Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

På målsnöret igen

.

spindel av Louise Bourgeois  vår -15 utanför Moderna

...och nu bara måste jag knacka fram ett blogginlägg, det var ju så himla länge sedan. Och länge sedan är det för att jag - alldeles av egen fri vilja- har skaffat mig annat som måste gå före fotograferande och nöjesskrivande, och som upptar både tid och tankeverksamhet.

Hösten -15 hoppade jag på heltidsstudier på distans, och läser in en förskollärar-legitimation parallellt med mitt ordinarie arbete. Det innebär helt enkelt en jäkla massa studier på helgerna, och ofta examinationer som ska lämnas in på söndagskvällen. Som idag; inlämning senast 16.55. Jag lämnade in 16.48. Puuuhhh - på målsnöret igen, efter att ha skrivit hela dagen. Det var en delexamination som hörde ihop med en gruppdiskussion. En diskussion som jag tillsammans med några kurskamrater ägnade gårdagen åt och som vi också spelade in på film, vilken också lämnades idag före 17.00.

Så nu sitter jag och funderar på dels om jag är riktigt klok som hoppade på heltidsstudier typ 10 år innan det är dags för pension, och dels funderar jag på hur det är möjligt att en helg liksom bara försvinner iväg, obemärkt...

Tänk om jag hade typ åtta ben, som en spindel...eller bättre: åtta armar! Då kanske jag skulle hinna med lite mer på vardagarna? Så att jag kunde fotografera åtminstone på helgerna...

På återseende! 

.

Inlagt 2017-11-12 19:06 | Läst 1786 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kunskap i form av lärande borde aldrig vara för sent att hoppa på, hur 'gammal' man än är! Det kan ju vara rätt så roligt också, så som mycket annat i livet, det räcker som motiv.. Jag imponeras!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2017-11-13 00:10
Det är roligt att plugga...men jag saknar fotandet och bloggandet...och flanerandet i Sthlm! men nu är det bara ett år kvar, drygt - sen ska det bli fota av! =)
Hoppas du har det gott och TACK för påhälsningen här!
Jag tycker du är tuff som börjar plugga på heltid och dessutom jobbar. Förstår att tiden inte riktigt räcker till. Den är cool den där spindeln, men om du är ute efter åtta armar får du nog kolla mer på bläckfiskar.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2017-11-13 11:00
Jo en bläckfisk är väl det djur man tänker på först som någon med åtta armar...men det där att befinna sig under vattenytan känns väldigt långt ifrån mej =) Det var flera år sedan jag dök ner i något vatten.
TACK Lena för påhälsningen!
Att lära sig är aldrig bortkastat och jag tror att du känner dig väldigt nöjd med dig själv då också.
Hade en bekant som läste till präst 5 år före pension, hon ångrade sig aldrig och blev en bra präst med sin livserfarenhet.
Kul att se dig här igen, du har varit saknad.
Svar från Lena Eriksson 2017-11-13 11:07
Härligt att höra om din präst - det ger mig ny glöd! =) Och det är som du säger mycket som är positivt med att läsa med många år i bagaget; man har helt enkelt så mycket att relatera till...och det känns lite som en gåva att få chansen att läsa vid den här tidpunkten i livet. (Fast ibland när en helg bara försvinner såhär då kan det kännas lite tungt...)
Tyvärr möts man av så många fördomar och tvivlande blickar emellanåt av folk som anser att man borde lämnat studieplatsen till en yngre och att man borde väl snarare trappa ner... Sverige verkar vara ett rätt fördomsfullt land när det gäller ålder och vad man ska syssla med efter 55...
TACK Margareta!
Margareta Cortés 2017-11-13 11:32
Du har kanske fler år kvar till pension, den åldersgränsen vill de nu höja.
Svar från Lena Eriksson 2017-11-13 20:58
Ja...jag satsar på att jobba till 70!
Fin bild, häftigt konstverk !
Svar från Lena Eriksson 2017-11-15 11:17
Kul du gillar bilden...och ja jag tycker spindeln kunde stannat där utanför Moderna museet, den gjorde sig bra där!
TACK för kommentaren!