Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

På återvinningscentralen

Gotlänningarna fattar att kretslopp behövs. Då man ser de mängder som sorteras i lilla Klintehamn fattar även jag att det är bra att återvinna.

Som jag minns det gick centerns Olof Johansson i bräschen för att införa producentansvaret. Detta innebär att tillverkarna är med och betalar för att ta hand om såväl emballaget som uttjänta produkter.

Han blev hånad som Åsa-Nissemarxist för detta och en del annat. För några år sen intervjuade jag honom på djupet. Det blev en artikel i vindkrafttidningen. Dom timmarna gjorde att jag förstod honom bättre, fick avsevärd respekt.

Batterier. Kamera Iphone SE 2020. Jpg direkt ur kameran.

Blybatterier. Kamera Iphone SE 2020. RAW med app Halide.

Laddbart. Iphone + app för RAW

Blandade ljuskällor. Den som vill kan lägga lysrör för sig, LED för sig och lampor med glödtråd för sig. Iphone SE + RAW-app.

Inlagt 2021-09-30 09:15 | Läst 1246 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra och intressanta bilder! Återvinning känns som självklarft idag och tur är det. Dom här lådorna innehåller mkt som inte ska komma ut i naturen. Bly, kadmium, nickel, litium och en hel del annat. Första bilden är nästan som ett konstverk, skulle kunna sitta på en vägg, både för att den är vacker och för att påminna oss, hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-09-30 18:38
Tack Björn!

Första bilden: Jag fastnade för hur exemplariskt alla skött sig och såg att det skulle kunna bli en bild. Sen fyllde jag på med de andra lådorna.
Det blev väldigt vackert och konstnärligt inlägg, samt en bra påminnelse :-)
Hälsningar Halina
Svar från Måns H 2021-09-30 18:41
Tack Halina för din kommentar! Tänk att en låda med batterier för återvinning kan bli ett fotomotiv!
Man undrar hur det skulle se ut utan återvinning. Bilbatterier var något man ofta hittade slängda i naturen tidigare. Småbatterier används betydligt mindre nu sedan vi fick digitala kameror.
Centerpartiet hamnar långt ner på skalan hos mig. Det är bara Sd som ligger bakom, långt bakom. MEN Olof Johansson hörde jag på ett TV program, nån typ minnesprogram om tiden som partiledare. Minns inte så väl. Han var stark motståndare mot bron över Öresund. Han var orolig för att vattenflödet in i Östersjön skulle skadas och därmed kvalitén. Hur det är med den saken ska jag inte uttala mig om men kan inte minnas att man hörde om dessa algblomningar för 30 år sedan.
Sten
Svar från Måns H 2021-09-30 19:05
Utan återvinning: Det skulle se mycket värre ut och verkligen vara värre också.

Dagens (C) är ganska underligt tycker jag. Nere i djupet finns säkert gamla centerpartister kvar, men Federley och Lööf har helt andra idéer. Olof Johanssons (C) var ett traditionellt centerparti där åtminstone Johansson mindes Hedlund och såg honom som en förebild. ( C) hade en tämligen mörkblå högerflygel (precis som sossarna) medan Johansson såg miljöfrågan som avgörande viktig och stod en bit till vänster och t o m kunde prata med sossar. Han var emot bron, men det som skar sig gentemot Bildt var en förtroendefråga. Bildt ville inte låta Johansson sköta det ärendet fast det hörde hemma på hans departement.

Jag tyckte då och nu att det är konstigt att regeringen måste låtsas vara överens då dom inte är det. Grundlagen (regeringsformen) ger möjlighet för statsråd som inte gillar ett beslut att reservera sig till protokollet. Jag tror att mycket skulle fungera bättre om den möjligheten utnyttjades ibland.

Öresundsbron: Formellt var det brister i MKB som motståndarna hängde upp sig på. Nä men vafan vi har 24 kilo MKB, det får räcka, nu kör vi tyckte förespråkarna. Reellt tyckte man nog olika i sakfrågan.