Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Första sprutan

Välkommet samtal från vårdcentralen. Jo hej Måns vi får lite vaccin över idag har du möjlighet att traska hit? 85 minuter senare satt jag i ett inte helt tomt väntrum med största möjliga avstånd till andra grå pantrar. Sen in till ännu en grå panter, Syster. Hon kollade superproffsigt att jag var jag och det som behövdes i sammanhanget. Ett litet stick i armen med Pfizers vaccin och vidare till kvarsittningsutrymmet. Vi som vaccinerats skulle vänta där 15 minuter om det skulle vara  nåt.

Fint att se Sveriges grå pantrar se till att vaccinationen kommer igång och funkar. Jag gillar faktiskt att man struntar i att lokalerna inte är reklambroschyrsglassiga utan koncenterar sig på att få jobbet gjort.

På hemvägen passerade jag kv Sprutan. Ett brandredskapshus gav kvarteret sitt namn. 1728 kallades en tomt "spruut hus tompten" och 1913 noterade stadens hävdatecknare Nordén att här "var till ej för länge sedan stationerad en del eldsläckningsattiralj".

Emaljerad skylt, trevligt. Typografin är inte perfekt men skylten har fått jobbet gjort.

Inlagt 2021-03-05 13:51 | Läst 399 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis, det är bara att tacka och ta emot.. undrar om man hinner få innan midsommar.. 😒 Bra kvarter där!
Hälsn!
Svar från Måns H 2021-03-05 18:39
Tack Jan! Låt oss hoppas att även Stockholm tar hjälp av sina gamla proffs, hittar några skrymslen att hålla till i och får fart på sprutorna!
Grattis! Torde ge en viss trygghet.
- hawk
Svar från Måns H 2021-03-05 21:28
Tack! Det gäller att hålla ut ändå.
Grattis! Vi väntar fortfarande! Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-03-07 20:43
Tack Björn! Systemet verkar vara i gång, håll ut! Även med vaccin gäller det ju att hålla ut!