Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Vingla vidare

mot nya äventyr. Vad annat kan man göra?

Och idag började jag dessutom min sommarsemester med att gräva fram min silverfärgade 10-växlade gamla cykel i källarförrådet. Där har den stått i 25 år och dammat igen. Men jag tänker lämna in den någonstans och hoppas på att den går att få i hyfsat skick. Den ser ganska ok ut, förutom däcken. Innan jag ställde ned den i källaren har den tjänat mig väl under flera cykelsemestrar. Till Gotland, Åland, Danmark, Holland... Jag tänkte att cykeln skulle kunna komma till användning nu för att komma runt lite, om man nu inte vill åka kollektivt. Jag hoppas jag kommer ihåg hur man cyklar....

Och tänka sig, kameran har jag också plockat fram  - efter typ åtta månader. Men idag var det för varmt för någon fotopromenad att tala om. Det blev bara runt kvarteret. Istället fick jag gå hem och leka i Analog Efex med den enda bild jag lyckades fånga. Skralt, jag vet. 

Men, det var roligt att hänga kameran över axeln igen...och nu...känns det roligt att sitta och knacka fram ett totalt opretentiöst blogginlägg.

När jag är klar med knackandet ska jag ta en kopp te och smida foto och cykelplaner! Det känns inte så dumt det heller.

Inlagt 2020-06-26 19:29 | Läst 2986 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt att du är tillbaka. Hoppas allt är bra.
Ser fram emot nya inlägg.
Svar från Lena Eriksson 2020-06-27 11:48
Trevligt att vara här igen.
Allt är så bra som det kan vara under rådande omständigheter...
Må gott och TACKAR!
Hej Lena.
Velkommen tilbage - ser frem til nogle fotos fra cykelturene. Slevfølge har du ikke glemt at cykle - husk cykelhjelmen :-)
Med mange venlige hilsen fra Erik/DK
Svar från Lena Eriksson 2020-06-27 11:50
Ja just det...cykelhjälm...hmmm det har jag ingen och har aldrig haft. Det får jag nog fundera på lite... 🙂
TACK för kommentaren, välkommen åter!
Vad trevligt! En cykel är guld värt när det är varma tider.. I lagom fart så svalkar det mer att cykla än att inte göra det! Jag cyklar nog varannan dag runt i stan här, det är väldigt trevligt! Sen promenerar jag de andra dagarna och då blir det på stadens gator, på den skuggade sidan.. fungerar också ofta bra.. ser ut som 'kameran' är i bra form!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2020-06-27 11:59
Kameran är i bra form. Det är nog jag som behöver komma i form efter allt innesittande den här våren på grund av coronaviruset...men nu är jag på G.
Men till cykeln måste jag hitta en verkstad och få dit den på något sätt. Den behövs plockas isär lite och rustas upp med nya däck, drev etc.
Men har den stått i 25 år fastlåst i källaren så är det ju iaf ett framsteg att jag fått fram den...
Härligt cykla runt i Sthlm! Jag längtar dit, men besök dit får nog vänta lite...
TACKAR för besök!
Cykel och kamera är den bästa kombinationen av redskap, tycker jag, så det verkar lovande. För ett par decennier sedan for jag gärna omkring Norrköping på en brun oväxlad Crescent med en Olympus OM1 på axeln. Fina tider! Numera Nikon eller Sony och en fällbar cykel. Hoppas det går att få fason på din cykel!
Svar från Lena Eriksson 2020-06-30 16:21
Har faktiskt mest gillat att gå omkring med kameran, liksom strosa runt i trivsam takt. Men cykel blir ett bra tillskott den här sommaren! Ska bli kul!
TACK för kommentaren!