Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Pride-glimtar

Stockholm 4/8-18

Hej Stockholm!

.

fullt med festyra och glädje

.

och lite lugnare tempo

.

men också allvar

.

fast mest kärlek förstås

.

och sist ett litet tips; kylklamp på bröstet i värmen =)

.

Jag har varit och upplevt Stockholm Pride för första gången. Det var en extraordinär upplevelse! Häftigt med så många människor som samlas och manifesterar sitt stöd för kärlek och mänskliga rättigheter. Det var berörande! Och härlig stämning och folkfest förstås. Roligt!

Dessutom fick jag värdefulla fotolärdomar på köpet =) Till ett annat liknande tillfälle ska jag inte ta ett litet smidigt fast objektiv på kameran (tänkte fel...) utan ett bra zoomobjektiv. Det visade sig nämligen att det inte alltid var lätt att komma så nära som jag ville. Jag behöver också tänka mer på bländare och bakgrunder än vad jag insåg, där på plats. Och dessutom tror jag att det vore ett plus att hitta olika platser att fota ifrån, för att få lite variation på bilderna; om inte annat på bakgrunder och perspektiv.

Men som sagt; roligt var det!

.

.

Inlagt 2018-08-06 00:55 | Läst 7278 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Du har för det mesta en personlig humoristisk tone i dina bilder. Det är ovanligt och jag gillar det. Svartvitt funkar bra här.
Ha det gott
Bob
Svar från Lena Eriksson 2018-08-08 21:43
"Personlig humoristisk..." åjatackar ja =) Men kul att få höra...
Glad även att du tycker att bilderna passar i svartvitt, var mycket tveksam om jag skulle ta bort all brokig färg som ju faktiskt är lite av Prides signum.
TACKAR för kommentaren!
Var länge sedan jag var in och fotade på Pride, den gången gick de med en jättelång prideflagga i tåget.
Många intressanta motiv har du hittat.
Svar från Lena Eriksson 2018-08-08 21:49
Långa flagga-koncept fanns med här och där i år också. jag tror paraden var mer än tre timmar, så man kunde bara fånga en del. Och som jag skrev, hade lite fel objektiv...så blev lite missnöjd med många bilder.
Men blev ändå tagen av stämningen och av glädjen som visades upp i tåget....häftigt tyckte jag!
TACK Margareta!
Var själv där inne i stan, hade tänkt att titta på 'cruising' med gamla 'jänkebilar' som skulle vara på samma dag.. jag var där på sena eftermiddagen, men det var fortfarande bara 'pride' som syntes där jag gick.. det tog aldrig slut.. har aldrig sett så mycket folk delta i någon slags parad tidigare.. sen började det regna lite så jag åkte hem! Häftigt mycket folk i alla fall! Jag var inte heller rustad för bilder på prideparaden eller människor där.. Stöder din uppfattning att ett zoom hade nog varit bra! Du fick bra bilder ändå!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2018-08-08 21:55
En zoom hade varit bra - dumma mej!!! =) Det borde jag väl insett när jag plockade kameran från hyllan hemma... Men jag tänker iaf inte göra om dumheten.
Och det var nog som du beskrev; det var en jättelååååångt parad, som aldrig tog slut.... Men som jag skrev; jag blev berörd av alla glada människor som samlats för att manifestera. Det kändes kraftfullt och hoppfullt!
TACK för kommentaren!
Härliga bilder och bra blandning! Du visar tydligt det budskap om kärlek som festivalen handlar om. Det är något jag fortfarande har kvar att göra, jo det var Euro Pride i Amsterdam en gång när jag råkade vara där. Bilderna blev mycket bra i svartvitt, "trots" regnbågstema! Fast människor blir ofta bra i svartvitt. Du använde din utrustning du hade med dig mycket bra! Det där med kylklamp på bröstet var en kanonidé :)
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2018-08-13 18:31
Blir glad av att du också tycker de här färgglada bilderna fungerar i svartvitt - funderade en hel del på om det var rätt att ta bort färgen på bilder där färgen i sig själv har ett budskap.
Men jag landade i det svartvita....
TACKAR för kommentaren!
Jag tycker du fick kanonbra bilder med mycket känsla och värme! Jag slås av att ett färgglatt och regnbågsfärgat arrangemang kan bli riktigt bra i svartvitt. Toppenfina bilder som blir ett bra reportage tillsammans!
Hälsningar, Bjarne