Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

URBANT OCH SVARTVITT

...får det bli i dagens inlägg. För balansen skull. Igår var det lite väl mycket grönska tycker jag...

.

.

Överblivna sommar-rutor. Stockholm 2015

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Det var allt från mig den här helgen.

Imorgon bitti tar jag snabbtåget mot Norrköping igen och mot en ny jobbvecka.

Men jag avslutar med en bild från Gnesta, tagen av Thomas.

Och det är förstås jag som smälter in så fint i miljön.

En bild som bara måste få vara i färg.

.

foto; Thomas Engström

.

Inlagt 2015-07-26 19:04 | Läst 4408 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Sköna bilder Lena där 2:an sticker ut mest.
Fin variation
Gillar nr 3 och "Selfien" bäst
Ja i morgon är det jobbvecka igen :-(
Fina former, linjer och situationer som gör sig fint i svartvitt! Snyggt Lena! :) /Tommy.
Var i all fridens namn är hen på 4:e bilden? Letar förgäves efter en reflex eller nå´t! Trevligt reportage där du slipper dagg i gräset, smultron och så där :-) Seriöst, ha det bra på jobbet igen!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2015-07-27 21:58
Hmmm...kan du mena tredje bilden??? På fjärde finns bara lite graffiti i form av ett kors...
men både tredje och fjärde bilden är tagen vid Slussen. Graffiti-korset "först Klara sedan Slussen" är målat på utsidan av den kur som Thomas just kliver upp i (på bild tre)...från en av gångpassagerna I Slussensystemet. (Vi fotade båda vid Slussen en dag i somras och möttes där...) Kuren skall egentligen vara ganska transparent, ror det är plast...möjligen glas...men är fn full av klotter...

TACK, jag har haft det bra på jobbet idag! :)
Khalad 2015-07-27 22:17
Nej, jag menar 4:e bilden. På alla andra bilder är minst en människa med, eller rättare sagt just en utom på din egen sista bild där det är fler. Tänkte att du har nog ett dolt tema på dom hör bilderna - att det nånstans ska finnas en människa. Såg väl att det inte gällde den 4:e men jag satt och letade en stund, tänkte just det kunde finnas en reflex eller skugga eller ngt. Och sa jag inte det, jag gillar speciellt dom bilderna där det finns en människa på avstånd eller delvis skymd, som alltså inte dominerar bilden men ändå i hög grad styr bildens känsla!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2015-07-27 22:29
:) Jamen jag trodde att du menade...var ÄR hen...alltså vad är det för plats...
Människor brukar ju för det mesta hamna på mina bilder, men korset fick vara med i inlägget eftersom det nog är historisk graffiti och dessutom fotat på utsidan av det man ser på bilden innan...- hör nästan lite ihop...
Den färgglada trappan i kontrast med dom olika byggnaderna var fin, gissar att den inte går upp till den röda med vita knutar. Borde det inte stå, först slussen klar, sedan.. på skylten;)

Kenneth
Kul att ni tittade in...TACK, TACK!!!! :)
Som du vid det här laget vet är detta bilder som jag tycker om...
livet är lite rått ibland men då och då känns det som vi har
linjer kring oss på alla håll...så korset symbol för glädje och sorg
här vet jag inte vilket förmodligen någon som är glad bli av med slussen..
jag kan ha fel för det flesta förknippar kors med död...
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-07-28 16:30
Jag tror att man ska se korset som en dödsdoms-symbol..."först Klara sedan Slussen" Vad jag förstår så revs det kraftigt i Klara-kvarteren i slutet av 50-talet, vilket väckte stora protester...och nu är det alltså dags för Slussen....
Jag tror den som målat detta kors...på flera ställen i Sthlm...vill visa på sitt missnöje...eller väcka folk...fast förmodligen fem i tolv, eller snarare försent...

Kul du gillar mina bilder...det blir jag glad över!

TACK!