Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Under fält av mörker och ljus.

Långpromenaden var kall. Landskapet fruset, vitt och vackert. Under den stora bron stannade jag till och lyfte blicken uppåt. Kanske på grund av det annorlunda ljuset eller på grund av de annorlunda dova ljuden av alla bilar som for förbi över mig. Dudunk, dudunk, dudunk. Eller förmodligen stannade jag nog till helt enkelt på grund av linjerna jag såg =) Linjer och fält av mörker och ljus.

Samtidigt kunde jag inte undvika den påtagliga känslan av hur civilisationen trängde fram genom naturen; den jättelika bron med alla bilar som for fram. Dudunk, dudunk, dudunk. Betongpelarna ner i den fina sköra isen. Träden som fond. Fälten runt om. Det vackra vita och blå som mötte den gråsvarta betongen.

.

Inlagt 2018-03-05 12:35 | Läst 978 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ny variant av bro som verkar visas här ibland, denna har ett nytt perspektiv som uppsksttas.
Svar från Lena Eriksson   2018-03-06 08:33
TACK Stefan! Broar är tacksamma foto-objekt.
Fin beskrivning av hur det var på platsen, bron är snygg och jag är inte så van att se vinterbilder med det här motivet!
Svar från Lena Eriksson   2018-03-06 08:42
Jag fotade förstås lite rena vinter-naturbilder också på min promenad, men jag har nog alltid varit genuint intresserad av det här med hur vi bygger våra städer och hur staden möter och samspelar med naturen. Så det var den här bilden som på något sätt blev behållningen av fotopromenaden tyckte jag.
TACK för kommentaren!
Kan bara gratulera!

Jag har försökt fota samma bro i samma vinkel och det fungerade inte alls. I det här ljuset blev det verkligen bra!

(Nu blir det en intern Norrköpingsnotis: Jag saknar verkligen Femöresbron som fanns i närheten. Sirligt smide som klarat 100 år men "inte gick att reparera" sen dagens tekniker skurit upp den i bitar, fraktat bort bitarna och besiktat dessa. Även om stålet varit 100% oanfrätt av tidens tand hade hanteringen gjort bron svår att reparera.)
Svar från Lena Eriksson   2018-03-06 08:51
Hej Måns!
Ibland är grå vinterhimmel bra! =) Tror snön reflekterade ljuset fint också. Och jag håller fullständigt med dig om Fem-öresbron. Så himla sorgligt att den är borta...och jag har svårt att förlika mig med att den inte gick att renovera. Och jag är säker på att vi delar uppfattning med många, många Norrköpingsbor!
TACK för raderna!
Vilket häftigt perspektiv på bron! Jätteläckert!
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson   2018-03-06 08:52
TACK Lena! Broar är spännande och tacksamma foto-objekt tycker jag.
Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar . Instagram