Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Oskarshamn

Resedag Norrköping - Oskarshamn - Gotland. Som alltför ofta bara snabbtitt på Oskarshamn. Hamnen ligger centralt och staden på en klippa därovanför. Jag hann kolla in Juholtland med Flanaden, Konsums högborg i stan. Förbi ett stiligt hus. Där såg jag färjan på ingång. Då kändes det tryggast att checka in. På tisdagar går en frakttur som tar max 197 passagerare. Båten rymmer normalt 1500, så på den turen är det glest ombord.

En kort resa långt bort.

Flanaden: Håkan Juholt var S-ledaren som partiet tog emot med stående applåder. Men de tystnade ganska snart. Sen blev han ambassadör på Island. Här tog han emot riksmedia då dom skulle kolla in Oskarshamn.

Stiligt hus med utsikt över hamnen.

Hamnen med M/S Drotten på ingång. Rederiet döper nyaste storbåtarna till Visby eller Gotland. Den här fick då byta till Drotten. Samma båt, annat namn, inuti har stolarna bytts ut. De förra hade hunnit bli ganska nedsuttna.

Inlagt 2021-05-13 11:15 | Läst 384 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hmm, undra om det inte var Drotten som förra hösten låg rätt länge där Princess Anastasia normalt brukar lägga till i Stockholms Frihamn.

Juholt är sedan förra hösten ambassadör i Sydafrika istället.
Svar från Måns H 2021-05-13 21:07
Hej o tack för kommentaren! Jag hade missat Juholts nya jobb, justerar texten.
Det är fint väder på Gotland, nästan för fint och varmt! I går blev det en runda på Furillen! Intressant område, med ett spännande hotell! I dag dagsvandring, sju kilometer med ansträngning! I morgon hem till fastlandet!
/B
Svar från Måns H 2021-05-13 21:20
Jättefint väder även här på västra stranden. Våren har i vanlig Gotlandsordning varit långdragen, så det blommar fortfarande triviala blomster som blåsippor, vitsippor och gulsippor. Jag gillar det triviala. Och även lite ovanligare vita och röda och skära blåsippor och så svavelsippor. På tomten gullvivor och tusenskönor.

Hotellinnehavaren är fotograf i botten och väldigt drivande då det gäller Furillen.

Jag blir kvar till nästa tisdag.
Trevliga bilder på "stan". Oskarshamn är den närmaste staden om man åker från Kristdala som jag gör. Det finns många fina platser att fotografera i Oskarshamn. Besväret med de gamla husen är ett fint promenadstråk. Men, Flanaden är fint det med.
Ha de gott på gott-land.
Jerry
Svar från Måns H 2021-05-14 20:04
Tack för din önskan Jerry och ja, det är gott här på Gotland!

Oskarshamn känns som en intressant stad att plåta, men inte helt lätt. De här bilderna togs med tidspress tyvärr. Fs-medlemmen Claes Svensson har nyss lagt in en snedbild över Oskarshamn, kolla den!
Låter skönt att komma iväg, säkert något du har längat efter. Önskar dig en fin tid därute! Och när man har ett mål i sikte är ju det mest i tankarna, tycker det var bra gjort att få till några foton på vägen. Fastnar såklart för den sista med vattnet och det himmelsblåa...... Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-05-14 20:14
Tack Björn! Stämmer att fotona togs inklämda i tiden. Kattens väl väger tungt. Så jag tog inte ens fram riktiga kameran utan plåtade med mobilen.

Oskarshamnbaserade Claes Svensson har lagt in en maffig snedbild över stan på Cityscapes, värd att kolla!

Fint på Gotland nu. Det blir bara en vecka, ska försöka ta vara på den.