Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Sommarlek i sommartid

Om bilden: Dubbelexponering direkt i Fujikameran. Första exponeringen en vy precis i hjärtat av Industrilandskapet. Andra exponeringen rakt ned i strömmens virvlande vatten. (Eller möjligen vattnet först…)

 

Jag har precis upptäckt att det finns en dubbelexponeringsfunktion i min lilla Fujifilm XT 30 (en kamera som för det mesta ligger på hyllan). Gillar att det går att se den första exponeringen på skärmen när man ska komponera den andra. Det blir lite lättare då att få till något som inte direkt åker i den digitala papperskorgen =) Undrar om det är samma smarta funktion i d850 - att man kan se den tagna exponeringen, när man ska komponera den andra? (Någon som vet?)

Premiär för sandaler blev det också!

 

 

Inlagt 2022-06-06 21:33 | Läst 1391 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad fint! Kul och kreativt, känns somrigt.. Vet inte alls hur det fungerar på mina Nikon..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2022-06-06 23:45
Hej…ja kanske mest kul och kreativt. Får nog läsa på lite om dubbelexponeringar och välja motiv med mer omsorg. Men jag vill verkligen lära mej mina kameror ordentligt och då får det väl bli lite experimentbilder 🙂
Men jag tyckte ändå bilden passade i ett inlägg idag, för den känns precis som du skriver, lite somrig- tycker jag också.
TACKAR!
Verkligen en trevlig bild!

MVH
Stephen
Svar från Lena Eriksson 2022-06-07 07:11
Kul du gillar bilden - är nybörjare på det här med dubbelexponeringar…
TACK för kommentaren!
Så fin den blev....gillar den.
Det är kul å leka fram bilder.
/N
Svar från Lena Eriksson 2022-06-07 18:31
Kul du gillar bilden…men det blir väldigt mycket slumpen som avgör resultatet med den här formen av dubbelexponeringar i kameran. Förmodligen kan man finslipa metoden lite…
Men roligt är det!
TACKAR!
Det blev en fin effekt på ett fint motiv!

Hälsar
Eva
Svar från Lena Eriksson 2022-06-07 18:32
Skulle nog tonat ned vattenytan lite om jag jobbat i Ps….men lite cool bild iaf.
TACKAR!
Väldigt lyckad dubbelexponering med mycket sommarkänsla (gäller även sandalbilden). Hälsningar Mats
Svar från Lena Eriksson 2022-06-07 18:35
Sommarkänslan finns där, tyckte bilderna passade på nationaldagen och med detta fina väder, även om jag nog tycker resultaten är sådär. 🙂
Kul du gillar - TACK för påhälsningen i min blogg!
Kul bild, tänk den funktionen glömmer jag ofta bort.
Lekte tillsammans med barnbarnet och den funktionen för några år sedan, blev en del kul bilder.
Svar från Lena Eriksson 2022-06-19 21:19
Hej Margareta!
Jag köpte en liten Fuji för några år sedan för att ha som alternativ till mina större Nikonkameror, men Fujin blev liggandes på en hylla utan att jag lärde mej den. Men stötte häromveckan på en artikel om Fuji och dess funktioner…dubbelexponeringsknappen och filmsimuleringar t.ex. som jag inte hade en aning om. Så nu kanske Fujikameran får hänga med lite mer!
TACKAR för kommentaren!
Mycket vackert, gillar nog den lilla mest.