Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Brödbilen vid Österport

Själsö Bageri har i åratal sålt  sina produkter inne i Visby från en bil med butikslucka. En korrugerad Citroen HY-nånting, extraordinärt ful men med extraordinär utstrålning! Jag har en bild från 2014 på FS bilfotogrupp:

"Den här härliga Cittran från 1974 används som ambulerande brödbutik. Då räcker de 40 bensinhästarna som gömmer sig längst ner under huven.

Man såg ofta såna här Cittror i Frankrike en gång i tiden. De tillverkades från 1947 till 1981. Ofta grå (den här har nog varit grå). Brutalt flärdfri funktionalism: grå färg, korrugerad plåt, all teknik satt under huven. Dörrvreden på självmordsdörrarna var det enda snirkliga. Lätt att bygga om till lite av varje."

Nu såg den lite modernare ut. Fortfarande korrugerad, men snudd på modern och ljusare blå. Själsö Bageri hade sagt upp trotjänaren, den hade blivit för jobbig att ha i daglig drift, och köpt en ny Type H Panelvan tillverkad av Caselane Automobili i Italien. 5 meter lång, 2,1 meter bred och 2 1/3 meter hög. 2 liters dieselmotor med enligt italienarna låg förbrukning. 3 ton fullastad.

Här står nya bilen med butikens utbud strax utanför Österport i Visby. Mysigt, men den där skarvsladden ...... hoppas dom har jordfelbrytare!

Inlagt 2021-05-16 00:11 | Läst 707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul! Här i Stockholms förorter har Skeppsbrobageriet en likadan verksamhet, med exakt likadana bilar (anar nån form av samarbete?). Och det brödet går inte av för hackor!
Svar från Måns H 2021-05-16 08:50
Mmmmmm........ jag frågade henne som satt i bilen och fick reda på att den förra vart för jobbig att köra. Så dom skaffade denna, hon trodde i Italien. Det kan ju inte vara en slump att Skeppsbrobageriet har likadana, nån form av infoläckage, påverkan eller samarbete måste det väl vara.
Hej,
Så borde se ut överallt i landet.
Smakligt
Bob
Svar från Måns H 2021-05-16 08:51
Tack Bob! Smakligt, absolut!
Kul dokumentation. Måste dofra underbart, när luckan på öppnas.
// Conny
Svar från Måns H 2021-05-16 08:52
Som hembakat! Tack Conny!
Vi har koll på var brödbilen står!
Se bild i min blogg! :)
/B
Kommer ihåg dom där från resorna i Frankrike. Fulsnygga kanske man kan säga. Men mkt utrymme för låga kostnader. Hälsningar/ Björn