Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

TRE ÅR...

av mitt liv har jag gått och funderat på om man verkligen behöver Lightroom. Nu i veckan hämtade jag hem det, och det tog en knapp timma för mig att bli helt såld...

Här ser ni två sekunder av mig.

.

.

.

.

kameran inställd på en sekund, framför duschdraperiet... :)

.

.

Nu har jag dessutom en ny STOR datorskärm att jobba vid, så det här inlägget får bli lite av ett test. (Jag har länge enbart jobbat i min laptop). Börjar lite försiktigt med svartvitt, i alla fall. Det är gamla bilder i dagens inlägg som fått sig ett nytt dopp på den nya vägen - Lightroomvägen.

Trevlig lördagskväll!

Inlagt 2015-12-19 16:51 | Läst 3191 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kör du med Silver Efex som plugg till Lightroom?
Om inte tycker jag att det är en suverän programsvit för en relativt billig peng. :)
-affe
Svar från Lena Eriksson 2015-12-19 17:01
Hej Affe!
Japp, tror Thomas kan dela med sig av Silver...

TACK för titten!
alf109 2015-12-19 17:02
Fina bilder, glömde jag skriva i hastigheten. :)
Svar från Lena Eriksson 2015-12-19 17:06
Så bra! Tänk vad lite sudd kan göra... :)
Trevliga bilder, speciellt den första. Jag arbetar f n i stort sett enbart i Lightroom. Det är ett fantastiskt bra program och jag försöker ständigt lära mig mer. Jag har ännu inte importerat mina analoga bilder men det är på gång. Silver Efex Pro II är också ett mycket bra program och min standardkonverterare för svartvitt.
Svar från Lena Eriksson 2015-12-19 20:42
Jag har bara hunnit nosa lite både på Lightroom och Silver E...men så här långt verkar det lättförståeligt och väldans roligt! och enkelt att gå vidare in i Ps sedan, om man behöver. För mig har det blivit ett cc-alternativ. Tycker priset känns helt ok. Och jag har inga problem med leasing-formen. Känns enkelt och bra.

Lycka till med de analoga bilderna!
TACK för kommentaren, Torbjörn!
Jag tycker om bilderna, speciellt den första. Mystiskt och intressant.

Med vänlig hälsning Tommy
Svar från Lena Eriksson 2015-12-19 20:46
"Mystisk och intressant"...precis som jag ÄR då.. :)
Skojar bara....men att hålla på att leka med bilder blev ju väldigt roligt med stor skärm och ny programvara...

TACK för titten!
Intressanta bilder Lena
Lightroom och en stor skärm gör arbetet roligare
Svar från Lena Eriksson 2015-12-19 20:49
Absolut!!!! Nu vill jag ha semester så att jag kan fixa med bilder och få till nya!!!! :)

TACK Bengt!
Speciella bilder, gillar uttrycket och oskärpan i dom. Lycka till med Lightroom, bättre sent en aldrig, Silver Efex är bra som plugin.
Lev väl
/Hans-Åke
Svar från Lena Eriksson 2015-12-19 20:56
Jag är väl en sådan som är lite trög...och så har jag ganska dåligt med pengar...men det här att betala varje månad passar mig bra! Och Lightroom är ju väldans enkelt om man jobbat i CameraRaw innan. Så roligt!!!! Det känns faktiskt som en riktig egen julklapp! :)

Kul att du gillar mina 1 sek-sudd-bilder!

TACK för titten!
Äh, vad tusan är 3 år av ditt långa liv:) Jag jag också över till LR för 1 eller 2 år sedan, det gjorde jag rätt i. Hmm, du påminner om någon vild kändis från 60/70-talet i dina bilder:)
Svar från Lena Eriksson 2015-12-20 08:35
Å...!!!!Tommy tycker bilderna ser spännande ut, du tycker jag påminner om en vild kändis... :)
Det är ljuv musik mot vad jag fick höra häromveckan av en fyraåring på min förskola;
Han sa "Varför ser du ut som en HÄXA?" (Och då kunde jag inte låta bli att svara "det är för att jag ÄR en häxa". Men då gjorde pojken stora ögon och frågade om jag kunde förtrolla människor också?... "Akta dig du unge man, så jag inte förtrollar dig till en liten mus..."....sa jag INTE. Jag bara tänkte det lite... :)

TACK Ingemar för raderna!
Grym du är Lena som tar så häftiga bilder på dig.
Jag har haft Lightroom länge men inte använt det.
Är i Photoshop 5 ...är väl som man vänjer sig...
Har nyckel till det.
Sov gott
Må väl
Gun -Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-12-20 08:45
Man tager vad man haver, eller hur!? Och sig själv har man ju tillgång till hela tiden.... :)

Lightroom är uppbyggt på samma sätt som Camera Raw...mycket behändigare med de flesta reglage på ett och samma ställe, det gillar jag! Men såklart Photoshop är ju det bästa som finns. Som det är upplagt nu när man har Adobe cc och väljer foto-delen, får man Lightroom och Photoshop i samma paket. Man använder Lightroom ungefär som Bridge, men plus den fenomenala bildbehandlings-delen och så går man vidare om man behöver och öppnar bilden i Ps.

TACK för besök, ha en trevlig söndag!
Snygga bildet och grattis till LR!
Tycker att det är en toppenprogram att jobba med och Silver gör susen.
Önskar dig en fin 4:de advent!
Svar från Lena Eriksson 2015-12-20 09:13
Tänk att jag inte visste vad jag behövde!!! :)
Och Silver är faktiskt outstanding tycker jag när man vill få till svartvitt...och än så länge har jag bara nosat på det lite.

Ha en fin 4:e advent du också!
TACK för raderna!