Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

TÄNK OM JAG VORE...

snabb som vinden

och hade energi som en 5-åring, vad mycket jag skulle hinna då!

.

Ja, och så är snart fredagen över och även den här arbetsveckan. Det har varit en tuff vecka med finputsning av vårt Industrilandskapsprojekt in i sista sekund. Men nu är redovisningen avklarad och vi blev godkända med beröm därtill. Och efter redovisningsförmiddagen startade den nya kursen på 7,5 högskolepoäng -en kurs som inte är lika rolig och kreativ som den förra. Men det får väl gå... =) Den heter "Uppföljning, utvärdering och utveckling" och handlar helt enkelt om innebörden av utvärdering. Det är något som man idag som lärare måste ha ganska stor kunskap om eftersom det ingår i en lärares uppdrag att regelbundet kvalitetsgranska den egna verksamheten.

Men jag hoppas att helgen kan erbjuda hyfsat väder för jag känner att jag skulle må bra av att ladda batterierna med några sköna fotopromenader!  Och det skulle inte göra något att få några färska vårbilder så jag slipper stoppa in gammal skåpmat här i bloggen, som så många dagar nu. 

(Dagens bild är en omgjord bild från 2013, från Skogskyrkogården.)

.

Inlagt 2016-04-22 23:30 | Läst 2712 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jo en femårings energi skulle inte vara så dumt att ha.
När vårt yngsta gick på k.förskola var det en pappa där som försökte hänga på deras ettåring i allt han gjorde. Pappan orkade i en kvart sen var han helt slut.
Lycka till med all din utbildning, låter som om du är mycket anbitiös och får en hel del gjort ändå.
Svar från Lena Eriksson 2016-04-23 09:06
Om man tänker sig hänga med ett förskolebarn i deras aktiviteter får man oftast ge upp ganska snart...jag förundras ofta över deras energi och även upptäckarlusta.
Ska man både jobba och plugga på heltid gäller det att man ligger i... =)
TACK för raderna Margareta!
Vilken härlig bild. En bild man blir glad av. Och visst skulle det vara skönt med en 5-årings energi emellanåt ;-)
Svar från Lena Eriksson 2016-04-23 09:06
Kul du gillar bilden. TACK!
Den gillar jag mycket! Dom stora pelarna understryket killens litenhet och deras (pelarnas) stramhet får killens lekfulla sätt att gå förbi också att bli tydligare. Hela bilden blir för mig en symbol för hur livets glädje och obändighet faktiskt kan existera mitt in den hårda och uppstyrda verkligheten (jobb, ekonomi, politik.....). Och öppningen ut till höger visar att vi alltid har en möjlighet att låta naturen ge lite andrum.
Har svårt att tänka mig att du tänkte precis så här och sen komponerade din bild men man vet aldrig....Vilket jag definitivt aldrig skulle kunnat göra heller. I vilket fall gillar jag bilder där min fantasi kan hitta en symbolik även om det är i efterhand, det ger bilderna, särskilt dom mer stilistiska bilderna större genomslag hos mig. Snyggt!/ Björn T
PS Hoppas du får en riktigt skön helg!/DS
Svar från Lena Eriksson 2016-04-24 18:49
Å så kul med en sådan ingående bildanalys... =) Men neej jag tänkte nog inte riktigt så. jag såg bara den lilla killen komma farandes mot det vackra Uppståndelsekapellet och dess ståtliga pelare. Kände nog instinktivt att det var värt att fånga...den lilla mjuka snabba människan mot det stora strama bakom....

Helgen har varit tudelad; lördagen pluggade jag och idag har jag umgåtts med föräldrar och haft ledigt och trevligt. Helgen har varit helt ok.
TACK Björn!
Ja den energin borde man ha.
Grattis till det lyckade projektet.
Vidareutbildning är viktigt.
Hoppas du får en fin helg.
Svar från Lena Eriksson 2016-04-24 18:50
TACK Bengt, helgen har varit bra!
Hoppas din helg också blev bra med Kulturnatt å allt...
Läcker bild. Det rycker i avtryckarfingret inför våren. Du kan se några vårbilder från Råstasjön på Dagnyfika. Där var det högljutt! Har även några bilder i kameran från båtklubben på Långholmen. Det hör våren till!
Svar från Lena Eriksson 2016-04-24 18:52
Får kolla in Dagny-sidan... =)
TACK för raderna!
Grattis grattis
Det var det jag skrev till dig.
Bra tid att tenta när ljuset kommit.
Jag kommer ihåg många av dina underbara bilder från
Kyrkogården..
Just detta med barn som leker där
ger varma känslor..tänk om vi vuxna kunde visa våra känslor så..
Sedan symbolen liten stort går inte undgå. Fint.
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2016-04-24 18:56
Skogskyrkogården är verkligen ett speciellt ställe, även i den bemärkelsen att där tillåts barn tumla om. På vintern t.ex. åks det ju pulka och kälke nedför Almhöjden och på somrarna kan man se barnfamiljer ha pic-nic på de stora gräsmattorna inne på området. Tycker att det känns bra med riktigt liv på en så fin plats, även om det är en kyrkogård.
TACK Gun-Inger!