Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Söndagsfrukost

Utomhus. Finns det något bättre?

.

Dagens bild visar ett stulet ögonblick. Ett sådant där ögonblick som jag snodde åt mig med min kamera, när jag traskade omkring en morgon i Gamla stan. Jag gillar att gå omkring och fotografera människor i stadsmiljöer. Och nästan alltid är det situationerna jag vill åt. Som här. Den kändes lite speciell och de två unga kockarna (?), som förmodligen hade rast, gjorde sig bra mot husväggen. Men egentligen kunde det ha varit några helt andra som suttit i morgonsolen och ätit frukost. Eller det kunde varit en helt annan situation som ådragit min uppmärksamhet.

Men ibland funderar jag över hur de som blir infångade - som blir fotograferade, tänker om det hela. Förstår de att det är situationen som är anledningen till att jag höjer kameran? Inte att det är just dem, som personer jag "vill åt"? Många bryr sej säkert inte - människor med kameror dräller omkring överallt nu för tiden. Men jag kan också tänka mig att en och annan av de som blir fotograferade verkligen undrar varför någon okänd kvinna vill fotografera just dem? 

Inlagt 2017-06-18 08:26 | Läst 2261 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det där var en fin bild tycker jag. Det luktar street.
Svar från Lena Eriksson 2017-06-18 13:04
Lite street luktar det nog...i alla fall mer än ormbunkarna i förra blogginlägget =)
TACK Tommy!
En tidlös bild. Möjligtvis avslöjar armbandsuret något om när den är tagen.

Jag har ju lite erfarenheter av att vara statist så jag vet :) Men de här två kan säkert undra varför du plåtar.
Svar från Lena Eriksson 2017-06-18 13:06
Jag kan väl inte rå för att du alltid går framför mig! =) Men jag är så glad att du vill vara med på bild emellanåt (hmmm ofta), du gör dej så bra!

Puss!
Dom ser ut att ha det bra där dom sitter. Fint uppfatta och bra bild!/ Björn T