Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Vid Gemini Residence

 

 

 

 

Om bilderna; Jag brukar sällan klona i mina bilder, men på den översta bilden klonade jag (efter en hel del funderande) bort skylten där det står att byggnaden är kameraövervakad. Skylten stack ut i ögonen för mycket. Andra bilden är väl inte såå värst bra komponerad, men får ändå vara med för att  den visar lite av husets uppbyggnad. 

  

Jaha, nu får det bli ett inlägg med hela fyra bilder, det kan inte hjälpas - för att ge ett hum om hur platsen jag vill visa, ser ut. (Men egentligen vill jag endast ha en bild i varje blogginlägg.) Fast, jag gillar dessutom hur mina bildförsök på arkitektur och gatufoto kom att sammanstråla just på den här platsen. Lite kul tycker jag också att det är, att mannen på stenen - han som redan fått ett eget blogginlägg, kom med på sista bilden på Gemini-byggnaden.

Och det är förstås bilder från förra veckan i Köpenhamn.

Gemini Residence består av en kärna av två betongsilos som liksom klätts med lägenheter, och blivit till en huskropp. Arkitekter MVRD.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gemini_Residence

 

 

Inlagt 2022-08-12 00:58 | Läst 2100 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag förstår att du fastnade för den här byggnaden och det krävs fyra bilder för att verkligen visa hur den ser ut. Kanske hade du kunnat utelämna den fjärde och låtit oss fundera lite över helheten. Nu levererar du svaret på den frågan i sista bilden och den knyter ju även samman din upplevelse. Man kan se det på olika sätt. Läckra bilder!
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2022-08-12 08:10
Vi får se om jag skalar bort både bilder och text vartefter, har hänt att jag gjort det i inlägg där det blivit för mycket enligt min minimalistiska idé om hur mina blogginlägg ska se ut….
TACK för gillandet!
Fin komposition i den första bilden, hade inte gett så mycket utan kvinnan. Finns mycket spännande arkitektur i Köpenhamn, där man i hamnen har bygg om gamla lokaler till bostäder, såsom torpedohallen (lokaler där man förr renoverade försvarets motortorpedbåtar), fräckt med vatten inne i huset
Svar från Lena Eriksson 2022-08-12 20:05
Jag gillar ju betong så att det satt en människa där mitt i allt var bara att tacka och ta emot…och passa på att fota. Kul med all spännande arkitektur i Köpenhamn, jag måste undersöka mer 🙂
TACK för kommentaren!
Hej Lena E.
Det första fotot kan nog kallas ett "Lena-signaturfoto" - gillas. Speciellt för att jag inte är bra på minimalism.
Det är sällsynt att jag bara lägger upp 1 bild i min blogg, men jag brukar begränsa det till 4-5-6 stycken. ibland blir det mer om det är ett reportage.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Eriksson 2022-08-12 20:10
Ja det är väl det första fotot som egentligen är inläggets foto…om du förstår hur jag menar.
Kul med den stora variationen på bloggar här på Fs, även när det gäller layout. Men jag vill ha endast ett helst…(plus ibland en selfie).
TACK Erik!
Läcker byggnad! Jag gissar att du är nyfiken på hur det ser ut inuti.
Och jag tänker att lägenheterna kan vara lite opraktiska, om de bara sitter utanpå silosarna. Men de har kanske löst det på ett bra sätt.

Fina bilder! /Thomas
Svar från Lena Eriksson 2022-08-12 20:34
Hej, kul du har hittat hit…😊
Jag försökte ta mig in inuti, men det var superlåst överallt..Men man har nog utnyttjat betongsilosarna på ett smart sätt som stomme för lägenheterna, och öppnat upp inne i…som en innergård med ljusinsläpp. Jag tror lägenheterna inte påverkas så mycket av den böjda formen då cirkeln är så stor.Får försöka undersöka lite mer, åker förhoppningsvis åter till Köpenhamn om några veckor.
TACK, TACK!
Vackra former och linjer. Snyggt fotat!

MvH
Johnny
Svar från Lena Eriksson 2022-08-12 22:07
En spännande byggnad, eller hur!
TACK för kommentaren!