig tillbaka till minnen. Kanske bara till ljuvliga sommarminnen...eller kanske rejält tillbaka i tiden?

Själv sträcker sig min nostalgi till 2009. Det var nämligen då jag började fotografera med systemkamera, och digitalt. Och de bilderna finns ju lättåtkomliga på hårddiskar. Men det var också det året som jag började att fotografera min mormor. Och det var tyvärr mot slutet av det året som min mormor tvingades flytta från sin egna lägenhet till ett äldreboende.

Men, i alla fall...det är i hårddiskarna jag dykt ned nu. Och letar...för det får man tydligen göra - det ingår! Och anledningen till mitt dyk den sista tiden är att min mormor fyller 100 år om bara en dryg månad. (Hoppas, hoppas!)

Och det skulle vara så roligt att få ihop lite bilder från de här senaste åren, just till 100-årsdagen. Och kanske sammanställa dem på något sätt...

 

(De här bilderna har tyvärr inte så bra fotokvalité...dels var jag riktig nybörjare, och dels hade jag ett betydligt sämre objektiv då. Men för mig är de väldigt värdefulla i alla fall...)

Bilder tagna i mormors dåvarande hem 2009. 

en av favoritplatserna - vid fönstret i sovrummet

 

"blommor har jag alltid tyckt om" säger mormor...och visar sin nya pelargon hon just fått

  

och så får mormor för sig att hon skall skriva ett tackbrev...

 

 (Red. på laptopen...suck. Min pc har övertagits av en dataspelande tonåring...)

 Hälsningar Lena

Inlagt 2011-09-20 21:38 | Läst 3725 ggr. | Permalink

"Trevligt set med bilder Lena, och om jag inte missminner mig, så har jag sett någon liknande bild på din mormor tidigare.... Och, vad spännande att få va med och fira hennes 100-årsdag!! Dokumentera det fint, det, blir ju något att plocka fram... Sedan, tycker även jag att dina bilder är fina!! Det finns en värme i dem, ett lugn. Allt gott! //Peter"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder på din mormor och vad kul om ni får fira hennes 100års dag:o)
Mvh synnöve
Svar från Lena Eriksson 2011-09-20 21:56
Hoppas bilderna ser bra ut...har bara en laptop att tillgå fn...men bilderna ligger mig varmt om hjärtat!
Och kalas hoppas jag att det skall få bli...ett härligt kalas! :)
TACK för att du tittade in...
Mvh Lena
Underbara mormorsbilder....
Svar från Lena Eriksson 2011-09-20 21:56
TACK för din rad...- jag blir jätteglad!
Mvh Lena
Bilden på din mormor sittande i kökssoffan är underbar Lena :). De andra är också fina. Du har utnyttjat ljuset från fönstret så skickligt.

/Torbjörn
Svar från Lena Eriksson 2011-09-20 22:24
Vad glad jag blir att du tycker om den bilden...hittade kökssoffebilderna häromdagen...
TACK för kommentaren!!! :)
Hälsningar Lena
Hon ser så fin ut och bilderna är så vackra, de talar. Jag träffar en 80-årig dam ganska ofta och jag tycker hennes ålder har respekt med sig, hon är fortfarande väldigt aktiv. Tänk att bli 100 år, din mormor ser så pigg ut på dessa bilder. Härligt och tänk vad hon fått uppleva. Ta väl hand om bilderna och ursäkta dig inte över att de har sämre kvalite för att du var nybörjare. de är så fina.
Svar från Lena Eriksson 2011-09-20 22:57
Rent bildmässigt har jag nog inte utvecklats - tyvärr...jag tog djärvare mer experimentella bilder dååå...men tekniskt var jag rätt kass...och svårt att rätta till bilder som inte är fotade i raw...
Och jaaa, tänk att bli 100 år!!!! Och jag tror nog att min mormor har levt ett mycket gott liv...ett rikt liv, trots att hon aldrig haft mycket pengar. Men hon har varit aktiv inom gymnastik och kooperation och naturskyddsföreningen...och jag vet inte allt. Och hon har tagit hand om barn och barnbarn och barnbarnsbarn...
Och hon har varit den snällaste som man kan tänka sig!!!!
TACK för dina rader, jag blir så glad av dem också...
MVH Lena
Trevligt set med bilder Lena, och om jag inte missminner mig, så har jag sett någon liknande bild på din mormor tidigare.... Och, vad spännande att få va med och fira hennes 100-årsdag!!
Dokumentera det fint, det, blir ju något att plocka fram...

Sedan, tycker även jag att dina bilder är fina!! Det finns en värme i dem, ett lugn.

Allt gott! //Peter
Svar från Lena Eriksson 2011-09-20 23:03
Jag tror jag haft en liknande köksbild inne någon gång...bland mina album. Kökssoffebilderna fann jag häromdagen så de är inte publicerade tidigare. men kaske någon liknande...vad vet jag... :)
Så mycket bilder som ligger och skräpar...
Bildkvaliten är inte bra...men svårt att göra något åt...i synnerhet ikväll med bara laptopen och elements.
Skall ta dem till en bättre skärm någon dag.

TACK för dina ögon Peter... :))
Må gott! // Lena
Hej Lena det är detta som är det viktigaste av allt har jag försökt lära ut i så många år. Dokumentationen av de käraste närmsta vi har. Samtiden för framtiden kan inte fotograferas nästa dag.

Helt underbart att få se din mormor i sin rätta miljö. Jag har också haft en mormor som jag älskade så mycket. Hon blev tyvärr så senildement och avled när hon var åttio år. Det var 1966. Jag längtar så efter henne än hon varit avliden så länge. Hon var mitt allt när jag växte upp.

Jag önskar att du skall få uppleva din mormors etthundraårsdag.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2011-09-21 00:07
Hej Gun-Inger!
jag vet att du brukar tjata om dokumentärbilder... :) Bra, tycker jag! För visst är de viktiga.
Och bilder på sina nära och kära i vardagssituationer är sååå gott att ha.
Och som du säger...dem kan man inte fotografera nästa dag, kanske...

Nu hoppas jag verkligen att mormor får vara pigg tills början av november, då hon fyller...så vi kan få ha ett fint kalas...

TACK Gun-inger för din berättelse...och tack för att du tittade in.
Natti! :)

// Lena
Din mormor är en vacker kvinna. Bilden då hon sitter med en pelargon i kökssoffan är härlig. Och jag hoppas vekligen att din mormor och er familj får fira hennes 100 års dag!

/Maria
Svar från Lena Eriksson 2011-09-21 08:59
TACK för besöket och raderna Maria...jag hoppas också på en 100-årsfest full av glädje...
och som min brors pojke sa; "Då får ju mormor brev från kungen också...och det skulle ju vara kul så mormor har något roligt att minnas från sitt liv sedan... " :))
Må gott Maria - i höstrusket! / Lena