Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Slut på sim sala bim!

 

Så är det, för jag har gjort bort mej. Jag har nämligen laddat hem testversionen av DxO Nik collection 3 för en dryg månad sedan. Jag var lite nyfiken på vad som var nytt. Och så långt allt lugnt förstås. Men när testversionen slutade att gälla efter 30 dagar då slutade också min gamla version att fungera. Den jag haft i flera år. Min trotjänare, mitt trollspö...

Och visst, egentligen tycker jag att man ska betala för bra grejer, men 149 euro känns väl mycket när man som jag nästan enbart använder Silver efex och inte de andra programmen som sviten består av. Å andra sidan sett så vet man ju inte hur länge den gamla versionen som inte uppdateras längre skulle komma att funka i nya versioner av Lightroom och Photoshop. 

Hmmm...kan man hoppas på ett Black Friday-pris hos DxO?

(Och dagens bild är förstås också uppfiskad från arkivet)

 

Inlagt 2020-11-25 16:24 | Läst 2400 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Om du vill ha den gamla gratisversioner så ska du kunna ladda hem den här, du fyller i ditt email och får en länk

https://nikcollection.dxo.com/nik-collection-2012/
Svar från Lena Eriksson 2020-11-25 18:05
Jag provade att hämta den gamla igen (då när jag blev låst) och det funkade ända tills jag skulle spara den redigerade Silver Efex varianten, det gick inte. (Jag hade även strul m senaste versionen av Ps samma dag, vet inte om det kan ha betydelse)
Men ska prova igen...
TACKAR!
Fin gråskala i bilden. Jag har inte uppdaterat Nik ännu, funderar på det. Får se om det blir någon rabatt.
Svar från Lena Eriksson 2020-11-25 21:41
Jag lever fortfarande på hoppet...😊
TACKAR!
Hej Lena.
Jag har haft NIK-paketet från tiden innan Google köpte det. När DxO tog över programmen övervägde jag att uppdatera, men jag vågade inte. I tidigare uppdateringar av andra program har jag upptäckt att andra program plötsligt slutade fungera.
Hoppas du hitta en lösning.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Eriksson 2020-11-26 16:47
Nu har jag hittat en lösning 🙂
Idag kom ett Black Friday-pris som jag slog till på. Och nya Nik-paketet funkar bra även i de uppdaterade Adobe-programmen.
TACKAR för kommentaren!
Och den som väntar på något gott...
Idag dök det upp ett Black Friday -erbjudande på Nik Collection 3 för 75 euro.
begust 2020-11-26 16:33
Tack för info då ska jag nog slå till.
Svar från Lena Eriksson 2020-11-26 16:37
Jag slog till! Funkar bra...
Ack ja... Om det är något som jag har lärt mig av mina 20 år med PC, är det att uppdatering ofta är neddatering. Jag uppdaterar ALLDRIG något som funka tillfredställande.
Svar från Lena Eriksson 2020-11-26 16:59
Man lär så länge man lever...emellanåt i alla fall!
TACKAR!