Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Systemkö Visby Österväg

Österväg, Visby, 14 maj 2021. Kö till Systembolaget. Två meters lucka. Gotlänningarna bedömer att Tegnell har rätt. Systemet håller till i stora vita huset långt fram till höger. Till vänster Åhléns med Clas O i källarplanet, till höger klassiska konditoriet Siesta. Österväg var tillfartsväg till Visby. Den här delen är sen ganska många år gågata. Stensättningen bevarad. Österport längst fram i bild. Genom den kommer man in i innerstaden. 

Inlagt 2021-05-14 22:03 | Läst 218 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vi va där c:a 11.30 idag, och kön rullade på bra! Men vi va nästan de enda med munskydd, så jag frågade spärrvakten vid ingången om det va Ok att gå in med munskydd, fick tummen upp och ett leende! Spärrvakten hade visir!
Så nu har vi 10 olika ölsorter från några Gotlandsbryggerier! :)
/B
Ps. Sen fika inne i Brödboden på Södertorg! :)
Svar från Måns H 2021-05-15 00:03
Bilden togs 12.24 GMT, d v s 13.24 svensk sommartid, så jag missade dig!

Munskydd? Tegnell har ju avrått, och på Gotland byter man inte åsikt bara för att Tegnell gjorde det.

Jag fikade på Siesta eftersom jag alltid gjort det.
Nog blir det folkhälsa alltid, för jag vägrar att stå i den här typen av östblocksköer... Turligt nog var det ingen dylik i Arninge, men det har hänt bl a både där och i Bromma.
Svar från Måns H 2021-05-15 00:09
Gutarna brukade ju brygga egen dricka, en tjärdoftande brygd som man blir knäsvag av fast pocenten inte är så där jättehög. Fattar inte att dom köar, men allt ska väl köpas färdigt.

Fast Bengan rapporterade ju att det gick undan i kön. Skillnaden är väl egentligen bara att den är utomhus. Vakten släppte in en i taget i samma takt som det kom en kund ut.
Stackars svenskar!
Svar från Måns H 2021-05-15 10:06
Vadddå svenskar tänkte jag tills jag kom på att då skriver från Storbritannien!

Det står nog mest gotlänningar i kön. Numera är nog de flesta så beresta att de varit även i Sverige. Förr var det inte så, en tjej som hjälpte till hos oss som barnvakt hade inte varit i Sverige, men hon hade en syster som varit i Stockholm en gång.

I Klintehamn driver familjen Clubb en trevlig servering. I år har dom gett upp Sverige, det sitter en lapp med tvärr stängt, dom stannar i GB i år.