Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

TITTUT BLAND BETONGEN

.

.

Under Tranebergsbron 1/7

.

.

Dagens promenad gick utmed Mälaren och under och över broar. Vi (Thomas och jag) började vid Hornsbergsstrand och över Tranebergsbron mot Alviks strand och över till Stora Essingen, vidare till Liljeholmen. En fantastisk promenad! Och åter igen kunde jag inte låta bli att förundras över hur MYCKET Stockholm är...- mycket mer än bara Gamla stan och Drottninggatan, dit där alla turister hamnar. Stockholm är mycket och dessutom väldigt VACKER!!!

Och vackert och speciellt var det också under Tranebergsbron. Nästan som en katedral bland betongen. Tänka sig... :)

.

.

På återseende!

.

Inlagt 2015-07-01 17:06 | Läst 2647 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tittut, men inte uttittad. Bilder med tyngd i.
Snyggt förstås.
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:08
Kul du gillar...blev lite lekfullt med Thomas tilltag. Han är väl medveten om att han hamnar på bild titt som tätt, steget före som han alltid är... :)

TACK J-O!
janolof 2015-07-02 14:40
Vad vore livet utan tilltag.
Det finns mycket att se om man rör sig lite.
Jag tror att det är den stora variationen som gör att jag själv älskar stan. :)
-affe
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:13
Det finns väldigt mycket att se och upptäcka, i synnerhet för en som mig, som nyss landat i Stockholm kanske. Men jag slås också av variationen...Stockholm har gott om nyanser. Men jag kan inte låta bli att bedåras av de vackra sidorna...

TACK Alf!
Bra bilder från betongen, inte minst andra bilden ger som du säger lite katedralkänsla./ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:18
Jag kan inte låta bli att fascineras av sådana här väldiga byggnadsverk...och betong kan vara så jäkla trist och dött, men också spännande och vackert tycker jag. Som igår, under den stora Tranebergsbron i soldiset.

TACK Björn!
Bra bilder Lena, och verkligen lite annorlunda vilket alltid är kul.
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:22
"Tittutandet" stod Thomas för...väl medveten om att han var i skottlinjen :) Jag bara passade på att knäppa... men det blev ju lite kul bild tycker jag...och kul semesterminnen för oss.

Men det var väldigt häftigt där under bron, och man kände sig pytteliten.

TACK Ingemar!
Fint perspektiv på Tranebergsbron må jag säga.. det ska vara du till att se detta!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:26
Jag har ögon för de urbana räta linjerna :) Värre är det ute i grönskan, där blir det inga bra bilder från min kamera. Men glad blir jag för dina kommentar!

TACK Jan!
Det beror på att du kan detta med att få fram det vackra i dina bilder
därför blev det som en katedralkänsla.
Visst där är så mycket spännande att uppleva.
Har du varit på Milles någon gång kanske dum fråga men
där tycker jag om att ströva omkring.
Fortsatt goa dagar på er båda
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:30
På Milles har jag varit några gånger, ett ställe väl värt att besöka. Både för utställningarna och för att ströva i skulpturparken. Bra du påminde mig...sätter upp ett återbesök där på "göra-listan" :) För som sagt: i Stockholm finns så mycket...

TACK Gun-Inger!
Det är mäktigt med betong i den här storleken, fin kontrast med det lite spjuveraktiga mänskliga inslaget i bilderna!
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:34
Ja det blev lite kul, med Thomas spontana tilltag... :)
Betong kan vara dötrist...och spännande och vackert!

TACK Anne-Sophie!
Väldigt läckra bilder under bron och kul att ha en person med som kan agera modell.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2015-07-02 13:39
Här bad jag faktiskt Thomas gå in bland betongen för att få ett mänskligt inslag...men "tittut-tilltaget" stod Thomas helt själv för... :) Annars är det nästan alltid så att Thomas hamnar på mina bilder för att han alltid har lite mer bråttom än jag och ligger lite före. I skottlinjen alltså för min kamera. Gör inte ett dugg! :)

TACK Lena!