Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

På väg mot 100 år... VECKANS TORSDAGSBILD!

För några dagar sedan hade DN en artikel om levnadsålder...vi lever allt längre och det blir mer vanligt med svenskar som får uppleva sin 100-årsdag. Jag visade tidningsartikeln för min mormor som blir 98 år om tre veckor...Hon läste intresserat och så började vi förstås att prata om ålder...och vi enades om att man kan vara 50 och känna sej som 100 och precis tvärt om också, vara nästan 100 och känna sej som tjaaa...70...som mormor gör!

 

Mormor läser här intresserat och djupt insjunken i DNs artikel...och jag passade på att knäppa en bild... 

 

 Mormor nästan 98 år, hemma vid sitt köksbord.

 

Lite svåra ljusförhållanden...starkt middagsljus från fönstret men lite skumt och mörkt i hörnet bakom gardinen...jag kanske skulle använt blixt för att lätta upp och jämna ut lite...men jag tycker om den lite blå och dunkla stämningen som det naturliga ljuset ger tillsammans med den blå gardinen...det är nämligen så som stämningen är bitvis nu för tiden hemma hos mormor...men det är en annan sak som jag kommer att återkomma till...

 

 

 

Hälsningar Lena

 

 

Inlagt 2009-10-15 00:04 | Läst 1661 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En underbar bild på din fina mormor!

Tycker inte att det ska lättas upp något, den är fin precis som den är.

Lustigt... just i går kväll står jag och pratar med en granne vars mamma precis har fyllt 100 år och jag säger "vore kul att fota henne!" så vi bestämde att jag ska göra det.

Och ännu en fin bild på dig!
Svar från Lena Eriksson 2009-10-16 17:53
Hej, roligt att du gillade bilden på mormor...(skulle bara önska att alla visste om hur gullig och snäll min mormor är åxå....)

Så spännande att du skall få fota en 100-åring...lycka till! Hoppas att vi får se fina bilder så småningom.../ Lena