Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Min fru återfunnen

I går stack min fru ifrån mig på stan. Det var lite rörigt med Stadsloppet. På torget där vi handlade frukt och bär var en säljare ganska jobbig. Då jag betalat var min fru borta. "Ditåt" sa mannen i kassan. Jag letade åt det hållet, men min fru stod inte att finna.
Skulle jag ringa polisen nu eller senare? Lika bra ringa nu tänkte jag. 112 svarade direkt! (Jag har varit med om 3 ½ timme). 112 kopplade till polisen som också svarade direkt! Vakthavande tog personnummer, kollade bakgrund och bad om signalement. På fråga om demens svarade jag att det är ett mirakel att vi kan vara ute på stan nästan varje dag, och att det oftast går bra. Sen sa han åt mig att stanna där jag var och skulle ringa tillbaka från "okänt nummer".
 
Vilket han gjorde efter fem minuter! De hade sannolikt lokaliserat kvinnan,  ....... eeeerh din fru, utanför Nelins konditori. Där stod hon trevligt pratande med 2-3 poliser. Väktare hade hittat henne. Jag tackade för polisens insats och bad dem tacka väktarna. Fint då samhället fungerar som det borde!
Av lätt insedda skäl tog jag inga bilder. Det får bli en arkivbild från Gotland. Min fru ropade "Titta Måns" och på himlen mot väster syntes den här halon, ett mirakel i sig.

Inlagt 2023-08-24 11:47 | Läst 482 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det va en fint berättad historia med ett lyckligt slut! :)
/B
Svar från Måns H 2023-08-24 12:09
Tack Bengt! Att ta sig ut på stan medför risker. Boendet låste in alla. Det var Demensförbundets telefonrådgivare Stina Clara Hjulström som för fem år sen gav mig råg i ryggen att ta risken. "Det är klart hon ska ut" sa Stina Clara. Jag beväpnade mig med nyladdad telefon och vi tog oss ut på stan. På den vägen är det.
Fint av dig att ta ut din fru då och då!
Svar från Måns H 2023-08-24 12:38
Tack Sven! Det är en kalkylerad risk, alternativet helt inlåst hade varit sämre. Även för mig är det bra att komma ut!
Så bra att det slutade väl och att hon återfanns snabbt. Jag hoppas att du fortsätter våga gå ut med henne. Trevligt också att få ta del av när samhällsfuktionerna fungerar som de ska, det man får höra och se mest av är när det inte fungerar. Läcker bild.
Hälsningar Lena
Svar från Måns H 2023-08-24 20:42
Tack Lena! Visst fortsätter jag! Halon var sevärd!
Fint med lyckliga slut. Jag vet inte om ni har iPhone, men om ni båda har det så borde du kunna lokalisera henne ganska bra. Min fru brukar söka mig ibland när jag varit borta för länge på någon fototur
Svar från Måns H 2023-08-24 20:49
Min fru har alltid varit emot nya tekniska prylar, hade t ex telefon med petmoj på boendet. En i personalen hade inte ens sett en telefon med lur, frågade vad är det där, sa aha, det är därför den symbolen finns på telefonen nu. Nu är det inte möjligt med Iphone för hennes del.

Jag har tidigare varit emot GPS-grej, en sån man kan ha till katten, men börjar fundera. Jag har en Iphone, och eventuellt skulle en sån där GPS-historia vara nåt. Ske överväga.
Ja var dag har sitt. Vacker halo...
👌😊
Svar från Måns H 2023-08-24 20:52
Så kan det vara! Halo med ljuseffekter ikring var sevärd!
En fin vardagsberättelse med lyckligt slut, härligt!
Svar från Måns H 2023-08-27 10:41
Tack Stefan!
Gripande berättelse. Skönt att allt slutade bra på kort tid och att din fru var glad.
Hälsningar Halina
Svar från Måns H 2023-08-27 10:47
Tack Halina! Min fru var återfunnen, hade bra kontakt med polisen men visade sig mindre glad över att återvända till boendet, det gick till slut och vi blev vänner igen.